Şimdi Ara

KABLOSUZ MODEMİN ZARARLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
64.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oturduğum apartmanda bile en az 10-12 kablnsuz ağ görüyorum.. Ben masaüstü kullanırken wirelles'ı kapatıyorum..
  • evine bir kaktüs al çok faydası oluyormuş.ciddiyim.
  • ona kalırsa alın kızılötesi bir dürbün bakın evde etrafa radyo-tv sinyalleri telsiz sinyalleri bilmem ne dalgaları yanii iplik yumağına sarılmış gibi heryer birde wireless sinyali olsa bişey olmaz ...
  • Haklısınız her yerde var ancak Evinin içinde olması bence başka. Resmen ufak bir baz istasyonu gibi birşey oluyor. Size kalmış tabii ki. Ben ise bırakın Kablosuz modemi, kablosuz Klavye ve Mouse bile kullanmıyorum. :)
  • Ln benim modem kablosuz telefon çin malı yine kablosuz mouse var. ben fazla yaşamam herhalde
  • bakıyorum da herkes profesör kesilmiş. yok radyo dalgasıyla aynıymış yok her tarafta varmış falan. arkadaşlar sağlık konusunda bilmeden yorum yapıp insanları yanlış yönlendirmeyin. ben bu konu üzerine yüksek lisans tezi yaptım. hassas cihazlarla ölçümler yaptık. bi kere bu dalgaların vücuda özellikle beyine olumsuz etkisi artık kesin olarak kanıtlandı. direkt modemden çıkan dalgalara maruz kalmak ayrı uzak mesafelerden maruz kalmak ayrı. 15 sene önce wireless mı vardı da etkileri ortaya çıksın. 20-30 sene sonra beyin tümörü hastalıklarında patlama olunca iş işten geçmiş olacak. binlerce tl verip alından son model cep telefonlarının sar değerine kaç kişi dikkat ediyor? beyninizi düpedüz pişiriyorsunuz arkadaşlar dikkat edelim elimizden geldiğince. bırakın konfor şıklık olmasın ama sağlıklı olun. Sonra pişman olsanız da fayda etmez. Eğer zararı yoksa bişe kaybetmezsiniz ama ya varsa ?
  • Gerçekten Bende 3-5 Sene Öncesine Kadar bende Bukadar Zararlı Olduğunu Bilmiyordum
  • modemin 1 metre ötede karşımda durmasında sakınca varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rsy10

modemin 1 metre ötede karşımda durmasında sakınca varmıdır?

durmaması daha iyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

bakıyorum da herkes profesör kesilmiş. yok radyo dalgasıyla aynıymış yok her tarafta varmış falan. arkadaşlar sağlık konusunda bilmeden yorum yapıp insanları yanlış yönlendirmeyin. ben bu konu üzerine yüksek lisans tezi yaptım. hassas cihazlarla ölçümler yaptık. bi kere bu dalgaların vücuda özellikle beyine olumsuz etkisi artık kesin olarak kanıtlandı. direkt modemden çıkan dalgalara maruz kalmak ayrı uzak mesafelerden maruz kalmak ayrı. 15 sene önce wireless mı vardı da etkileri ortaya çıksın. 20-30 sene sonra beyin tümörü hastalıklarında patlama olunca iş işten geçmiş olacak. binlerce tl verip alından son model cep telefonlarının sar değerine kaç kişi dikkat ediyor? beyninizi düpedüz pişiriyorsunuz arkadaşlar dikkat edelim elimizden geldiğince. bırakın konfor şıklık olmasın ama sağlıklı olun. Sonra pişman olsanız da fayda etmez. Eğer zararı yoksa bişe kaybetmezsiniz ama ya varsa ?

Verileri paylaşta bilgilenelim.

• Ben hiç birşey söylemiyorum..

Her önüne gelen zararlı çıkmaya başladı artıkın ne yapalım bununlada idare edeceğiz.. başka çıkar yolumuz yok sen ne kadar dikkat edersen et ama etrafındakiler gene kullanmaya devam edecek gene etkileneceksin.. BAZ İstasyonları bile çok çok fazla var olmayıncada bu sefer cep telefonları çekmiyor ne yapalım ? Başka çaremiz mi var ? Hayır.. Hiç bir zaman bu kadar uyarı yaparak yapa yapa zaten düzeltemeyiz bizim milletimiz kullanmaya devam eder.. Eyvallah biz çok dikkat ediyoruz, yediklerimize,içtiklerimize diyelim ama o etrafındakiler ne yapıyor aynı tas aynı hamam gene etkileniyor.. olan gene bize oluyor.. değişen birşey olmaz.

Kablosuz modemi kesin alacam çünkü bundan sonra kablolu modem diye kaide kalmadı artıkın o yüzden mecburi gerekiyor kablosuz modem aşağı üst kata leptopu koyar wirelles ile bağlanır o bulunduğum odayada iki tane kaktüs çiceği alırım oldu bitti.. Önemli değil eyvallah.. bilgiler içnide ama kimse dinlemez emin olun

Neredeyse tüm modemlerin kablosuz özellikleri arayüzlerinden kapatılabiliyor. Böylece Kablolu modellerden hiçbir farkı kalmıyor.(Yani wi-fi yayın yapmıyor bir üyemizin yazdığı mesaj bunu görmemiştim buna değinicek olursak zaten kablosuz modemlerde kablolu olarakta kullanılabiliyor veyahut duruma göre arayüzünden tekrar kablosuz da kullanılabiliyor yani o kişinin kendi tercihine kalmış birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 6 Mart 2012; 12:52:34 >

• Modem, telsiz telefon gibilerinin çok zararı yok ama cep telefonu kesin..1 dk dan uzun konuşmamak lazım
    Geceleri yatarken muhakkak kapatın..

Ayrıca kesin zararlı olan şey ise baz istasyonu..Bina çatılarına kurulan gsm baz istasyonları kesin kansere neden oluyor. İlginci ise altındaki bina degil, çevresini etkiliyor..Şemsiye gibi düşünün
  • Kablosuz herşey zararlıdır. Sadece verdikleri zararların boyutları farklı.
  • insanlık sonunu hazırlıyor diyebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanss

Arkadaşlar şöyle araştırdımda bununla ilgili oldukca fazla yazı var aslında.İngiltere okullarda yasaklamıştı geçenlerde
    quote:

İsveç merkezli Karolinska Ensitisü, Wi-fi bağlantıların tıpkı saatli bomba gibi olduğunu açıkladı. Uzmanlara göre, Wi-fi bağlantıları yüzünden şehirlerin üzerinde “Manyetik bir bulut” oluşuyor. Bu manyetik alan dünyanın çevresindeki doğal manyetik alandan tam 1 milyar kat daha güçlü... Karolinska’nın yaptığı araştırmanın ön sonuçlarında manyetik dalgaların beyin hücrelerini öldürdüğü, sinir sistemi rahatsızlıklarına yol açtığı ve hatta kanseri tetikleyebileceği ortaya çıktı. Özellikle kafatası yapıları ince ve sinir sistemleri gelişme sürecindeki çocukların risk altında olabileceğine dikkat çekildi. Uzmanlar evlerde kullanılan bağlantıların da tehdit oluşturabileceğini öne sürdü. İngiltere Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kamu Sağlığını Koruma Kurumu (HPA), Başbakan Tony Blair’e mektup yazarak, “21’inci yüzyılın sigarası ile karşı karşıya olabiliriz. Resmi araştırma başlatılsın. Eğer araştırma sonucunda olumsuz etkileri kanıtlanırsa, Wi-fi bağlantıların yasaklanmasını isteyeceğiz” uyarısında bulundu. Avusturya okullarda kablosuz ağ bağlantısını yasakladı.

Başka bitane
    quote:

İngiliz sağlık yetkilileri, okullarda kablosuz bilgisayar ve internet bağlantılarının çocuklar için radyasyon tehlikesi oluşturduğu konusunda uyardı. Ülkede önemli bir sağlık problemi olarak gündeme gelen konu, "Independent on Sunday" gazetesinin kapak haberi oldu. Sağlık Koruma Dairesi Başkanı Sir William Stewart, ülke çapında okullara yerleştirilen "Wi-Fi" adlı kablosuz şebekeler radyasyon yaydığı için öğrencilerin sağlık kontrolünden geçirilmesini istedi.
    Sir William, kansere ve erken yaşlanmaya yol açabileceği söylenen "Wi-Fi" sisteminin iyice denetlenmesi için baskı yapıyor.
    Bilgisayarların telefonlara bağlanması için kablo gerektirmeyen "Wi-Fi" sistemi, İngiltere'deki ilköğretim okullarının yarısından fazlasında, orta öğretim okullarının ise beşte dördünde kullanılıyor. Bazı Avrupa ülkeleri "Wi-Fi" sistemini yasaklama ve sınırlama yönünde önlemler almaya başladı.
    İngiltere'de bir okulda bir öğretmenin hastalanması üzerine kablosuz internet kısmen kaldırıldı. Sir William'ın baskıları üzerine yapılan araştırmalar baz istasyonlarının kansere neden olduğunu ortaya çıkarmış bulunuyor.

@Merzah,Bende wireless modemin wirelessını kapattığım halde ,Laptopla aratınca gözüküyordu ama bağlanmıyordı.Yani sinyal yaymaya devam ediyordu .Sende kontrol et istersen.

Hocam o modemi kapatsanda laptobun onu hafızasında tutar, şöyle kanıtlıyayım ben telefondan bağlanıyorum, okula gitsem de.telefonumda görüyorum modemin ismini vs...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir yerde wireless sperm üretimini durduruyor diye okumuştum (forumda) doğrumudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köyde yaşayın kardeşim yapcak bısey yok. uklalık yapmıyorum bende rahatsızım genelde ucak modunda gezınırım telefon konusunda ama p agzına kadar dolu otobustekı ınsaların telefon sayısını x radyasyonu dusunun ? ustune ıstanbul trafıgı. hayat b** gibi ve ömürler gittikçe kısalıyor...................................
  • kablosuz modem zararlı filan değil aksini iddia eden soytarılar şirketlerden para sızdıramayan şerefsizlerdir...
  • bu konuda ufak ta olsa bilgi sahibi olduğumu düşünerekten şu kadarını söyleyeyim, wireless ve cep telefonu sinyallerinin insan vücuduna yüzde yüz zararı vardır. ama bunun vücutda nasıl bir etki oluşturabileceğini uzmanlar dahi söyleyemez. kimini kanser yapar, kiminin gözünde problem oluşturur..kiminin çocuğu olmaz kimininki sakat olur vs..vs.. ama %100 etkisi olduğu bi gerçektir. çocuk hastalıklarını 15 yıl öncesi ve bugün ile kıyaslarsanız gerçeğin farkına varabilirsiniz.
  • Elektromanyetik radyasyon koruma boyaları varmış. Duvarları bu boya ile boyadığınız odalarda elektromanyetik sinyaller içeri giremiyormuş. Kullanan veya bilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.