Merhaba, 2 gün önce HTPC amacıyla GA-MA78GM-S2H (rev. 1.1) (onboard HD3200 var) alıp sistemi kurdum. Panelim Sony L4000 ve sisteme bağlı başka monitör yok. VGA -> VGA'da doğal olarak hiç bir sorun yok ancak ne zaman HDMI -> HDMI ile 1080p denemelerine giriştim ortalık toz duman oldu.
Problemler: 1- Ekran ilk boot / BIOS ekranından itibaren geliyor ama XP yüklenirken görüntü gidiyor. 2- Bios ekranı hiç görünmüyor ama XP yüklendikten sonra 1920x1080 görüntü alabiliyorum. Hata kaza tam ekran oyun v.b. açarsam görüntü gene gidiyor ve oyunu kapatmama rağmen geri gelmiyor. 3- Hiç biri olmadı sistem güzelce açıldı diyelim makineyi reboot edersem bu sefer %80 görüntü gelmiyor geri kalan %20 de ha gitti ga gidecek diye bakıyorum panele
Kısacası tek bir problem olsa bile sürekli farklı sonuçlar ortaya çıkıyor ama hiç bir zaman stabil görüntü alamıyorum. Delirmek üzereyim!
Bios update, Chipset driver update, Ati driver update v.b. denedim sonuç değişmedi.
Bilgisi olan var mı? Teşekkürler...
Sorun büyük ihtimal kablodandır diye düşünüyorum. FullHD için HDMI 1.3 versiyona sahip kablo kullanmalısın. Aynı anakart ile LG 1080p Tv kullandım.
Teşekkürler. Yukarıda bahsettiğim tanıma problemi kablodan kaynaklanıyormuş sağlam bir kabloyla boottan itibaren temiz görüntü alabildim. O gazla 1-2 film izleyelim derken 20 dakika sonra görüntü gene gitti. Reboot v.b. de kar etmedi VGA'a geri döndüm.