Şimdi Ara

Kaç dk antrenman yapıyorsunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: feayture___

quote:

Orijinalden alıntı: windsurf

Göründüğünden önemli bir konu olmuş. İnsanların dikkat etmesi lazım bu olaya.
    Öncelikle spor salonunda 2 saat duruyorsanız bir yerlerde yanlışınız vardır. Ya gereğinden fazla hareketiniz olduğu için yeteri kadar yüksek ağırlıkla çalışamıyorsunuzdur ya da set aralarında çok dinleniyorsunuzdur. 2 şekilde de vücut gelişiminiz olumsuz yönde etkilenir.

8 hareketiniz varsa, bu hareketler 4 setten oluşuyorsa;
    Her setin 1 dakika yapış, yarım dakika dinlenmeden oluştuğunu varsayarsak her hareket 6 dakika alır. Her hareket arasında da 1 dakika dinlenme olsa 55 dakika sürer. 5 dakika da ısınmaya gitsin. Max 1 saat sürmesi lazım ki çoğu hareketi yapmak aslında 1 dakika sürmüyor bile, supersetleri de saymıyorum.

Eğer dediğim şekilde max ağırlıkta fazla dinlenmeden 2 saat duran varsa da helal olsun. İnsandaki kasın o stresi kaldırabileceğini pek sanmıyorum ama.

öyle hesaplıyosun sonra spor bitiyor bi bakıyosun 1.30 2 saat olmuş

%100 haklısın denilen gibi olmuyor çalışan arkadaşların salonu boş herhalde birde o 45 sn falan kronometre açıyorlar herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: İzmir.li

quote:

Orijinalden alıntı: feayture___

quote:

Öncelikle spor salonunda 2 saat duruyorsanız bir yerlerde yanlışınız vardır. Ya gereğinden fazla hareketiniz olduğu için yeteri kadar yüksek ağırlıkla çalışamıyorsunuzdur ya da set aralarında çok dinleniyorsunuzdur. 2 şekilde de vücut gelişiminiz olumsuz yönde etkilenir.

Her setin 1 dakika yapış, yarım dakika dinlenmeden oluştuğunu varsayarsak her hareket 6 dakika alır. Her hareket arasında da 1 dakika dinlenme olsa 55 dakika sürer. 5 dakika da ısınmaya gitsin. Max 1 saat sürmesi lazım ki çoğu hareketi yapmak aslında 1 dakika sürmüyor bile, supersetleri de saymıyorum.

Eğer dediğim şekilde max ağırlıkta fazla dinlenmeden 2 saat duran varsa da helal olsun. İnsandaki kasın o stresi kaldırabileceğini pek sanmıyorum ama.

%100 haklısın denilen gibi olmuyor çalışan arkadaşların salonu boş herhalde birde o 45 sn falan kronometre açıyorlar herhalde

Kronometre açmıyorum , belli bir zamandan sonra ne kadar beklediğinizi kendiniz de farkedip aradaki süreyi daraltma ihtiyacı hissediyorsunuz. Demin yaptığım da her salona gittiğimde yaptığım bir hesap değil, anlatımı kolaylaştırmak açısından böyle bir örnek verdim.

Benim de 1.5-2 saat sürerdi zamanında, dikkat etmeye başlayınca daha iyi ölçüler aldığımı ve daha az zaman harcadığımı farkettim.

Geyik yapmadığımızı ve çok sıra olmadığını düşünürsek geçerli tabii dediklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windsurf -- 20 Ocak 2014; 11:43:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NextArnold

quote:

Sohbetlerden dolayı böyle oluyor. O yüzden sabah az kişi varken gidip doğru düzgün spor yapmak en iyisi.

• 30-40 dk. Max 1 saat sürer oda kardiyo dahil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

evden salona 5 dakika civarı yuruyorum salona gidince 5 dakika eliptik bisiklet 1dakika açma germe vs sonra yapacagım ilk hareketi hafif kiloyla başlıyorum.

• 55-60 dk arası.

Başlangıçta 15 dk hiit cardio. 15 dklık pek cardio sayılmaz ama ısınma diyelim. Daha sonra göğüs yada omuz çalışacaksam boş barla 25-30 tekrar ısınırım, sırtta ısınmam pull olduğu için gerek olmuyor.
  • 2 saati biraz geçiyor
  • 1 saat ağırlık 30 dk karın 1.30 saat sürüyor toplam
  • Karın hareketleri yoksa max 45dk
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.