Şimdi Ara

kaç para alıyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ve üniversite okurken çalışırken ne kadar alıyordunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• olum hala züğürtüz lan
  • up
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Bunun gerçeklik oranı nedir hocam? TYT forumunda herkesin 110 TYT 70 ayt yapması gibi bir şey olabilir mi çünkü bana çok yüksek geldi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ~1600 kişi katılmış ankete fakat anket nerde nasıl düzenlenmiş belli değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

~1600 kişi katılmış ankete fakat anket nerde nasıl düzenlenmiş belli değil.
    https://twitter.com/oncekiyazilimci burda düzenlendi. Online google docs anketiydi. Üzerine akademik makale yazacak güvende değil ama bilgi vermek için yeterli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne iş yapıyorsunuz maaş kaç
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebecogi

Bunun gerçeklik oranı nedir hocam? TYT forumunda herkesin 110 TYT 70 ayt yapması gibi bir şey olabilir mi çünkü bana çok yüksek geldi
    ne dediğini anlamadım. tyt nedir ayt nedir? Yüksek olan nedir?
    Üniversiteye geçis sınavı hocam, daha genciz biz

• quote:

Üniversiteye geçis sınavı hocam, daha genciz biz
    tamam konu ile ilgisi nedir anlamadım. Sizce bu paraları vermezler mi? düşük mü? yüksek mi?
    Yüksek hocam. Ama şöyle bir durum var büyük ihtimalle yurdışında yaşayanlar oy kullanırken tlye çevirip öyle yazmıştır. O yüzden yüksektir diye tahmin ediyorum.

• quote:

Yüksek hocam. Ama şöyle bir durum var büyük ihtimalle yurdışında yaşayanlar oy kullanırken tlye çevirip öyle yazmıştır. O yüzden yüksektir diye tahmin ediyorum.
    Kendi tecrübelerime göre söyleyim 3-5 yıl bandı tecrübelerim ile gayet uyumlu
    2.si adamlar hangi ilde olduğunu yazmış
    burda sadece şuna dikkat etmen laızm. bilgisayar mühendisliği mezunu dememiş. Yazılım geliştirici demiş. Yani bir sadece diploma ile yapılan bir iş değil. yılda 8.000 civari kişi bilgisayar mühendisliği kazanıyor ama hepsi bu maaşları almıyor (en azından yazılım geliştirici olarak ) (malesef ki)
    3-5 yıl için 5k+ normal. belki biraz az bile sonuçta katmadeğeri yüksek nitelikli ve değerli bir şey üreten usta işciler bunlar

Paralar düşük. Yani silikon vadisine göre düşük :) Twit linki çoktan gördüm fakat Twit'i istisnalar hariç yıllardır tıklamıyorum. O'Reilly de maaş anketi düzenliyor fakat Interquartile Range / IQR gibi istatistik hesaplarla verileri doğrulayıp ona göre grafik çıkarıyor, link gönderdiğin kişi ise ancak Twitter üzerinden toplayabileceği kişilerle bize istatistik yapıyor. O'Reilly D3.js ile grafik çıkarıp tüm ayrıntıları ebook olarak sunarken Twitçi uyanık programcı olmayanların bile terkettiği Excel'le grafik çıkarıp Jpeg olarak sunabiliyor. Bu da olayı aynen Twitter gibi güvenilirliğini sorgulamamıza yol açıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Paralar düşük. Yani silikon vadisine göre düşük :) Twit linki çoktan gördüm fakat Twit'i istisnalar hariç yıllardır tıklamıyorum. O'Reilly de maaş anketi düzenliyor fakat Interquartile Range / IQR gibi istatistik hesaplarla verileri doğrulayıp ona göre grafik çıkarıyor, link gönderdiğin kişi ise ancak Twitter üzerinden toplayabileceği kişilerle bize istatistik yapıyor. O'Reilly D3.js ile grafik çıkarıp tüm ayrıntıları ebook olarak sunarken Twitçi uyanık programcı olmayanların bile terkettiği Excel'le grafik çıkarıp Jpeg olarak sunabiliyor. Bu da olayı aynen Twitter gibi güvenilirliğini sorgulamamıza yol açıyor.
    tabi ki dünyaya göre cok düşük.https://stackoverflow.com/jobs/salary

burdan bakarsak bedavaya çalışıyoruz. ama TR sartları. zatn bukadar fazla göç olma sebbei bu

bir fikir verir. kusursuz bir istatistik olmayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 31 Temmuz 2018; 12:38:6 >

SO'nun o linkini biliyorum yıllar evvel bir hesaplamıştım fakat o da açıklayıcı / aydınlatıcı değil. Gerekli olan şey, O'Reilly'nin yaptığı gibi güvenilir, sağlam bir çalışma yapmak. 2016'da dünya çapında düzenlediği çalışmadan bir SS:

kaç para alıyorsunuz

Görüldüğü gibi maaş verileri Interquartile Range yani (çan şeklindeki) maaş grafiğindeki 1. çeyrek ile 3. ceyrek arasındaki fark aralığına göre verilmiş, aradaki beyaz çizgi ise median yani veri sayısına göre orta noktayı (yani aritmetik ortalama değeri değil) temsil ediyor. O'Reilly'nin bu 2016 çalışması 62 sayfa ve ücretsiz ebook olarak indirilebiliyor:https://www.oreilly.com/programming/free/files/2016-software-development-salary-survey-report.pdf

Twitterdaki kişi, O'Reilly'nin bu çalışmalarına eminim ki hiç göz atmamıştır bile. Hani bir göz atsa, onu örnek alarak benzer bir çalışma ile istatistik yapsa bize Türkiye'deki durumu güvenilir şekilde sunsa. Ama nerde?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.