Şimdi Ara

Kaç Yaşına Gireceğim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm.

Ben kimse sorsam şu yaş konusunda farklı bilgiler ediniyorum doğrusunu brtürlü bulamıyorum. Biraz kendimden bahsedeyim.

Ben 9 eylül 2000 yılında doğdum benim düşünceme göre ben bu eylülde 14 yaşına gireceğim sizin fikriniz nedir ?
    Brirde şu yıl yaşı olayı var örneğin ben bu eylülde 14e gireceğim ( benim fikrime göre ) tee 2015 ocaktan itibariyle 15 yaşındaım diyebilirmiyim

Lütfen arkadaşlar bana yardım edin detaylı anlatırsanız seviriim :)
    A.13 BİTECEK 14 E GİRECEKSİN
    B.14 BİTECEK 15E GİRECEKSİN

• Bu işler çok karışık kızları anlarsın ama yaşını bilemessin çünki biri diyor 14 ün bitti 15den gün aldın 15sin bitti 14e gün verdin 16 dan alacaklısın nsanki kumarhane işletiyoruz düz mantık hesaplıycan aga örneğin 2014-2000= 14 sen 14 yaşındasın daha çok kazıma yoksa senide bakırköye alcaz kardeş kardeş yatarız artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: SytKsm

Bu işler çok karışık kızları anlarsın ama yaşını bilemessin çünki biri diyor 14 ün bitti 15den gün aldın 15sin bitti 14e gün verdin 16 dan alacaklısın nsanki kumarhane işletiyoruz düz mantık hesaplıycan aga örneğin 2014-2000= 14 sen 14 yaşındasın daha çok kazıma yoksa senide bakırköye alcaz kardeş kardeş yatarız artık
    Hehehe doğru vallahi karışık ama bilmekde iyidir en acısı kimse mi bişey bilmezde atıp tutar
  • Valla girmek sözcüğü karıştırıyor zaten her şeyi, kullanmayın o tabiri mümkünse

Gün almak veya bitirmek diyin onun yerine. Sen eylüle girdiğinde 14'ü bitirdim diyceksin. Veya 15'ten gün alıyorum diyeceksin.
    Ayrıca eylüle girdiğinde 14 yaşında olacaksın. 15 değil. İçine girdiğin değil, doldurduğun yıla bakacaksın yani.
  • bi de gun alma var hadi cik isin icinden

edit: nette bunla alakali bi uygulama vrdi program gbi bsy yaziyon bilgilerini kac yil kac ay kac hafta kac gun kac saat kac dakka kac saniyedir yasadigini soluyo (usenmedim de kac kac kac yazdim bak hala usenmiyorum kac kac kac yazarken)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersanpars -- 25 Haziran 2014; 11:46:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackwater

Valla girmek sözcüğü karıştırıyor zaten her şeyi, kullanmayın o tabiri mümkünse

Gün almak veya bitirmek diyin onun yerine. Sen eylüle girdiğinde 14'ü bitirdim diyceksin. Veya 15'ten gün alıyorum diyeceksin.
    Ayrıca eylüle girdiğinde 14 yaşında olacaksın. 15 değil. İçine girdiğin değil, doldurduğun yıla bakacaksın yani.
    90 yaşında olacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: green_fire

90 yaşında olacaksın.

Alıntıları Göster
    Ne Bilim OLum ölçmedimki
     Kaç Yaşına Gireceğim ?

• 09/09/2014 te ondort yasin dolacak onbese gireceksin
  • Allah Allah,2000 :( ciler gelmemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redline3

Allah Allah,2000 :( ciler gelmemiş.

Büyüdü 2000ciler artık liseli oldu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkEmre

09/09/2014 te ondort yasin dolacak onbese gireceksin

Benim fikrim şu 15den gün alacam buna girmek deniyosa arkadaşın dediği gibi 90 a da girerim . Çünkü gün alıyorum 90danda gün alıyorum 90a girmeme günler var mantıklı değilmi
  • quote:

quote:

14 dediğiniz gibi dolmuş olacak ozaman ben nasıl 14 olabilirim burda bir yanlışlık yokmu böyleyken durum çok karışık oluyor bitirmekti gün almaktı benim inanışıma göre ben bu eylülde 14e gireceğim 14+1 14+2 14+3 günlük filan olacağım ve diğer eylüldede bu 14 dolacak 15e gireceğim mantıklı değilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: Umudum_

quote:

Benim fikrim şu 15den gün alacam buna girmek deniyosa arkadaşın dediği gibi 90 a da girerim . Çünkü gün alıyorum 90danda gün alıyorum 90a girmeme günler var mantıklı değilmi
    Ben 9 eylül 2000 yılında doğdum

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodello

Alıntıları Göster
    @Umudum_

tamam 15'e giriceksin de, 15 yaşında olmayacaksın. Anlatmaya çalıştığım şey bu. Biri sana yaşını sorduğu zaman 14 diyeceksin. veya 15'ten gün alıyorum diyeceksin. 15'e girmen demek, yaşının 15 olması demek değil.

Çok yaygın yanlış kullanımdan ötürü böyle kargaşalar çıkıyor maalesef

• Blackwater kullanıcısına yanıt
    Herkese farklı öğretilmiş aslında banada böyle öğretildi ama beynim buna haykırı bir durum olduğunu sezdi :)) ne bileyim 15e gireceğim ama 14 yaşındayım biraz şey gibi
  • ersanpars kullanıcısına yanıt
    : ))
  • quote:

quote:

quote:

14 dediğiniz gibi dolmuş olacak ozaman ben nasıl 14 olabilirim burda bir yanlışlık yokmu böyleyken durum çok karışık oluyor bitirmekti gün almaktı benim inanışıma göre ben bu eylülde 14e gireceğim 14+1 14+2 14+3 günlük filan olacağım ve diğer eylüldede bu 14 dolacak 15e gireceğim mantıklı değilmi

Kanki 2014 eylül de sen doğduğunda itibaren tam 14 sene geçmiş olacak ve 14. yaşını bitirmiş olacaksın. Ancak 15 diyemezsin. 15 litrelik bi su bidonu düşün. 14 litresi tamamen dolmuş. Sen buna 15 litre diyebilir misin? Üzerine koydukça 14,1 14,2 14,3 .... Diye adlandırırsın. Yani kısaca bitmiş yaş söylenir. Yaşın 14 olacak sincap seni

• Haklısın örneğin süpermiş kafamdakiler değişiyor gibi : ))
  • Umudum_ kullanıcısına yanıt
    9 eylül 2014 de tam 14 yıl bitmiş olucak ve sen 14 yaşında olucaksın 2015 9 eylüldede bir yaş daha büyüyecek ve 15 yaşında olacaksın ben 97 28 kasımlıyım 2014 kasım 28 de tam 17 yıl bitmiş olucak şuan 16,5 yaşındayım
  • quote:

Haklısın örneğin süpermiş kafamdakiler değişiyor gibi : ))
    Arkadaşlar şöyle bişey sorayım Eylülde olduğumuzu varsayımlayalım : 14 yaşım bitti 15 e girdim tamam 3 ay sonra da 2015 e gireceğiz peki ben 2015 de 15im diyebilirmiyim yoksa diyemezmiyim biraz daha yardımcı olursanız çok mutlu olacam :))
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.