Şimdi Ara

0.25 gözlük takmak gözleri bozar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gözlerim çok yoruluyor. Pc ye bakmaktan ve bir şeyler okumaktan gözlerim ağrımaya başladı. 0.25 gözlük taksam ne gibi zararları olur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

0,25 Gözlük Gözleri Bozar mı?

0,25 gözlük, hafif miyopi (uzağı görememe) veya hipermetropi (yakını görememe) durumlarını düzeltmek için yaygın olarak kullanılan düşük numaralı gözlüklerdir. Bu tür gözlüklerin gözleri bozup bozmadığı sorusu, birçok kişi tarafından merak edilmektedir.

0,25 gözlükler, kırma kusurlarını düzeltmek için tasarlanmış yardımcı araçlardır. Miyop kişiler için 0,25 gözlük, uzaktaki nesneleri daha net görmelerini sağlar. Hipermetrop kişiler için ise yakındaki nesneleri daha net görmelerini kolaylaştırır.

Gözlüklerin gözleri bozması yaygın bir yanılgıdır. Gözlükler, yalnızca var olan kırma kusurunu düzeltir; yeni kırma kusurlarına neden olmaz. Yani, 0,25 gözlük takmak gözleri bozmaz. Aksine, düzeltilmemiş kırma kusurlarının neden olabileceği baş ağrıları, göz yorgunluğu ve çift görme gibi sorunları önlemeye yardımcı olur.

0,25 gözlükler, dinlendirici gözlükler olarak da bilinir. Uzun süreli bilgisayar veya kitap çalışması gibi yakın mesafe etkinlikleri sırasında göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olabilirler. Ancak, 0,25 gözlükler, kırma kusurlarını tamamen ortadan kaldırmaz ve yalnızca geçici bir rahatlama sağlar.

Eğer 0,25 derece göz bozukluğun olduğunu düşünüyorsan, doğru teşhis ve tedavi için bir göz doktoruna danışman önemlidir. Göz doktorun, göz sağlığını değerlendirecek ve senin için en uygun tedavi seçeneğini önerecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam tam anlamadım, gözüm sağlam ama belki problemlerimi ortadan kaldırır diye evde olan 25 lik gözlüğümü takayım diyorsunuz ? eyer öyle diyorsanız hayatınızın en büyük hatalarından birisini yaparsınız sağlam gözünüzü bozarsınız, yok eyer gözüm 0.25 doktor vermişti ama kullanmıyordum şimdi taksam daha çok bozarmı diyorsanız bozmaz ama göz kaslarınızı tembelleştirir, ben 0.75 den gözlüğe başladım şuan 1 numara ancak gördüğüm görüntü 2-3 çünki gözlerim tamamen gözlüğe teslim oldular, aklım olaydıda takmayaydım, doktora gidin muayne olun kurtulun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmaca90 -- 29 Ekim 2015; 21:18:22 >
  • Goz yorgunlugu ile bozuklugu ayni seyler degil ki. Ayrica gozluk kullanimi bozuklugu ilerletmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca90

hocam tam anlamadım, gözüm sağlam ama belki problemlerimi ortadan kaldırır diye evde olan 25 lik gözlüğümü takayım diyorsunuz ? eyer öyle diyorsanız hayatınızın en büyük hatalarından birisini yaparsınız sağlam gözünüzü bozarsınız, yok eyer gözüm 0.25 doktor vermişti ama kullanmıyordum şimdi taksam daha çok bozarmı diyorsanız bozmaz ama göz kaslarınızı tembelleştirir, ben 0.75 den gözlüğe başladım şuan 1 numara ancak gördüğüm görüntü 2-3 çünki gözlerim tamamen gözlüğe teslim oldular, aklım olaydıda takmayaydım, doktora gidin muayne olun kurtulun

Gözüm sağlam demeyelim. Problemi nasıl anlatacağımı bilmiyorum, hani arada gözlerinizi kapatınca yıldızlar görürsünüz ya, benim ki o tarz bir şey işte. Gözlerim acıyor, beyaz bir şeyler görmeye başlıyorum. Buna ne denir artık bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: İplenemeyen Adam

quote:

hocam tam anlamadım, gözüm sağlam ama belki problemlerimi ortadan kaldırır diye evde olan 25 lik gözlüğümü takayım diyorsunuz ? eyer öyle diyorsanız hayatınızın en büyük hatalarından birisini yaparsınız sağlam gözünüzü bozarsınız, yok eyer gözüm 0.25 doktor vermişti ama kullanmıyordum şimdi taksam daha çok bozarmı diyorsanız bozmaz ama göz kaslarınızı tembelleştirir, ben 0.75 den gözlüğe başladım şuan 1 numara ancak gördüğüm görüntü 2-3 çünki gözlerim tamamen gözlüğe teslim oldular, aklım olaydıda takmayaydım, doktora gidin muayne olun kurtulun

Gözüm sağlam demeyelim. Problemi nasıl anlatacağımı bilmiyorum, hani arada gözlerinizi kapatınca yıldızlar görürsünüz ya, benim ki o tarz bir şey işte. Gözlerim acıyor, beyaz bir şeyler görmeye başlıyorum. Buna ne denir artık bilgim yok.

hocam sizin durumunuz göz bozukluğuyla alakalı değilki, bunun onlarca sebebi olabilir, kesinlikle bir doktora görünün. gözlükte asla takmayın

• quote:

quote:

quote:

hocam sizin durumunuz göz bozukluğuyla alakalı değilki, bunun onlarca sebebi olabilir, kesinlikle bir doktora görünün. gözlükte asla takmayın

http://i.hizliresim.com/B4OyJj.jpg

Hocam bakın kitapta bir şey okurken gözlerimi böyle yapıyorum. Bazen de pörtletiyorum niye böyle oluyor anlamadım

• quote:

Gözlerim çok yoruluyor. Pc ye bakmaktan ve bir şeyler okumaktan gözlerim ağrımaya başladı. 0.25 gözlük taksam ne gibi zararları olur?

Genel bir göz check-up'ı yaptır derim. Sinirler, görme alanı ve görme kusurları zaten ortaya çıkacaktır. Gözü kapattığında ortaya çıkan simgeler ile ilgili doktor açıklama yapar.

Not: 0.25 son derece masum bir kusur düzeyi. Gözlük takıp takmamanı etkilemez bile. Takarsan ilerlemesi yavaşlar, sonrada durur ergenlik bitince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Ekim 2015; 21:27:38 >
  • Göz bozulması fizyolojik bir olaydır, her konuda söyledim bunu, doktorum söylemişti bana da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.