Şimdi Ara

Pişmiş tavuk dolapta kaç gün durur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
15.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ? Bilen var mı? Buzdolabında ve buzlukta kaç gün durur?




  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Pişmiş Tavuk Dolapta Kaç Gün Durur?

    Pişmiş tavuk, gıda zehirlenmesi riskini azaltmak için uygun şekilde saklanmalıdır. Dolaptaki saklama süresi, tavuğun pişirilme şekline ve saklama koşullarına bağlıdır.

    Pişmiş Bütün Tavuk

    • 4 °C veya daha düşük sıcaklıkta buzdolabında: 3-4 gün

    Pişmiş Tavuk Parçaları

    • 4 °C veya daha düşük sıcaklıkta buzdolabında: 2-3 gün

    Haşlanmış Tavuk

    • 4 °C veya daha düşük sıcaklıkta buzdolabında: 1-2 gün

    Pişmiş Tavuğun Bozulma Belirtileri

    Pişmiş tavuğun bozulup bozulmadığını anlamak için şu belirtilere dikkat etmelisin:

    • Kötü koku
    • Kaygan veya yapışkan doku
    • Soluk renk
    • Küf oluşumu

    Tavsiyeler

    • Tavuğu piştikten sonra mümkün olan en kısa sürede buzdolabına koy.
    • Tavuğu hava geçirmez bir kapta veya buzdolabı poşetinde sakla.
    • Pişmiş tavuğu 7 günden fazla buzdolabında tutma.
    • Bozulmuş tavuğu tüketme.

    Yukarıdaki yönergelere uyarak pişmiş tavuğunuzu güvenle saklayabilir ve gıda kaynaklı hastalık riskini azaltabilirsiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Piştikten sonra, uygun koşullarda dondurulursa -4C'de 1 ay, -18C'de 1 yıl, -24C'de 2 yıl ama tadı nasıl olur tartışılır. Buz dolabında ise 1 hafta.
  • kokmadığı sürece ye hocam

  • Bu sıcaklarda 1 gün bile tutma bence. Pişirdiysen hemen tüket. Normalde de 1 2 gün en fazla

  • Tavuk çabuk bozulur, bir gün bile bekletme zehirlenirsin helvanı yeriz
  • Göm direk dondurucuda duracağına midende dursun
  • Max 2 gun tavuk cok cabuk bozulur
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

    Peki pisirdikten sonra buzluğa atsam 4. Gün çıkarıp.gun.ici de yesem?

  • Tavuğa sormanız daha doğru bilgiye ulaşmanıza vesile olacaktır.
  • çok durmaz sanırım

  • kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt

    çiğ tavuğu buzluğa atıp istediğin zaman çıkartıp pişir ye anlarım da, neden pişmiş bir tavuğu buzluğa atıyorsunuz, bozulmasa da o eriyince ne tat kalır ne bişi,

  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt

    İşte bikerede yapacagim 4 günlük tavuk 4 e bölüm saklayacagim amacım bu ?

  • kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt

    çiğ tavuğu 4 e bölüp ayrı ayrı poşetlere koyup buzluğa atın, hiçbir şey olmaz. Yemek yapacağınız zaman bir poşeti çıkartıp pişirirsiniz, afiyetle yersiniz, yaptığınız yemeği de dolaba koyun, 2 ila 3 gün tüketebilirsiniz. Pişmiş tavuğu buzdolabına atmayın ama  

  • nekadar bırakırsan okadar durur  

  • kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt
    Dolapta yada mikrodalgada cozdurmen lazim yoksa bakteri yapar motoru bozarsin
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt

    Ağa 4 Günlüğü tek seferde yapsam olmazmi imkanlar el vermiiy

  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

    Hocam ben yapınca buzluğa atıyorum ondan sonra yiyeceğim günün önceki gecesi buzluktan çıkarıyorum buzdolabına atıyorum


    Böyle olmaz mı

  • Bahar olmasına rağmen tavuklu pilavı annem dolaba kaldırmamıştı.

    Ertesi gün o tavuklu pilav daha da lezzetli gelmişti.


    Ama 2 saat sonra durmayan bir ifrazat bir şeylerin ters gittiğini anlamama yetmişti.

    İçtiğim suyu bile kusuyordum.


    O kadar halsiz kalmıştım ki araba bile süremeyecek halde olduğumdan komşudan direksiyona geçmesini rica ettim.

    Hastanede serum verilirken halen kusuyordum.


    Serum aldıktan yarım saat sonra kendimi öyle enerjik ve zinde hissettim ki hemşire "Bir gece müşade kalın" dediği halde apar topar acil servisi terkedip eve döndüm.

  • kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt
    Olur hocam
  • piştikten sonra buzdolabına atıp birkaç gün, 3-5 gün, sonra yemek sorun olmaz genelde. dolap arızalı değilse.


       dikkat edilecek önemli nokta: PİŞMİŞ TAVUĞU DOLAPTAN ÇIKARIP ISITIRSANIZ TEKRAR DOLABA KOYMAYIN. İKİNCİ KERE DONDURULUP SITILAN TAVUK VE KISMIZI ET ZEHİRLER ADAMI.    


    tek seferde yenmeyecek kadarsa bir kısmını çıkarıp ısıtın, kalanı yiyeceğiniz zaman çıkarın dolaptan.


    bakın bundan ölen yakınımız bile var. ciddi konu. dikkat edin.  





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.