Şimdi Ara

Kaçak akım rolesi şebekeye elektrik verilmesiyle atıyor problemi acil çözüm lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 4 tane elektrikçi çözüm bulamadı ! Kafaya taktım bir problemi nasıl çözemezler anlamıyorum.

problem; Evime yeni taşındım bulunduğumuz bölgede dağıtım firmasının planlı kesintileri mevcuttur. Eskiden çok fazlaydı şimdi bu ayda 1-2 oluyor. Bugün yine 09:00-17:00 arası elektriği kestiler ve az önce yine elektrik geldi kaçak akım rolesi attı sonra elimle kaldırıyorum sorun bitiyor ama ilk şebekeye elektrik verildiğinde role atıyor ve delirtiyor şehir dışına tatile fln gidemiyoruz aklımız kalıyor. kaçak akım role Markası legrand 40A bütün sigorta kutumda legrand sigortalar taktırdım.

Evde çatıma ısı pompası 8 kw cihaz taktırdım bütün beyaz eşyalar sıfır yaz ayında ev tadilattan çıktı elektrik hatları skıntısız dediler cihazlar bozulacak diye ödüm kopuyor.

regülatör takalım diyenler var, sigma otomatik kurma ve siigma kaçak akım takalım diyenler var ( ilk başta attığı için tekrar otomatik kursa bir anlam vermiyor çünkü elektrik cihazlara gelip geri gidiyor)

sonuç olarak şebekeye elektrik verildiğinde 2 saniye kdr cihazlara elektrik geliyor ve role atıyor elimle kaldırdığımda bir daha atmıyor bu ilk elektrik verildiğinde neden atıyor arkadaş taktım kafaya yeter artık. Lütfen bilgisi olan yardımcı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaçak akım rolesi şebekeye elektrik verilmesiyle atıyor  problemi acil çözüm lütfen

• Isı pompası sağlammı kontrol ettirin. Sağlamsa topraklamayı kontrol ettirin. Şebekeden ayırın bakalım ısı pompasını yine yapacak mı.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Onlarda problem yok. Sadece şebeke elektriği gidip sisteme geri elektrik verildiğinde atıyor. Problem olsa ben kaldırdığımda da geri atardı. Isı pompasının oldugu sigortada ona göre büyütüldü.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sarlokholms S kullanıcısına yanıt

Isı pompasını kapatın şebekeden ayırın tekrar aynı şekilde elektrik geri geldiğinde kaçak akım atıyor mu deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 6 Ocak 2025; 18:9:33 >
  • Evinizdeki cihazların birinde kaçak var sanki, sigortayı o attırıyo diye düşünüyom.Yine de uzman değilim.

• Sanırsam kimse yazdığımı anlayamamış. Arkadaşlar normal zamanda atan bir kaçak akım rolesi yok. Isı pompasından kaynaklı olsa sürekli atar
    Tekrar söylüyorum sadece şebekeye elektrik verildiğinde bir sefer atıyor kaldırdıktan snra bir daha atma falan yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaçak akım rölesinin tüm çıkışları şalterli ise, hepsi kapatılıp,

k.a. rölesinin girişi güvenli bir şekilde sökülüp takılınca atıyor mu diye bakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 7 Ocak 2025; 23:27:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.