Şimdi Ara

Kaçış Konulu Kitap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizden kitap önerileri istiyorum.Öncelikle çok fazla kitap okumadığımı söyleyebilirim.Hayatım boyunca okuduğum roman sayısı 15-20 felandır.Ama eğer çok sevmişsem 1 günde 200-250 sayfa kitap okuduğum da oldu(Harry Potter ve Melez Prens)

Hayatımda en çok etkilendiğim seri Harry Potter serisiydi.Çünkü hayatıma çok benzetiyordum.Ailemde de Harryninki gibi pek sevilmeme sorunum vardı.Ama okula başladığım zaman hem derslerimde başarılı olmuş hem de arkadaş çevrem çok iyi olmuştu ve çok mutluydum tıpkı Harry gibi.İşte bu kitapta da ilgimi çeken en büyük şey buydu.Tamamen güçsüz olduğu bir dünyadan tamamen güçlü olduğu bir dünyaya geçiş.

Bir aralar Oliver Twist Tom Sawyer ve Sefilleri okudum.Gerçekten bunları da çok beğendim.Konularını tam olarak açıklayamıyorum ama içinde kaçış olan,maceraperest kişilerin bulunduğu,sıfırdan zirveye tarzı romanları çok seviyorum.
    Tam olarak anlatamadım derdimi sanırım ama bu tür kitap bilenler varsa tavsiye edebilirler mi.Yazar çok da önemli değil.Edebi açıdan zayıf olsa da olur.Veya çok fazla psikolojik olması da önemli değil.Yeter ki bu söylediğim kitaplardaki konulara benzesin.Çok büyük bir arayış içindeyim.

• Aklıma Ölü Ozanlar Derneği geliyor.Kitaptaki Tod karakterini sevebilirsin.Tod ailesi ile pek anlaşamayan ve sürekli onların dediğini yapmakta olan ve baskıyı üzerinde hisseden biri.Okuldaki durumu ise tam tersi.Orada sevgiyi ve hayata farklı bir perspektiften bakmayı öğreniyor.

Ayrıca Beyaz Diş'e de bak derim.Burada da başarıyı ve olayları bir kurt-köpeğin, başka bir canlının gözünden hayatı anlatıyor.Ben şahsen okurken çok duygulanmıştım.
  • John Katzenbach - Psiko Analist
    Jeff Abbott - Panik
    Dan Brown - Da Vinci Şifresi
    Glenn Meade - Şeytanın Müridi,Buz Kapanı
  • Charles Dickens Oliver Twist
  • Monte Cristo Kontu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NJP -- 20 Haziran 2012; 18:52:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebahattin Selim Erhan, "Yine Kazacağız, Yine Kaçacağız", İletişim Yayınları.
    Henri Charriere, "Kelebek", E Yayınları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cangs77

Charles Dickens Oliver Twist

Onu okuduğunu zaten belirtmiş.Dikkat etmemişsiniz demek ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infernova31

Arkadaşlar sizden kitap önerileri istiyorum.Öncelikle çok fazla kitap okumadığımı söyleyebilirim.Hayatım boyunca okuduğum roman sayısı 15-20 felandır.Ama eğer çok sevmişsem 1 günde 200-250 sayfa kitap okuduğum da oldu(Harry Potter ve Melez Prens)

Hayatımda en çok etkilendiğim seri Harry Potter serisiydi.Çünkü hayatıma çok benzetiyordum.Ailemde de Harryninki gibi pek sevilmeme sorunum vardı.Ama okula başladığım zaman hem derslerimde başarılı olmuş hem de arkadaş çevrem çok iyi olmuştu ve çok mutluydum tıpkı Harry gibi.İşte bu kitapta da ilgimi çeken en büyük şey buydu.Tamamen güçsüz olduğu bir dünyadan tamamen güçlü olduğu bir dünyaya geçiş.

Bir aralar Oliver Twist Tom Sawyer ve Sefilleri okudum.Gerçekten bunları da çok beğendim.Konularını tam olarak açıklayamıyorum ama içinde kaçış olan,maceraperest kişilerin bulunduğu,sıfırdan zirveye tarzı romanları çok seviyorum.
    Tam olarak anlatamadım derdimi sanırım ama bu tür kitap bilenler varsa tavsiye edebilirler mi.Yazar çok da önemli değil.Edebi açıdan zayıf olsa da olur.Veya çok fazla psikolojik olması da önemli değil.Yeter ki bu söylediğim kitaplardaki konulara benzesin.Çok büyük bir arayış içindeyim.

Kaçış konulu derken kovalayan birinden kaçışı mı yoksa kendi gerçekliğinden, bulunduğu dünyadan kaçışı, uzaklaşmayı mı kastediyorsunuz?Çünkü size önerilen kitaplar genelde ilk gruptan.

• quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

Orijinalden alıntı: cangs77

Charles Dickens Oliver Twist

Onu okuduğunu zaten belirtmiş.Dikkat etmemişsiniz demek ki.

Gözümden kaçmış kusura bakmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Arkadaşlar sizden kitap önerileri istiyorum.Öncelikle çok fazla kitap okumadığımı söyleyebilirim.Hayatım boyunca okuduğum roman sayısı 15-20 felandır.Ama eğer çok sevmişsem 1 günde 200-250 sayfa kitap okuduğum da oldu(Harry Potter ve Melez Prens)

Kaçış konulu derken kovalayan birinden kaçışı mı yoksa kendi gerçekliğinden, bulunduğu dünyadan kaçışı, uzaklaşmayı mı kastediyorsunuz?Çünkü size önerilen kitaplar genelde ilk gruptan.

Bulunduğu durumdan kaçış daha çok ama ikisine de ilgiliyim.Buz kapanı ilgimi çekti ona bakıcam.Bir de bir arkadaşım yüzüklerin efendisini önerdi.Bu forumda da bayağı öneriliyor diğer konulara baktığımda.Onu da okumayı düşünüyorum.Kitap manyağı olacağım bu yaz İnşallah

• quote:

quote:

quote:

Bulunduğu durumdan kaçış daha çok ama ikisine de ilgiliyim.Buz kapanı ilgimi çekti ona bakıcam.Bir de bir arkadaşım yüzüklerin efendisini önerdi.Bu forumda da bayağı öneriliyor diğer konulara baktığımda.Onu da okumayı düşünüyorum.Kitap manyağı olacağım bu yaz İnşallah

Hmm anladım hocam.Yüzüklerin Efendisi güzel seçim.Buz Kapanı'da iyi ama o polisiyeye giriyor.İçinde bol aksiyon var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.