Şimdi Ara

Kadim Beslenme Yöntemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnsanoğlu'nun beyni ve yetenekleri ile malesef yapısı ve metabolizması aynı hızda ilerlemiyor. Hızlı nüfus artışı ve gıdaya olan erişim sıkıntıları ve ticari kaygılar 21. yüzyılda bizi hızlı tüketm toplumu haline getirdi. Bu da yanında sağlıksız bireyler ve hastalıkları bize hediye etti. Şimdi şimdi eskiyi tekrar keşfediyoruz. Doğru sandıklarımızın ne kadar yanlış olduğunu görmeye başlıyoruz. Eski beslenme yöntemlerini keşfedip uygulamaya çalışıyoruz. Bizler ve gönül verenler bunları çevremize anlatmak ve bu felsefeyi yaygınlaştırmak istiyoruz.

    Kadim beslenmenin temelini de fermantasyon konusu oluşturuyor. Vücudumuza yabancı maddelerin maya ve bakterilerle vücudumuzun tanıdığı ve işine yarar maddelere çevriliyorlar. Bu maya ve bakteriler dünya tarihi boyunca varlığını sürdüren en büyük dostlarımız. Burada bunları biraz tartışarak belki bizlerde çevremize küçük de olsa bir katkıda bulunur, bilgilerimizi tartışarak konuşarak ve araştırark artırabiliriz. Ben uzman değilim uzamn olduğumu da idda edemem sadece bu konuya ilgi duyan birisi olarak bu konunun tartışılmasını ve yaygınlaşmasını istiyorum.

    Fermantasyon dediğimizde ; Sirke,Turşu, et-balık saklama , Şarap konusu önceliği alıyor.
    Mesela üzüm suyunun fermantasyon süreci ( Üzüm suyu - Şıra - Şarap - Sirke ) şeklinde sıralanmaktadır ve bu süreç tamamemn doğaya aittir. Nasıl kullanacağınız size kalmıştır.

    Umarım herkes için faydalı farkındalık yaratacak bir tartışma alanı olur.







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.