Şimdi Ara

Basur Ve Vücut Geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
30.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sayın bilgili hocalarım, 3-4 hafta önce makatımda ki meme(şişkinlik=Bezelye tanesi gibi) yüzünden doktora gittim.Bu olayı fark etmeden önce spor salonuna başlamıştım 2-3 hafta kadar olmuştu.Son hafta ağırlıkları,germeyi arttırmıştım.Hem ağırlık çalşıyordum hemde mekik,yarım mekik alt üst karın hareketleri,yan bölge hareketleri yapıyordum ve cidden biraz zorlamaya başlamıştım hacimi arttırmak için.Beslenme düzenimide yağlardan uzak durma şeklinde aylarlamıştım okulda bile form'un o kıtır kıtır kup kuru ürününden yiyerek beslenmemi yapıyordum.Son hafta duşta bu şişliği fark ettim 2-3 gün sonra doktora gittik.Doktor biraz ukala bir adamdı ve pek konuştutturup şikayetimi açıklattırmıyordu.Neyse muayene btti ve bana bir krem bir hap bir adet de tablet yazdı.Ardından beslenmeme dikkat etmem gerektiğini sulu ev yemekleri tüketip sıcak su banyosunu yapmam gerektiğini ayrıca bölgenin temiz tutulması (her dışkılamadan sonra sabunla bolca yıkama) gerektiğini söyledi.Spor ile ilgisini sordum böyle böyle dedim pek anlamadım ama devam edebilirim sanırım ayrıca zorlamanın tabii ki de neden olabileceğini ve halk dilinde (Canım g.t.me geldi vb.) bir laf olduğunu söyledi.Sanırım zorlamamalıyım pek.Şuanda kremleri ve hapı kullanıyorum sıcak su olayına başlayacağım bu günlerde tablet de zaman buldukça uyguluyorum

Sorum şu ki bu hastaneden beri hiç salona gitmedim ayrıca evde de yapmıyorum.Sizce değerli hocalarım spora devam etmemde bir sakınca var mı? Eğer yok ise nasıl bir yol izlemeliyim?
    Şimdiden değerli vaktini ayırıp okuma zahmetinde bulunan tüm arkadaşlara,hocalarıma teşekkür ederim..

• Karın kaslarını fazla kasmanı gerektiren her hareket hemoroid olma riskini arttırır. Bu da demek oluyor ki ağırlık kaldırmak, mekik, şınav, barfiks hareketleri senin için sakıncalı.
  • Dostum hemoridden hic bi zarar gelmez temis tuttugun surece. Bende 6 seneden beri var ayni boyda kaldi o gun bugudur hep temiz tutmusumdur hic birsey olmadi . Kabizlikta kanama olur o kadar . Yaslanmalara dogru ameliyat gerektiriyor orasi apacik ortada. kafana gore takil istedigini yap onu bunu sunu kafaya takarsan olumsuz yonden daha cok buyume olur benden soylemesi bunun dersini gormustum fazla abartilacak buyutulecek birsey degil yani. Damarlarin disa cikmasi ve zamanla deriyi kalinlastiriyor o zaman sure boyunca yanmalar olusuyor fakat bunlar ilk ve orta evrede oluyor. Temiz tut tekrar diyeyim ben kacar
  • arkadaşım o hemotom mu nedir o olabilir geçen ay bendede oldu tabi yaşa bağlıymış. Çok korktum bende hemoroid diye sonra biraz araştırdım 19 yasında birinde hemoroid olmaz çok fazla ıkındığında(tualette veya ağırlık kaldırrken) damar patlıyomuş orda. 1hafta full sulu gıda yedim acıyı bıraktım ve spora ara verdim 5-6 güne birşey kalmadı. Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

arkadaşım o hemotom mu nedir o olabilir geçen ay bendede oldu tabi yaşa bağlıymış. Çok korktum bende hemoroid diye sonra biraz araştırdım 19 yasında birinde hemoroid olmaz çok fazla ıkındığında(tualette veya ağırlık kaldırrken) damar patlıyomuş orda. 1hafta full sulu gıda yedim acıyı bıraktım ve spora ara verdim 5-6 güne birşey kalmadı. Geçmiş olsun
    kardeşim sendeki durum dış hemoroid dediğimiz bir sıkıntı inşallah çok basit aparatif 20dakıkalk bir operasyonla lokal anestezıyle rahatça kurutlabilrsın bence bir an önce git ve kurtul.bende aynı sorunu yaşadım ve gerçekten kanama olayı v.s çok adamın psıkolojısını bozuyor ve canını sıkıyor.Banada proctglyvnol die bi merhem verdi bepanten verdi v.s ama ameliyat şart ameliyattan sonra kurtuluorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ammarovic

kardeşim sendeki durum dış hemoroid dediğimiz bir sıkıntı inşallah çok basit aparatif 20dakıkalk bir operasyonla lokal anestezıyle rahatça kurutlabilrsın bence bir an önce git ve kurtul.bende aynı sorunu yaşadım ve gerçekten kanama olayı v.s çok adamın psıkolojısını bozuyor ve canını sıkıyor.Banada proctglyvnol die bi merhem verdi bepanten verdi v.s ama ameliyat şart ameliyattan sonra kurtuluorsun.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaşlar doktor olayın önemli bir şey olmadığını söyledi ve 15 gün sonra istersen tekrar gel kontrol edelim dedi geçecek birşeymiş sanırım.Zaten gittiğim gün artık geçmeye başladığı zamanmış gittiğim günden 2-3 gün önce asıl arttığı/önemli olduğu zamandı dedi.Şuanda da küçüldüğünü fark ediyorum duşta kontrol ettim daha küçük ayrıca otururken kalkarken vs. daha az hissediyorum(neredeyse hiç hissetmiyorum) ama şöyle bir olay var daha hiç sıcak su banyosu yapmadım oturma banyosu.Fakat her gün yıkanırım ve makat bölgeme sıcak su tutuyorum 1 dk. civarı.Ayrıca dışkılamadan sonrada sabunla yıkar ve suyla durularım. Küçülmeye başladı gibi,sizce tamamen kaybolmasını bekleyip kaybolduktan sonra spora devam etsem sorun olur mu abilerim?

• Dostum spor herşeyin ilacıdır.Hemoroid denilen şey toplardamarın esnekliğini yitermesinden kaynaklanıyo.Yani sen düzenli spor yapıp kan dolaşımını hızlandırırsan hiç bir sorunun kalmaz tabi aşırı ıkınmalara ve zorlamalara kaçmamak şartıyla.Birde gün içinde ayaklarını hafif kaldırıp dinlenirsen gün içinde hiç bir sorunun kalmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VÜCUT GELİŞTİRME
    11 yıl önce açıldı
    Vücut geliştirme
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: llYesManll

Dostum spor herşeyin ilacıdır.Hemoroid denilen şey toplardamarın esnekliğini yitermesinden kaynaklanıyo.Yani sen düzenli spor yapıp kan dolaşımını hızlandırırsan hiç bir sorunun kalmaz tabi aşırı ıkınmalara ve zorlamalara kaçmamak şartıyla.Birde gün içinde ayaklarını hafif kaldırıp dinlenirsen gün içinde hiç bir sorunun kalmaz.
    Spora devam edebilirsin. Ancak ağırlık kaldırırken nefes vermeyi ihmal etme, eğer nefes kontrolu yapamıyorsan hemeroide yük biner.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Spora devam edebilirsin. Ancak ağırlık kaldırırken nefes vermeyi ihmal etme, eğer nefes kontrolu yapamıyorsan hemeroide yük biner.

Alıntıları Göster
    Yesman
    Sağolun Hocam.Düzenli yürüyüş yapıyorum her gün evden okula okuldan eve :)
    Ayaklarımı kaldırma olayını anlayamadım ama

@Another Planet

Sağolun hocam bugün biraz daha devam ettim sadece 3 hareket yaptım kol için ağırlığı kaldırırken nefes verip indirirken alıyorum artık.Hem daha az zorlanıyor insan.Peki mekik/ alt-üst karın/ yan bölge hareketleri ne olacak onlar zarar verir mi arkadaşlar ?

• quote:

+1 nefes almadan her hareket vücuduna eksi olarak geri geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nein

quote:

Peki hocam nefes alarak yaptığımda mekik ve karın hareketleri zarar verir mi/büyütüp aktifleştirir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr Dre.

quote:

quote:

Peki hocam nefes alarak yaptığımda mekik ve karın hareketleri zarar verir mi/büyütüp aktifleştirir mi?

Hic birsey olmaz merak etmeyin nefes alirken karniniza doldurmayi unutmayin diiyaframdan nefes almayi ogrenin
  • quote:

quote:

quote:

Karın hareketleri zarar vermez ancak bacak programınızı birazcık hafifletmeniz gerekir. İstediğiniz kadar nefesinizi iyi ayarlayın, bacak çalışırken anüs kasılır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Karın hareketleri zarar vermez ancak bacak programınızı birazcık hafifletmeniz gerekir. İstediğiniz kadar nefesinizi iyi ayarlayın, bacak çalışırken anüs kasılır.

Alıntıları Göster
    @Nein
    Sağolun hocam bunun teknikleri var mı internette nasıl yapacağım acaba?

@AnotherPlanet
    Sağolun hocam zaten artık bacak çalışmayacağım evde çalışmaya devam edeceğim için göğüs,omuz,kol,karın çalışmayı düşünüyorum.

• quote:

@Nein

@AnotherPlanet
    Sağolun hocam zaten artık bacak çalışmayacağım evde çalışmaya devam edeceğim için göğüs,omuz,kol,karın çalışmayı düşünüyorum.

Diyaframı Kullanma ve Doğru Nefes Alma google bunu yaz ilk çıkan sayfadakileri ve daha farklı sitelerdeki çeşitli yazıları oku. farklı bilgilere sahip olup daha doğru yapabilirsin. zor birşey değil zaten
  • quote:

quote:

@Nein

@AnotherPlanet

Diyaframı Kullanma ve Doğru Nefes Alma google bunu yaz ilk çıkan sayfadakileri ve daha farklı sitelerdeki çeşitli yazıları oku. farklı bilgilere sahip olup daha doğru yapabilirsin. zor birşey değil zaten

Teşekkürler hocam

Peki arkadaslar bu basur memesi denilen makatta ki sislige benzer bezelye boyutunda ki şey komple kaybolup geçecek mı?

• quote:

quote:

quote:

@Nein

@AnotherPlanet

Teşekkürler hocam

Peki arkadaslar bu basur memesi denilen makatta ki sislige benzer bezelye boyutunda ki şey komple kaybolup geçecek mı?

Genetige bagli kalir yada gecer demek icin muayne eden doktor nederse o bilir. Cogunlugu gecmez oyle kalir zarari yok zaten alisirsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Nein

@AnotherPlanet

Teşekkürler hocam

Genetige bagli kalir yada gecer demek icin muayne eden doktor nederse o bilir. Cogunlugu gecmez oyle kalir zarari yok zaten alisirsin

Sağolun Hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana..

quote:

quote:

quote:

quote:

@Nein

@AnotherPlanet

Teşekkürler hocam

Sağolun Hocam.

Alıntıları Göster
    Basur için detaylı bilgiyi buradan alabilirsin arkadaşım.

• Hocam bu bezelye tanesi gibi şey sonradan geçti mi yoksa ameliyat filan gerektirdimi acaba ? Bendede böyle bir durum var. Cevaplarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.