Şimdi Ara

Kadin ve Erkek Eşitmis (!) buyrun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
2.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaratılış felsefesine göre zaten kadın ve erkek eşit değildir kadın daha narin yaratılmıştır ...

kadın -erkek eşitliğ her konuda işe yaramaz
  • Kadın erkek eşitliği sadece sosyal ve siyasel haklardan yararlanma adına verilmiştir, siz hala otobüs koltuğunu tartışın Bunun adına centilmenlik denir, bayanlar daha narindir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

Kadın erkek eşitliği sadece sosyal ve siyasel haklardan yararlanma adına verilmiştir, siz hala otobüs koltuğunu tartışın Bunun adına centilmenlik denir, bayanlar daha narindir...

++++++

Mesele bu. Ama kadınların bu narinliğini kötüye kullananlar da var o ayrı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    Adamın Müslüman olup olmadığını bile bilmeden yapıştırdın sıfatını. Kadın erkek tartışacağımıza bunu tartışalım daha iyi. Örnek verdiğin durum ise maalesef doğru. Arap ülkelerindeki çoğu kişi dini çarpıtarak kadını baskı altına alıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pippi

quote:

Kadın erkek eşitliği sadece sosyal ve siyasel haklardan yararlanma adına verilmiştir, siz hala otobüs koltuğunu tartışın Bunun adına centilmenlik denir, bayanlar daha narindir...

++++++

Böyle +++++ yapıp düşüncelerime paralel olman çok hoşuma gidiyor Kadınların narinliğini kötüye kullanan derken herhalde kas gücünü kullanıp da zorla tecavüz eden sapıklara diyorsun sanırım?

• quote:

Orijinalden alıntı: rumi.

Adamın Müslüman olup olmadığını bile bilmeden yapıştırdın sıfatını. Kadın erkek tartışacağımıza bunu tartışalım daha iyi. Örnek verdiğin durum ise maalesef doğru. Arap ülkelerindeki çoğu kişi dini çarpıtarak kadını baskı altına alıyor.

Onun ne olduğunu ben biliyorum merak etme.Konu Dışının kadrolu trollerindendir.Cevap vermeye bile değmez aslında.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pippi

quote:

++++++

Böyle +++++ yapıp düşüncelerime paralel olman çok hoşuma gidiyor Kadınların narinliğini kötüye kullanan derken herhalde kas gücünü kullanıp da zorla tecavüz eden sapıklara diyorsun sanırım?

Mantıklı konuşuyorsun
    Evet tecavüz ve şiddet, baskı gibi şeyler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    Bilmiyordum, kusura bakma

• quote:

Orijinalden alıntı: -Liseli-

quote:

Orijinalden alıntı: Tasmalı Kedi

quote:

Orijinalden alıntı: -Liseli-

quote:

Orijinalden alıntı: Kisilikli adam

quote:

Orijinalden alıntı: keldemiris

quote:

Orijinalden alıntı: Kisilikli adam

o zaman çocuklarida erkekler çikarsin

Askere de kadinlar gitsin olur

birçok ülkede gidiyolar zaten

Adam haklı kadınlarin hamileyken doğururken çektiği acıyı hangi erkek çekiyor?? Thomas demeyin kötü olur

-Liseli- çekiyodur heralde

Akıl yaşıni merak ediyorum cidden

1

• Guitarist Boy kullanıcısına yanıt
    Düşüncelerimi paylaşmışsın,katılıyorum. :)
  • oturdum izliyorum
  • Ayrıca ülkemizde kadın erkeğe göre 5 yıl erkek emekli oluyor ve Memur yada öğretmen bir kadın erkeğe göre çok daha rahat giyinebiliyor...
    Kadın birçok konuda aslında erkeğe göre ayrıcalıklı
  • genç kızlar yaşça büyük erkeklere yer verdigini çok fazla gördüm.

sizin dediginiz ise genç kızlar neden yaşıtlarındaki erkeklere yer vermiyor ? neden versin? erkekler çok mu yer veriyor yaşıtlarındaki kızlara ?
  • Yasa tamamen kadınların yanındadır mesela karınıza vurdunuz neden vurdunuz demiyorlar vurmuşsunuz kitliyorlar cezayı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

genç kızlar yaşça büyük erkeklere yer verdigini çok fazla gördüm.

Bende tam tersi, neredeyse hiç görmedim. Yıllardır neredeyse haftanın her günü İstanbulda metrobüs ve halk otobüsü kullanıyorum, çoğu genç kız arkadaş ayakta zor duran yaşlı kadın yada erkek kimseye yer vermiyor. Erkeklerdende aynı şekilde davranan var tabiki ama kızların neredeyse hepsi bu şekilde davranıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muzun içinde gelen böcek

quote:

Orijinalden alıntı: Volpenotte

"Eskiden de anaerkildi toplum" demissin. "Eskiden" ifadesinden ne zamani kastettin?

cook eskiden m.ö. dogurganlıgın(üretmenin) kutsal sayılması, bereketi temsil etmesi. %90 toplayıcılık geri kalanda avcılık yapmaları. toplayıcılıkta da kadının gorevi daha cok. -üreten- kadın. türk mitolojisinde de boyle. +şamanlar da kadındı mesela. ama ne zaman madencilige geçiyorlar, erkek gücünü kullanmaya baslıyor. erkek de -üretmeye- baslıyor. o zaman ataerkil toplum yapısına gidiyor.

Sanmiyorum. Erk, guc-kuvvet-kudret demek sozunu genele kabul ettirebilme demek, otorite ve hakimiyet demek. Kadinin toplulukta onemli ve gerekli bir islevinin olmasi anaerkilligi olusturmaz. Bu mantikla cay toplayip, sirtinda tarla yukunu tasiyip gecim surecinde eve buyuk etkisi olan kadinin, kahvede oturup cani isteyince de eve gelip ayagini uzatip yemegini onune isteyen adama karsi bir hakimiyeti bulunmasi gerekirdi. Bu cok dar bir ornek uzerinden mesela.

Dogurganlik demissin ama dogurganlik biz farketmesek bile suan dahi kutsal. Bir kadin icten ice kocasi hakkinda "keske hep hamileymisim gibi ilgilense" diyorsa zaten bu ifade hamileligin erkek uzerindeki hissiyatina ve ozelligine isarettir.

Erkek gucu madencilikten once dahi vardi. Bunu tahmin etmek zor degil acikcasi. Victoria Secret mankenine "issiz adaya dussen yanina ne alirsin" dediklerinde "guclu erkek" diyor. Erkek demek guven ve koruma demek. O zamanki donemlerde yapi ihtiyaclari ve bu gereksinimler nedeniyle varolmasi gerekenlerin teminati da erkege aittir diye dusunuyorum. Bu da yalinayak tasimacilikta erkegin onemine isaret

Kisaca kadinin toplumdaki yeri buyuktur. Cunku narindir, ozeldir, naiftir, kiymetlidir. Soz sahibi olmasi ona verilen.degerden kaynaklidir. Otorite ve hakimiyeti saf guc olarak elinde tutabildigi icin degil. O yuzden anaerkil bir toplum oldugunu pek sanmiyorum

• Volpenotte kullanıcısına yanıt
    buna pmden cevap atacagim. uzun oldugu ve konu amacından saptıgı için
  • quote:

Orijinalden alıntı: keldemiris

quote:

Orijinalden alıntı: mertkayags

Yer vermekle ne alaksi var la bunun; piskolojisi yerinde olan normal bir bayan gelip senden yer istemez zaten gururyla ayakta durur otobuste ama sizin gibi mallar bilmez ki ne adamlar eve ekmek götürmez, ama yürekli ana varya o kadin dedigin ana alındaki terin son damlasını akıtana kadar gider milletin evini temizler çocuğum aç kalmasin, okulundan eksilmesin, cebi parasiz olmasin, sirtini üşütmesin diye; işte o elin evini gider temizler akşama kadar akşamda işi bitince mecburen evine otobüsle gider ama o hinca hinc otobuste namusuna laf edilmesin diye turlu zorluklar ceker. hinca hinc otobuste iste o evine ekmek goturmeyen ahlaksiz adam dedigin erkek dedigin heriflerin arasinda alni acik, gururu yerinde gider. Niye gider biliyor musun? Evladi icin gider. Yoksa bilmez mi o da gündeligiyle baska bir otobuse binmeyi bilir bilir ama o anadir o kadindir. O evladinin derdini aklindan biran olsun cikarmaz. Kendini bilmez evladini bilir. İste o kadin dedigin budur senin evlat;

benim dedigimin otobusle alakasi yoksa senin de verdigin bu ornek temizlikci gundelikci bunlada alakasi yok herkes sansli dogmuyo kaderini kendi yazamiyor. Sirf temizlige gitmis kadinlari ornek verdin 60-70 yasinda eve ekmek goturmek icin insaatlarda amelelik yapan dedelerimiz var bunlari neden yazmiyorsun hocam

bunuda yazarız kardeşim ama 2-3 tane kendini bilmezin yaptığından dolayı bütün kadınlara suç atma bence;

• benimde zamanında bu tarz sıkıntılaarım oldu, dedektif tutmayqa karar verdim ve dünyanın en muhteşem insanlarıyla tanısştım işlerinde çok titiz ve prefösyoneller bütün sıkıntılarımı çözdüler artık huzurluyum onlara teşekkür ediyorum.
    http://www.dedektifsherlock.com/anasayfa.html
    türkiyenin ilk ve tek yasal dedektiflik firması
    SHERLOCK HOLMES ÖZEL DEDEKTİFLİK FİRMASI
    http://www.dedektifsher...m/velayet_davalari.html
    Velayet

1. Velayet konusunda ne gibi kriterler aranır? Velayet davasında da diğer davalarda olduğu gibi önemli olan somut olaydır, kesin ve tek bir kriter belirlemek mümkün değildir. Asıl olan çocuğun menfaatlerinin korunacağı, ihtiyaçlarının (maddi ve manevi) karşılanacağı, ruhsal ve fiziksel gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabileceği ortamda yetişmesini, yaşamasını sağlamaktır.

2.Velayet konusunda çocuğun yaşının önemi nedir? Genel olarak yaşı itibarı ile anne bakım ve ilgisine muhtaç olan çocukların velayeti anneye bırakılır. Kesin bir yaş sınırı olmamakla birlikte uygulamada genel olarak 7 yaşına kadarki çocukların velayetleri anneye bırakılmaktadır. Ancak baba, olağanüstü hallerde (Örneğin: Annenin akıl sağlığının çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkileyecek derecede bozuk olması, annenin hayasız yaşam sürmesi, madde bağımlısı olması… vs.) çocuğun velayetinin kendisine bırakılmasını talep edebilir, bu durumda iddialarını ispat edebilirse çocuğun yaşına bakılmaksızın velayet babaya da bırakılabilmektedir.

3.Velayet konusunda çocuğun cinsiyetinin önemi var mıdır? Hayır, velayette çocuğun cinsiyetinin hiçbir önemi yoktur. Halk arasında, kız çocuğunun velayeti anneye, erkek çocuğunki babaya bırakılır şeklinde yaygın bir anlayış vardır, bu anlayış kesinlikle doğru değildir.

4.Velayetin değiştirilmesi/kaldırılması mümkün müdür? Evet, açılacak bir dava ile (Velayetin Nez-i) velayet hakkını kullanmakta olan tarafın velayet hakkını kötüye kullandığı ya da velayet görevini yerine getirmediği ispat edildiği takdirde velayetin kaldırılarak diğer tarafa verilmesi ya da her iki tarafa da bırakılmayarak çocuğa vasi atanması mümkündür. Bu nedenle velayet hakkı kullanılırken de çocuğun menfaatleri gözetilmeli, çocuk şahsi çekişmelere alet edilmemelidir.

5.Velayet hakkı ne zaman sona erer? Küçüğün ya da velayet hakkını kullanmakta olan tarafın/velinin vefatı, vesayet altına alınması, velayet altındaki küçüğün 18 yaşını tamamlayarak reşit olması, velayetin diğer tarafa bırakılması hallerinde velayet hakkı ortadan kalkar.

kısacası tüm bu donelerin toplanması somut verilerin elde edilmesi için sıkı ve profosyönel bir çalışma yapılarak gerekli belgelerin ilgıli kurumlara iletilmesi gerekirki bunun içinde sizlere özel ekibimizle 24 Saat süreli olmak üzere yardımcı oluyoruz....
    Daha detaylı bilgi almak için bize buradan ulaşabilirsiniz.
    http://www.dedektifsher...m/velayet_davalari.html
     Kadin ve Erkek Eşitmis (!) buyrun

• quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

kadın erkek eşit değil erkeğe uygun kadına uygun davranılmalı mesela kadınlar askere gidemez.

niye gidemesin ? hayır anlamıyorum yani küçüklükten beri " ama ben kızıııııımmmm " mevzusuyla büyümüş bi nesil kız var şimdi sen kalkıp buna askere git zorlu eğitimden geç dersen tabi yapamam der.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.