Kadin ve erkek her konuda esitse neden hep centilmenlik yapan erkek? Ben bir bayanin otobuste bir erkege yer verdigini gormedim. Eger esitse kadin ve erkek sadece bu konuda degil her konuda esit olmak gerekir. Adalet önunde esit olmak yetmiyor. Zaten bu ulkede adalet sadece bir saray ismi. aciklayabilen varmi?
quote:
Orijinalden alıntı: keldemiris
Kadin ve erkek her konuda esitse neden hep centilmenlik yapan erkek? Ben bir bayanin otobuste bir erkege yer verdigini gormedim. Eger esitse kadin ve erkek sadece bu konuda degil her konuda esit olmak gerekir. Adalet önunde esit olmak yetmiyor. Zaten bu ulkede adalet sadece bir saray ismi. aciklayabilen varmi?
Çünkü ülkemizde %99 erkekler değil kadınlar tacize uğruyor malesef.Elbette otobüs boşsa ve yerlerin hepsi doluysa yer vermem ama bayağı kalabalıksa ve bayan dar bir yerde zor durumdaysa nezaketen kalkarım yer veririm.Ayrıca kadın fiziksel olarak daha zayıftır.Eşitliği herkes arasındaki eşitlik değil eşitler arasındaki eşitlik olarak anlamanız gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: senneanlarsindumbelek
quote:
Çünkü ülkemizde %99 erkekler değil kadınlar tacize uğruyor malesef.Elbette otobüs boşsa ve yerlerin hepsi doluysa yer vermem ama bayağı kalabalıksa ve bayan dar bir yerde zor durumdaysa nezaketen kalkarım yer veririm.Ayrıca kadın fiziksel olarak daha zayıftır.Eşitliği herkes arasındaki eşitlik değil eşitler arasındaki eşitlik olarak anlamanız gerekir.
Şahsen kavgada kız-erkek ayırt etmem
yoktur böyle bir eşitlik.. kadın hep erkeği ezer..
ben gördüm erkeğe yer veren kadın
mutlaka sende görmüşündür fakat konu açmak için çabalarken unutmuşundur
quote:
Orijinalden alıntı: Rajeesh
ben gördüm erkeğe yer veren kadın
mutlaka sende görmüşündür fakat konu açmak için çabalarken unutmuşundur
o zaman çocuklarida erkekler çikarsin
quote:
Orijinalden alıntı: Kisilikli adam
Askere de kadinlar gitsin olur
quote:
Alıntıları Göster
Hayır eşit değil. Ayrıca pozitif ayrımcılık denen bir şey var.
Kadın ve Erkek fiziksel olarak eşit degildir, erkek hormonsal olarak güçlü yapıdadır fakat kadın öyle degildir ama kadın ve erkek diğer yönlerde de ise eşittir, zeka, adalet, yaşama hakkı, vs. vs. Otobüsteki yer verme örneği fiziksel olarak degerlendirirsek ve erkekliğin verdigi centilmenlik duygusu ile erkek yer vermelidir! :)
quote:
quote:
Alıntıları Göster
kadın erkek eşit değil erkeğe uygun kadına uygun davranılmalı mesela kadınlar askere gidemez.
quote:
quote:
birçok ülkede gidiyolar zaten
quote:
quote:
quote:
Alıntıları Göster
femınıstler basmış gene
quote:
quote:
Alıntıları Göster
kendi adıma konuşayım şehir-kampüs arasındaki körüklü otobüslerde oturduysam hiç bi şekilde yer vermem illa oturcak olan gider paşa paşa dolmuşuna biner
quote:
quote:
quote:
Adam haklı kadınlarin hamileyken doğururken çektiği acıyı hangi erkek çekiyor?? Thomas demeyin kötü olur
Pozitif ayrimcilik denen birsey var bilmiyorsan bi arastir.
quote:
Orijinalden alıntı: Pink Floyd
Pozitif ayrimcilik denen birsey var bilmiyorsan bi arastir.
Negatif ayrımcılık tutarız birbirine çeker böylece nötrleyerek topraklama yapmış oluruz kimseye elektrik çarpmaz.
Sadece otobus orneginde degil bunu kullanarak yararlanan bayanlar oluyor bayanim oncelik verin gecen basima geldi dolmusta bayanim oncelik istiyorum dedi hamile veya hastalaginiz varmi dedim hayir dedi bende kalkmiyorum kadin erkek esitse her yerde esit dedim oturdum.
quote:
Orijinalden alıntı: -Liseli-
quote:
quote:
quote:
Adam haklı kadınlarin hamileyken doğururken çektiği acıyı hangi erkek çekiyor?? Thomas demeyin kötü olur
Thomas
quote:
Orijinalden alıntı: AlbertEinstein
quote:
Orijinalden alıntı: -Liseli-
quote:
quote:
quote:
Thomas
Alıntıları Göster
Dengeleyici eşitlik diye bir şey var. Bizde eksik olan kadınlarda var ama kadınlarda eksik olan bizde var. Bir araya gelince iki tarafta eksiklikleri tamamlar ve her iki tarafta eşit olur.