Şimdi Ara

KAFA KARIŞTIRAN MELEK GÖRÜNÜMLÜ ŞEYTANLAR İÇİN ANALİZ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KaranlıkLord

quote:

Orijinalden alıntı: maftas

Açıya göre tm1 ham puan 362 gözüküyor.Bana gelen puan 295.Bunu da açıkla? Hata var kabul edin.Sıralamalar değişecek ama sadece alan dışında.Bu arada edebiyata girmedim.

Nasıl tm1 ham puanın 362 geliyor bu imkansız. Ben de açıdan hesap yaptım. Ygs ve lys1 i full hesapladım ona rağmen anca 360 geliyor. Tamam ben de farkettim mf puanlarımdaki sorunu ama abartmayalım lüten 362 miş hem de edebiyata girmeden. Sayısalda Türkiye birincisi falan olman lazım açıya göre.

Şimdi bir daha baktım full yapan adamın 382 geliyormuş edebiyata girmeden. Yukarıda yazdıklarımı silmeye üşendim ama 362 geliyorsa sağlam netler yapmışsın aga. Tebrik ediyorum.

hacım bırak ya.bunlar bölümlerin ne oldugunu bilmiyorlar konuşuyorlar.
    örnek veriyorum size.bu sene sadece lys1 girmiş ve iktisat kazanmış bir sayısalcı oldugunu düşünsenize..seneye o kılavuzda iktisatın puan türü karşısında tm1 yerine lys 1 mi yazacak

• Ya banane tm'den mf de zaten istediğim sıra var.Ama 362 ham puan varken nasıl bir anda 295 oldu.Sapmadan dolayı bir de 365 olması falan lazımdı.
  • quote:

Ya banane tm'den mf de zaten istediğim sıra var.Ama 362 ham puan varken nasıl bir anda 295 oldu.Sapmadan dolayı bir de 365 olması falan lazımdı.

Aga banane deme işte.sana mantıklı bir şey söylüyorum.siz katsayı kalkınca bölüm isimlerinin de bir önemi olmadıgını düşünüyorsunuz.
    tm1in yüzdelik dilimi : Türkçe yüzde 14, Temel Matematik yüzde 16, Sosyal yüzde 5, YGS Fen yüzde 5, Matematik yüzde 25, Geometri yüzde 10, Türk Dili ve Edebiyatı yüzde 18 ve Coğrafya-1 yüzde 7

Anlatabildim umarım?
  • Tam aklıma yatmadı ama öyleyse işime gelir.Tercihler uzamaz.
  • burada karşı çıkacağınıza maftasın dediği hesabı bir yapsanız. Hadi acıyı boşver elinize geçen senelerden bir sınav sonuç belgesi alıp karşılaştırsanız sorun olmayacak da,işinize gelmiyor işte vakıf ünilerinin ne olup bittiğini anlamadan baskı yapması gibi.

Öncelikle,soyleyeceklerimin sınav zorluğu yüzünden olan puan-siralama dengesizligi ile alakasi yoktur. Onu konuşmuyoruz burada.

Yalniz burak kılanc degil bu forumda da soyledik alan dısı hesaplarında gecen seneye gore SINAV ZORLUGUYLA ACIKLANMASI IMKANSIZ degisiklik var diye. Bakın buyukce yazdım, sınav zorlugu filan degil cunku bu.

Basta hata dedik. Umarım ki hata filan degildir. Osym alan dısı puanlardan yerlesilmesin diye hesaplama algoritmasını degistirdiyse zaten bunu acıklayacak ve kimsenin de kafasında soru işareti kalmadıgı gibi, kimsenin sonucu da degismeyecek ve herkes mutlu mesut tercihe devam edecektir.

Ha hata varsa yine bir sey degisecegini sanmıyorum ama, umarım boyle bir sey yoktur cunku herkes bıktı zaten sonuc surecinden.

Sizden tek bir sey rica ediyorum arkadaslar. Sadece olaya 'alan dısı ya, tabii dusuk olacak' gozuyle bakmayıp gecen senelerin alan dısı puanlarına ve sıralamalarına gozatın. Bir anormallik oldugunu fark etmemek mumkun degil.
    Umarım osym hesap sistemini degistirdigi icin boyle olmustur deyip hepinize hakkınızda hayırlısı neyse o olsun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRacer -- 21 Temmuz 2012; 6:05:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: XRacer

burada karşı çıkacağınıza maftasın dediği hesabı bir yapsanız. Hadi acıyı boşver elinize geçen senelerden bir sınav sonuç belgesi alıp karşılaştırsanız sorun olmayacak da,işinize gelmiyor işte vakıf ünilerinin ne olup bittiğini anlamadan baskı yapması gibi.

Öncelikle,soyleyeceklerimin sınav zorluğu yüzünden olan puan-siralama dengesizligi ile alakasi yoktur. Onu konuşmuyoruz burada.

Yalniz burak kılanc degil bu forumda da soyledik alan dısı hesaplarında gecen seneye gore SINAV ZORLUGUYLA ACIKLANMASI IMKANSIZ degisiklik var diye. Bakın buyukce yazdım, sınav zorlugu filan degil cunku bu.

Basta hata dedik. Umarım ki hata filan degildir. Osym alan dısı puanlardan yerlesilmesin diye hesaplama algoritmasını degistirdiyse zaten bunu acıklayacak ve kimsenin de kafasında soru işareti kalmadıgı gibi, kimsenin sonucu da degismeyecek ve herkes mutlu mesut tercihe devam edecektir.

Ha hata varsa yine bir sey degisecegini sanmıyorum ama, umarım boyle bir sey yoktur cunku herkes bıktı zaten sonuc surecinden.

Sizden tek bir sey rica ediyorum arkadaslar. Sadece olaya 'alan dısı ya, tabii dusuk olacak' gozuyle bakmayıp gecen senelerin alan dısı puanlarına ve sıralamalarına gozatın. Bir anormallik oldugunu fark etmemek mumkun degil.
    Umarım osym hesap sistemini degistirdigi icin boyle olmustur deyip hepinize hakkınızda hayırlısı neyse o olsun derim.

Olur mu öyle şey kimseden habersiz puan hesaplama sistemini değiştiremezler.Katsayı değişimini bile kendi başlarına yapmadılar..Her şey yökün kontrolündedir.yökte meclisin.ösym sadece sınav yapar.
    Geriye bir tek şey kalıyor o da hata.Eğer hata ise ösym 1 milyon dolar ayırsın ödeneğinden o zaman.zira baya bir öğrenciye tazminat öder bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli kebap -- 21 Temmuz 2012; 6:30:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli kebap

quote:

burada karşı çıkacağınıza maftasın dediği hesabı bir yapsanız. Hadi acıyı boşver elinize geçen senelerden bir sınav sonuç belgesi alıp karşılaştırsanız sorun olmayacak da,işinize gelmiyor işte vakıf ünilerinin ne olup bittiğini anlamadan baskı yapması gibi.

Olur mu öyle şey kimseden habersiz puan hesaplama sistemini değiştiremezler.Katsayı değişimini bile kendi başlarına yapmadılar..Her şey yökün kontrolündedir.yökte meclisin.ösym sadece sınav yapar.
    Geriye bir tek şey kalıyor o da hata.Eğer hata ise ösym 1 milyon dolar ayırsın ödeneğinden o zaman.zira baya bir öğrenciye tazminat öder bu durumda.

Abi ben de buradaki çoğu insan gibi artık hata olacagına inanmak istemiyorum. Siralama hesabını degistirdilerse bunu neden acıklamadılar sorusu çok mantikli ve bir cevabı yok.
    Neyse yazmıyım daha fazla valla gerildim çok kötü. Bu iş gittikçe b.ka sarmaya başladı. Inşallah bir problem yoktur da şu forumdakilerden küfür yediğimiz kalırım başka bir şey istemiyorum :D

• quote:

Ya banane tm'den mf de zaten istediğim sıra var.Ama 362 ham puan varken nasıl bir anda 295 oldu.Sapmadan dolayı bir de 365 olması falan lazımdı.

adam haklı olabilir benim de 70 puan düşük
  • basta bende farklı düşünüyordum ama geçen gün ts1 de barajı geçemediğimi fark ettim.mf ciyim lys 1,2,3 e girdim.

ygs4 puanım : 380 küsür.
    ygs sosyal net :32 küsür.

lys edebiyat:28 net
    lys cog1: 13 net.

ts1 barajı geçemedim.
    ts2 : 187 küsür puan.

şimdi sadece ygs puanımın %40 nı alsanı 150 küsür puan yapıyor.

• Top sakalda dediğime geliyor yavaş yavaş
    https://twitter.com/burakkilanc/status/226707674048380928
  • ek olarak artık vakıf üniversitesi müttefiklerine prim vermeyiniz.kafanızın karışmamasını istiyorsanız
    https://twitter.com/unsalim bu hocamızı takip ediniz
  • 2011 de 20 üstü mat neti 200 bin bu sene 160 bin nerede bu 40 bin kişi
    40 üstü 38 bin bu sene 20 bin nerede bu 18 bin kişi
    bu seneki ogrenciler boyle bir sonraki seneye gore yarı yarıya basarısız olurlarsa tabıkı boyle anormalikler olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kakashi hatake

2011 de 20 üstü mat neti 200 bin bu sene 160 bin nerede bu 40 bin kişi
    bu seneki ogrenciler boyle bir sonraki seneye gore yarı yarıya basarısız olurlarsa tabıkı boyle anormalikler olur

dediginiz durum sıralamaların yukselmesini acıklıyor evet. Ama 220 bin fazla baraj altını degil. Sadece sıralama yukselmesini. Bu kadar fazla baraj altı olması sebebinin bu dediginizle pek ilgisi yok, ustte de bahsettigim gibi fglanford'un konusunda detaylar mevcut mobil oldugum icin link veremiyorum

• quote:

quote:

dediginiz durum sıralamaların yukselmesini acıklıyor evet. Ama 220 bin fazla baraj altını degil. Sadece sıralama yukselmesini. Bu kadar fazla baraj altı olması sebebinin bu dediginizle pek ilgisi yok, ustte de bahsettigim gibi fglanford'un konusunda detaylar mevcut mobil oldugum icin link veremiyorum

barajı geçemeyenlerin böyle abartılmasının nedeni ; mfcilerin sadece lys1e girip tm puanının hesaplanmasını beklemelidir.yani lys3e girmeyen her mfci tmde barajı geçmemiş kabul ediliyor.keza aynı durumda lys2 sınavına girmeyen her tmci sayısal puanından barajı geçmemiş görünüyor

• sosisli kebabın son acıklaması cook mantıklı ornegin vbende tm 12 de barajı asmısım ama 3 te 177 puanla baraj altıydım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli kebap

quote:

quote:

barajı geçemeyenlerin böyle abartılmasının nedeni ; mfcilerin sadece lys1e girip tm puanının hesaplanmasını beklemelidir.yani lys3e girmeyen her mfci tmde barajı geçmemiş kabul ediliyor.keza aynı durumda lys2 sınavına girmeyen her tmci sayısal puanından barajı geçmemiş görünüyor

sorun bu zaten :D normalde puanların yuksek olması gerek. MF4 6410.yum TM1den 360 almam ve barajı havada karada geciyor olmam gerek mesela, gecen seneler boyle idi. Simdi 277 aldım. TMden tercih yapacagımdan degil ama sıralamaları etkiliyor sonucta. Neyse. Bunun sebebini acıklamalı iste osym.

• çok güzel açıklamışsın arkadaşım tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykız208

çok güzel açıklamışsın arkadaşım tebrikler

yorum için tşkler.
    yukarıda tutalım ki herkes okusun kimsenin kafası karışmasın.
  • rehberlikçilerden daha iyi açıklamışsın
  • insanların kafasını karıştırmaya devam edin. eğer sıralamalar böyle kalırsa alt sıralardaki çoğu kişi yanlış tercih kurbanı olacak haberiniz olsun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.