bugün gittim kayıt yaptırmaya, kayıt yapan kişi öğrenim durumumu sordu ortaöğretimmi önlisansmı bende üni 1 dedim önlisansı işaretlemış. 2 yıllık okuyorum ama seneye mezun olacağımı pek sanmıyorum. şimdi seneye mezun olamazsam önlisans diye kaydolduğum icin kpss de 2 yılda bir yapıldığı için 1. sene işe giremezsem 2. sene boştamı kalacağım? birde ben ortaöğretimle önlisansı aynı seviyede sınavlar zannediyodum meğersem farklıymış. acaba zorluk derecelerinde ne kadar farklılık var? birde sordum sınıftaki arkadaşlara onlar hep ortaöğretim düzeyindekine giriyolar. internettende değiştirilmiyo öğrenim durumu. dilekce felan yazmak gerekiyomuş. kim uğraşcak onla anlamadım böyle sacmalık olurmu. ne yapacağımı şaşırdım. bilgisi olan biri ayrıntılarıyla bilgilendirirse sevinirim.
bir de okulumu bitirmeden tercih hakkımı kullanamayacakmıyım?
Eğer bitiremem diye düşünüyorsanız bence dilekçe ile düzeltmeye çalışın. Bakarsınız ilerde sağlam bir iş çıkar boşu boşuna 1-2 seneniz heba olmasın..
Tercih kısmını bende tam bilmiyorum.
Hata sende kardeşim hiçbişey araştırmadan oraya langır lungur gitmişsin.İnsan bi ösym sitesine girip açıklamaları okur.Önlisans olarak başvurma hakkın var fakat okul bittği zaman tercih yaparsın yani 1 yıl tercih hakkın olur.Tabi okulu bitirmek şartıyla.Ortaöğretime çvirmek için ortaöğretim diploması onaylı fotokopisi ve bir dilekçeyi ösym ye gönderiyorsun sanırım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme