Şimdi Ara

kafam karıştı civic nasıl bi araba yardım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
12.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bugun ilk kez bir civic'in içine oturmuş biri olarak gayet memnun kaldım. yalnız bindigim model type-s'ti bi de otomatikti nasıl farklılıklar vardır bilmiyorum diğer modelle arasında. bi de 13lt benzin sarfiyatı kesinlike cok zor bir ihtimal cünkü arkadasınki 140hp olmasına ragmen 6,8lt idi ortalaması az trafikte cok sakin kullanımda. bi de özelliği var ekonomik sürmene yardımcı oluyo. o da cok guzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 7 Ağustos 2008; 22:33:14 >
  • dostum civic sınıfının uzak ara en kalite otomobili, bende 2008 dream var, yakıt konusu için nerede kullanacaksın bilmiyorum ama ben bolu'dayım ve sürekli şehir içinde kullanıyorum zaten şehir dışına çıkarken hemen sıfırlarım km'yi neyse bazen düştüğüde oluyor ama 5000km'deyim 7.8 gösteriyor 7.5 da gördüm bu motorla bu beygirle bu ağırlıkla bundan daha iyi bir rakam bence yakalamak zor çünkü mübağala yapmıyorum gerçekten sadece şehir içi kullanıyorum. otomatik şanzımanı bilemem benim araba düz vites, dream almayın diyorlar ama benim işimi görüyor bu alet aradaki farkı daha efektif değerlendirebilirsin ben öyle yaptım çünkü, bana çelik jant cruise control extra hoparlör ve hava yastığı değil honda civic lazımdı kısacası. zaten arabayla test sürüşü yaparsan aşık olacaksın emin ol. son olarak başka bir cihaza bakma honda hayat onda.
  • Ya bu astracılar, golfçüler falan o markaları kafalarından silemezler, boşuna anlatıp durmayın, kalıbımı basarım gene gidip alaman arabası alacaktır
  • Sevgili Roque_Jn, dediklerin güzel hoş da asagıda dediğin cümle biraz mübalağa değil mi sence de :) hepsi birbirine yakın arabalar zaten(golf astra focus 308 civic corolla vs.)bizim mesela hiç japon arabamız olmadı hatta içine bile binmememiştim diyebilirim. su ana kadar ki arbalarımız hep VW ve Opel idi. bugun bizzat civic type-s sürmüş ve su anki arabalarının hepsi alman arabası olan biri olarak hondayı cok begendim, dolayasıyla diger arkadasa da katılamıyorum bir astracı ve golf'cü olarak :) , ben civic alabilirim mesela ilerde...körü körüne fanatikliğin anlamı yok bence de...
    diğer arkadasa da yardımcı olması açısından bir karşılaştırma yapacak olursam golf astra ve civic sürmüş biri olarak. bence 3ü de süper arabalar sınıflarında. epsinin ayrı ayrı güzel ayrıntıları var. golf ve astranın yuzu eskidi o bir gerçek ama beyaz bir golfe veya siyah-gri bir astraya kimse hayır diyemez heralde:) civic'in tipi mükemmel. civic de begenmedigim bir kaç şey vardı mesela oturma pozisyonu mesela otomatik vitesin kaybettirdigi performans bir de araba bana fazla TOKluk hissi vermedi nedendir bilmiyorum ama.. yol tutuşu cok tatmin ediciydi iç mekan cok şıktı az benzin yakıyodu vs. de aracın guzel özellikleri bence.
    golf hakkında da ben olsam eger alcaksam 1.4 tsi 7ileriDSG comfortline bir golf alırım ve 10 sene kullanırım sorunsuzca. tsinin verdigi zevk ayrı comfortline zaten süper bir donanım dsg ŞÜPHESİZ hem ekonomik hem de performanslı bir vites(en iyisi dicektim de vazgeçtim..) ama bu kombinasyonu almicaksan bence golf alma zaten yenisi cıkacak. ekim-kasımda siparişler alınmaya başlancakmış beklersen onun da iç mekanı süper olmuş mesela dışını pek begenmedim ama..
    astra da guzel araba yol tutusu golften iyi. frenler filan da baya iyi tipi de cok güzel bence. ama performans olarak digerleri kadar degil tabiki. onun da yüzü baya eskidi şahsi görüşüm.
    sonuc olaak hepsi birbirine yakın araçlar, hangisini alırsan al bu ne be o kadar para verdik arabaya bak demezsin bence.
    iyi akşamlar...

quote:

dostum civic sınıfının uzak ara en kalite otomobili, bende 2008 dream var, yakıt konusu için nerede kullanacaksın bilmiyorum ama ben bolu'dayım ve sürekli şehir içinde kullanıyorum zaten şehir dışına çıkarken hemen sıfırlarım km'yi neyse bazen düştüğüde oluyor ama 5000km'deyim 7.8 gösteriyor 7.5 da gördüm bu motorla bu beygirle bu ağırlıkla bundan daha iyi bir rakam bence yakalamak zor çünkü mübağala yapmıyorum gerçekten sadece şehir içi kullanıyorum. otomatik şanzımanı bilemem benim araba düz vites, dream almayın diyorlar ama benim işimi görüyor bu alet aradaki farkı daha efektif değerlendirebilirsin ben öyle yaptım çünkü, bana çelik jant cruise control extra hoparlör ve hava yastığı değil honda civic lazımdı kısacası. zaten arabayla test sürüşü yaparsan aşık olacaksın emin ol. son olarak başka bir cihaza bakma honda hayat onda.

quote:

Ya bu astracılar, golfçüler falan o markaları kafalarından silemezler, boşuna anlatıp durmayın, kalıbımı basarım gene gidip alaman arabası alacaktır

• şehir dışı 5.2 ye kadar dusurmustuk otomatik rahat ama düzü tadından yenmez bnce
  • Orjinalden alıntı: kaya5789

Sevgili Roque_Jn, dediklerin güzel hoş da asagıda dediğin cümle biraz mübalağa değil mi sence de :) hepsi birbirine yakın arabalar zaten(golf astra focus 308 civic corolla vs.)bizim mesela hiç japon arabamız olmadı hatta içine bile binmememiştim diyebilirim. su ana kadar ki arbalarımız hep VW ve Opel idi. bugun bizzat civic type-s sürmüş ve su anki arabalarının hepsi alman arabası olan biri olarak hondayı cok begendim, dolayasıyla diger arkadasa da katılamıyorum bir astracı ve golf'cü olarak :) , ben civic alabilirim mesela ilerde...körü körüne fanatikliğin anlamı yok bence de...
    diğer arkadasa da yardımcı olması açısından bir karşılaştırma yapacak olursam golf astra ve civic sürmüş biri olarak. bence 3ü de süper arabalar sınıflarında. epsinin ayrı ayrı güzel ayrıntıları var. golf ve astranın yuzu eskidi o bir gerçek ama beyaz bir golfe veya siyah-gri bir astraya kimse hayır diyemez heralde:) civic'in tipi mükemmel. civic de begenmedigim bir kaç şey vardı mesela oturma pozisyonu mesela otomatik vitesin kaybettirdigi performans bir de araba bana fazla TOKluk hissi vermedi nedendir bilmiyorum ama.. yol tutuşu cok tatmin ediciydi iç mekan cok şıktı az benzin yakıyodu vs. de aracın guzel özellikleri bence.
    golf hakkında da ben olsam eger alcaksam 1.4 tsi 7ileriDSG comfortline bir golf alırım ve 10 sene kullanırım sorunsuzca. tsinin verdigi zevk ayrı comfortline zaten süper bir donanım dsg ŞÜPHESİZ hem ekonomik hem de performanslı bir vites(en iyisi dicektim de vazgeçtim..) ama bu kombinasyonu almicaksan bence golf alma zaten yenisi cıkacak. ekim-kasımda siparişler alınmaya başlancakmış beklersen onun da iç mekanı süper olmuş mesela dışını pek begenmedim ama..
    astra da guzel araba yol tutusu golften iyi. frenler filan da baya iyi tipi de cok güzel bence. ama performans olarak digerleri kadar degil tabiki. onun da yüzü baya eskidi şahsi görüşüm.
    sonuc olaak hepsi birbirine yakın araçlar, hangisini alırsan al bu ne be o kadar para verdik arabaya bak demezsin bence.
    iyi akşamlar...

• BOYASI ÇOK HASSAS VE İNCE.

8 AYLIK ARABA ANCAK BENİM ARABADA ÇAKILLI YOLDAN DOLAYI BENİ GEÇEN BİR ARABANIN TAŞ FIRLATMASI SONUCU 2-3 TANE TAŞ BOYAYI KALDIRMIŞ.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci

BOYASI ÇOK HASSAS VE İNCE.

8 AYLIK ARABA ANCAK BENİM ARABADA ÇAKILLI YOLDAN DOLAYI BENİ GEÇEN BİR ARABANIN TAŞ FIRLATMASI SONUCU 2-3 TANE TAŞ BOYAYI KALDIRMIŞ.

+1
  • BELLİ OLMADAN NASIL DÜZELTİLEBİLİR ACABA???
    KOMPLE BOYANMADAN YADA BÜYÜK MASRAF ÇIKARMADAN.
    OPERASYON NE OLUR?

quote:

Orjinalden alıntı: drmoz

quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci

BOYASI ÇOK HASSAS VE İNCE.

+1

• kesinlikle honda yetkili servislerine gitmeyin boya onarımı için.işin kolayına kaçıyorlar.örneğin benim tamponumda parmak ucu kadar boya kalkığı varken tüm tamponu boyamayı teklif etmişlerdi.

auto king'e gittim sadece kalkık ve ufak çapta çevresini boyayacaklarını söylediler.mükemmel de bir işçilik ortaya çıktı.

artı olarak kaskonuz anlaşmalıysa mini onarım paketinden yapılması sonucunda, kaskonuz bozulmuyor.
  • +1

quote:

Orjinalden alıntı: aghkzlkya

kesinlikle honda yetkili servislerine gitmeyin boya onarımı için.işin kolayına kaçıyorlar.örneğin benim tamponumda parmak ucu kadar boya kalkığı varken tüm tamponu boyamayı teklif etmişlerdi.

auto king'e gittim sadece kalkık ve ufak çapta çevresini boyayacaklarını söylediler.mükemmel de bir işçilik ortaya çıktı.

artı olarak kaskonuz anlaşmalıysa mini onarım paketinden yapılması sonucunda, kaskonuz bozulmuyor.
  • benim araba 13 lt yakacak ha, hem o arabayı yakarım, hem arabayı aldıgım honda bayiini,

çok pis sallamış o adam(kardeşim atmasyonun da bi ayarı olur be, destekli atacan biraz) kopek gibi bastım 180-190, ancak ozaman gördü ona yakın rakamları, o halde bile 13 lt olmadı,
  • istanbul trfiğinde yakar , izmirde bile trafik biraz sıkışınca hemen yükseliyor tüketim
  • abi öyle diyorsunda, arabayı gunde 30 km felan kullanıyorum, bunun 10 km si sehir dışı 120-130 km/s, 20 km si de yokuş üzerine kurulu bir şehir içi trafikte. sürekli yokuşta dur kalk, bu şartlarda bile 10 lt oluyo olmuyo, bana baya bi abartı geldi o rakam
  • yüklü römork çekersen belki:))
  • Rakamlar yükseldikçe araç zaten iyileşiyor.Civic aklı selim kimse zaten kötü diyemez kötü bir aracın ikinci eli kaldıki 2004 temizi bile ortalama 24 milyar ki bu araç 2005 yıllında yanlış hatırlamıyorsam sıfır fiyatı 28-29 civarındaydı.
    Aracın iyi yanı aslında yeni nesil yakıt sistemi kullanabilmesi buda hibrid motor inanılmaz ekonomik bir sistem değil lpg hiç bir şey yanına yaklaşamaz,diğer bir faktörüde çevreye bu motor teknolojisinin vermiş olduğu artı. Hibrid teknolojisi küçümsenmeyecek ve yeni dünya yakıt sisteminde yer alacak bir sistem..
  • öyleyse kaç yıl oldu neden yayılmıyor hybritler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.