Şimdi Ara

KAFAMA TAKILAN BİR SORU_?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeri burası değil belki ama şimdi coreduo 2 ler 64 bit olur 64 bitte çift çekirdek çalışıyor yani işlemci vızır vızır işliyo peki 32 bit vistada işlemci nasıl çalışıyor 32bit xp pro gibimi _? 32bit vistalarda işlemcinin 64bit olmasımı gerekiyo çok saçma soru oldu ama valla hiç bişey anlamadım bu işten

• şaka maka kafana iyi takılmışta sahi arkadaşlar 32 bitlik vista için çift çekirdek şartmı
  • Şimdi şöyle düşünün. Oyunların readme sinde ne der? 256 ram. YALAN. En az 1 gb gerek demek. 6600 ekran kartı. YALAN. Nvidia 8x00- Ati x 16xx 19xx gibi üst düzey ekran kartlar lazım. VS... Yani açarsın açarsın da işkence çekersin kardeş vistada da. Umarım yardımcı olmuşumdur. Bir ara millete Vista destekli anakart diye saçma sapan anakart kakalıyorlardı Mavi-Vatan bilgisayar Yani Vistada çok ahım şahım bişiy yok. DX10 kullanmayacaksan - ben farkı hala anlayamadım.Vista kullanıyorum - vista gereksiz. XP yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 4 Mayıs 2008; 17:40:08 >
  • @hayri1981
    kendinde diyorsun 32 bitlik işletim sistemi için işlemcinin 64 bitmi olması gerekir. işletim sistemi 32bit ise niçin 64bit lik işlemci lazım olsunki. şunuda belirteyim son yıllarda çıkan bütün işlemciler zaten 64bit istesende 32bit alamassın

@sahinvatansever
    bilgim yok ama çift çekirdek gerekli olmayabilir ama kasmadan çalışmasını istiyosan çift çekirdeki işlemci anca. tabi sistemin diğer bileşenleride iyi olması gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: jackal971

@hayri1981
    kendinde diyorsun 32 bitlik işletim sistemi için işlemcinin 64 bitmi olması gerekir. işletim sistemi 32bit ise niçin 64bit lik işlemci lazım olsunki. şunuda belirteyim son yıllarda çıkan bütün işlemciler zaten 64bit istesende 32bit alamassın

@sahinvatansever
    bilgim yok ama çift çekirdek gerekli olmayabilir ama kasmadan çalışmasını istiyosan çift çekirdeki işlemci anca. tabi sistemin diğer bileşenleride iyi olması gerekir

kardeş kafasına takılan sorunun cevabı değil demekki sende emin değilsin benim de üstüne gitmemin nedeni vista heryönü ile sistemi çok kastırıyo o yüzden dedim 32bitlik vistaya çift çekirdekmi lazım diye eski versiyon işlemci kullansan p4 3.0 gibi belki performans olmaz ama 64bitlik işlemciye 32bit vista kurarsan 64bitlik işlemcinin potensiyeli ne olur nasıl çalışır_?

• quote:

Orjinalden alıntı: sahinvatansever

quote:

Orjinalden alıntı: jackal971

@hayri1981

@sahinvatansever

kardeş kafasına takılan sorunun cevabı değil demekki sende emin değilsin benim de üstüne gitmemin nedeni vista heryönü ile sistemi çok kastırıyo o yüzden dedim 32bitlik vistaya çift çekirdekmi lazım diye eski versiyon işlemci kullansan p4 3.0 gibi belki performans olmaz ama 64bitlik işlemciye 32bit vista kurarsan 64bitlik işlemcinin potensiyeli ne olur nasıl çalışır_?

mesela elimizde iki tane işlemci var aynı özellikte ama biri 32bit diğeri 64bit. ikiside 32bitlik bi vistada aynı performansı verir fakat 64bitlik bi vista yüklersen 32bitlik işlemci çalıştırmaz ama 64bitlik çalıştırır. yani 64bitlik işlemcinin avantajı sadece 64bitlik bi işletim sisteminde ortaya çıkar

• bu konu çok uzar kardeş ama soru o değilki cevap bu olsun şimdi kardeş elimde 64bit işlemci var diyo arkadaş ama 32 bitlik vista kuracam performans ne olur yani 64bit işlemci yatışmı yapacak 64bitlik vistayı kurana kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi arkadaşın dediğim gibi 64bit işlemcisi var 32bitlik xp kullanıyo ama performas ve gücü iyi değil diyor şimdi ben 64bittlik işlemciye 32 bitlik vista kurarsam güç ve performansı xp gibimi olur yoksa vista yeni çıktığı için dahamı güç ve performansı olur demek istemiş bende cevap veremedim
  • donanımın performansı aynı kalır fakat, vista daha çok arayüz ve daha çok animasyon vs. (aero masaüstü) içerdiği için size bu yavaşlamış olarak görünür.

2 hafta öncesine kadar amd 4800 s939 oc ile 2.76 da kullandığım işlemcim 2gb ram, dfi anakart, raptor disk vs. vardı. tabi cpu çift çekirdek ve 64bit.

vistadan aldığım min. puan 5.3 idi. zaten max. 5.9 alabiliyoruz.

2 hafta önce intel e8400 işlemci, ex38-ds4 anakart, 4gb. ram, seagate hdd aldım. şuan vista 32bit kullanıyorum. sistemin aldığı puan 5.8

tabi işlemciyi 3.8'e çıkarttım. daha üstünü malesef görmüyor.

yani anlıcanız çooook ahım şahım bir olay yok aslında.. bukadar para harcadığımada üzüldüm açıkcası...

bukadar iyi bir sistem, xp de uçarcasına çalışır.. ama vistada normal görünüyor... kısaca özü bu...

• quote:

Orjinalden alıntı: side_effect

2 hafta önce intel e8400 işlemci, ex38-ds4 anakart, 4gb. ram, seagate hdd aldım. şuan vista 32bit kullanıyorum. sistemin aldığı puan 5.8

tabi işlemciyi 3.8'e çıkarttım.

hocam 3,8 e kaç volt vererek ulaştınız.arkadaşta da e8200 ve ds4 var oc atacamda en son kaç verdiniz. forumda 1,5v civarı veriliyor.siz nekadar verdiniz max ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.