Şimdi Ara

CPU fanı hangi yöne bakmalı? (aklıma takılan bir kac soru resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  CPU fanı hangi yöne bakmalı? (aklıma takılan bir kac soru resimli)

Resimlerde gerekli açıklamayı yaptım burdan da yazayım farklı bir kac soru;
    Su an ki kasamın fanı kasanın yan kapagına üfürüyor (stock fan)

resim 1 ve 2 de 2 farklı çeşitte takılabilmiş; örnegin biri yatay biri dikey, dikey olarak takılabilen fanlar iki yöne doğru bakabilir teknik olarak doğrumudur? aynı şekilde yatay olarak takılanlarda 2 farklı yöne ayarlanabilir?

Sormak istedigim asıl soru
    X6 1055T işlemcim var bir kac fanda kararsız kaldım ama genel olarak yarın sipariş vermeyi düşündüğüm XIGMATEK S1283 (Red Scorpion) var, bu fan resim 1 de ki gibi mi olacak (sanırım resim 1 deki yatay diye adlandırılan) yani kasanın asagısına sıcak havayı üfürecek (ekran kartının oldugu kısma)

3 farklı degisken oldugu icin baya karmasık bir konuydu elimden geldigince anlatmaya calıstım umarım anlasılır olmusumdur, yanıt veren arkadaslara simdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fds14 -- 22 Ağustos 2012; 23:07:16 >

• 2.resim doğru bağlantı şeklidir soğutucu fanı arkaya doğru üfler arkadaki fanda sıcak havayı hemen dışarı atar bundan başka bağlantı şekilleri deneme :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

2.resim doğru bağlantı şeklidir soğutucu fanı arkaya doğru üfler arkadaki fanda sıcak havayı hemen dışarı atar bundan başka bağlantı şekilleri deneme :)

iyi güzelde kac türlü baglayabiliriz ki ?
    yani hem 1.resimdeki gibi hemde 2.resimdeki gibi baglama sansımız varmıdır?
  • İşlemci fanı ya egzos fanına bakacak şekilde ya da kasanın üst kısmına bakacak şekilde takılıyor .. ideal bağlama şekli 2 olmakla birlikte ekran kartının daha serin kalmasını istiyorsan birinci şekilde de takılabilir ...
    Senin bahsettiğin soğutucu için xigmatek-red-scorpion-s1283 burda inceleme var 2 yöne de takmış ..

eğer sisteminizde yana bakacak şekilde takılamıyorsa harici aparatlarla halledilebiliyor diye biliyorum ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: supper-_-saiyan

İşlemci fanı ya egzos fanına bakacak şekilde ya da kasanın üst kısmına bakacak şekilde takılıyor .. ideal bağlama şekli 2 olmakla birlikte ekran kartının daha serin kalmasını istiyorsan birinci şekilde de takılabilir ...
    Senin bahsettiğin soğutucu için xigmatek-red-scorpion-s1283 burda inceleme var 2 yöne de takmış ..

eğer sisteminizde yana bakacak şekilde takılamıyorsa harici aparatlarla halledilebiliyor diye biliyorum ..

1.resimde adam aşağıya takmıs yani 4 yönlü takılabilir diyebilirmiyiz?

egsoz fan 80mm fanlar herhalde kasanın tam arkasında 2 adet su an takılı 28-30 cfm, onları iptal etmem gerekecek resim 2 herkez doğru oldugunu söylüyor sıcak havayı arkadan cıkartacaksa kasanın arkasındaki fanlar engellemezmi?

DN: bu mantıga göre egsoz fanı kasanın içerisinemi hava üfürecek yoksa kasanın içerisindeki havayı alıp dışarı atması için içeriye sıcak dışarıya soğuk havamı verecek? mesela su an kasanın dışarısına soğuk hava veriyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fds14 -- 23 Ağustos 2012; 9:53:46 >

• 2.resimdeki gibi takkarsan doğru olur.işleci fanı sıcak havayı egzoz fanına atmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fds14

İşlemci fanı ya egzos fanına bakacak şekilde ya da kasanın üst kısmına bakacak şekilde takılıyor .. ideal bağlama şekli 2 olmakla birlikte ekran kartının daha serin kalmasını istiyorsan birinci şekilde de takılabilir ...

1.resimde adam aşağıya takmıs yani 4 yönlü takılabilir diyebilirmiyiz?

egsoz fan 80mm fanlar herhalde kasanın tam arkasında 2 adet su an takılı 28-30 cfm, onları iptal etmem gerekecek resim 2 herkez doğru oldugunu söylüyor sıcak havayı arkadan cıkartacaksa kasanın arkasındaki fanlar engellemezmi?

DN: bu mantıga göre egsoz fanı kasanın içerisinemi hava üfürecek yoksa kasanın içerisindeki havayı alıp dışarı atması için içeriye sıcak dışarıya soğuk havamı verecek? mesela su an kasanın dışarısına soğuk hava veriyor ?

Fanlar farklı kombinasyonlarda takılabilir. teoride işlemci fanı dediğiniz gibi 4 şekilde de takılabilir. ama burda önemli olan sıcak havayı dışarı atıp hava akışını düzgün bir şekilde sağlamak.
    Olması gereken

Kasa ön taraf: içeri hava almalı
    Kasa yan kapak: içeri hava almalı:
    Kasa arka taraf(Egzos): Sıcak havayı dışarı atmalı
    Kasa üst taraf:Sıcak havayı dışarı atmalı

Kasanızda üst tarafta ızgara şeklinde bir alan olmayabilir bu durumda egzos kısmından atmanız gerekecek.

Şimdi siz şekil1 deki gibi bağlamanız durumunda değişen bir şey yok, egzos fanı sıcak havayı dışarı atacak şekilde ayarlarsınız.
    Zaten egzos fanın içeri hava alması yanlış olur, ısınan hava yükseldiğinden zaten göreceli olarak bir miktar ısınmış havayı içeri almanızın yanı sıra içerde oluşan sıcak havayı nasıl atacaksınız?

Sonuç olarak şekil 1 de doğrudur şekil 2 de ama ideali şekil 2 dir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklıma çok takılan bir soru?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • resim 2 deki gibi takmaya karar verdim, aklıma takılan ufak bir kısım var; egzos fan olarak kasanın arkasındaki 2 fan kasaya soguk hava verirken cpu sogutucusundan gelen sıcak havayı nasıl atmıs oluyor bir bakıma sıcak hava kasanın ön tarafından cpu sogutucusununkiyle birlikte arkaya dogru yayılırsa, asagı kısımda zaten ekran kartının fanı var, yukarıdan egzos fanlarda sıcak havayı sogutup artık kendi yolunu bularak bir sekilde sıcak hava dışarıya çıkmış mı oluyor?

(burdaki adam dogrumu takmıs egzos fanını ?)

• quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

2.resim doğru bağlantı şeklidir soğutucu fanı arkaya doğru üfler arkadaki fanda sıcak havayı hemen dışarı atar bundan başka bağlantı şekilleri deneme :)

Hocam doğru söylüyorsun. Eğer bunun dışında denersen bilgisayardaki ısınmalar daha fazla olur. Verimlilik alamazsın
  • quote:

resim 2 deki gibi takmaya karar verdim, aklıma takılan ufak bir kısım var; egzos fan olarak kasanın arkasındaki 2 fan kasaya soguk hava verirken cpu sogutucusundan gelen sıcak havayı nasıl atmıs oluyor bir bakıma sıcak hava kasanın ön tarafından cpu sogutucusununkiyle birlikte arkaya dogru yayılırsa, asagı kısımda zaten ekran kartının fanı var, yukarıdan egzos fanlarda sıcak havayı sogutup artık kendi yolunu bularak bir sekilde sıcak hava dışarıya çıkmış mı oluyor?

soruma yanıt alabilirmiyim

• quote:

resim 2 deki gibi takmaya karar verdim, aklıma takılan ufak bir kısım var; egzos fan olarak kasanın arkasındaki 2 fan kasaya soguk hava verirken cpu sogutucusundan gelen sıcak havayı nasıl atmıs oluyor bir bakıma sıcak hava kasanın ön tarafından cpu sogutucusununkiyle birlikte arkaya dogru yayılırsa, asagı kısımda zaten ekran kartının fanı var, yukarıdan egzos fanlarda sıcak havayı sogutup artık kendi yolunu bularak bir sekilde sıcak hava dışarıya çıkmış mı oluyor?

kasanın arkasındaki egzos fanları içeri doğru hava üflemeyecek, o fanların görevi kasadaki sıcak havayı tahliye etmek ...
    soruna gelirsek resimdeki fan yanlış takılmış gibi duruyor çünkü kanat yapısının iç yüzeyi kasanın içine bakmamalı dışarı doğru olmalı ..
    emin olamıyorsan elle bir kontrol et hava akışı dışarı doğru olsun ...

• quote:

quote:

kasanın arkasındaki egzos fanları içeri doğru hava üflemeyecek, o fanların görevi kasadaki sıcak havayı tahliye etmek ...
    soruna gelirsek resimdeki fan yanlış takılmış gibi duruyor çünkü kanat yapısının iç yüzeyi kasanın içine bakmamalı dışarı doğru olmalı ..

tam olarak kafamı kurcalayan da buydu;
    kanat yapısı olarak dediginizi anladım ama dogrumu anladım bılemıyorum; belkide dogru seylerı bilipte farklı yollardan yazıya dokunce bu sekılde karısıyor.

basitce: egzos fanı kasanın icerisine hava üfürecek, bunu yaparken de dışarıya sıcak havayı atmış olacak diyebilirmiyiz?

• quote:

quote:

quote:

tam olarak kafamı kurcalayan da buydu;
    kanat yapısı olarak dediginizi anladım ama dogrumu anladım bılemıyorum; belkide dogru seylerı bilipte farklı yollardan yazıya dokunce bu sekılde karısıyor.

basitce: egzos fanı kasanın icerisine hava üfürecek, bunu yaparken de dışarıya sıcak havayı atmış olacak diyebilirmiyiz?

egzos fanı kasanın içindeki havayı kasa dışına atacak :) kasa içerisine hava üfürmeyecek :)

• Bu resimdeki egzos fan dogrumudur?

• evet doğru, içerideki havayı dışarı atacak şekilde takılmış
  • quote:

evet doğru, içerideki havayı dışarı atacak şekilde takılmış

teşekkür ederim cevaplar için,
    cpu sogutucusunun takılcak yonunu belırledim hava akısını planladım, egzos fanlarının yönünü (havayı atma) onaylamıs olduk. birilerinin de aklına takılırsa örnek resimlerde var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.