Şimdi Ara

Kafe mutfağında çalışan aşçının itirafları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşım rica etti, konuyu onun adına açıyorum

    quote:

    Yaşadığım şehrin en iyi cafesinin mutfağında çalışıyorum, bu yazıyı yazmamın amacı insanları bu gibi hijyenik olmayan yerlerden uzak tutmak.

    1-Kahvaltılıklar yeniden kullanılıyor, hem de hepsi.Kafelerde neredeyse hiçbir şey atılmaz anca çok pis bıraktılarsa, hatta üstünde domates suyu kırıntı vs olan peynirleri yıkayıp tekrar servis ediyoruz.Yarı dolu gelen reçel tabaklarından tut bal, zeytin ceviz ne varsa hepsi tekrar kullanılıyor fakat tabiki garsonlar atıldığını söylüyorlar.

    2-Mutfak çalışanı genelde ellerini yıkamaz, ellerini yıkayan bir mutfak personeli gördüyseniz muhtemelen eli çok kirlendiği için (yağ, yapışkan vs) yıkıyordur, hijyeni önemsediği için değil.Molaya çıkarlar, oraya buraya ellerini sürerler ve o ellerle salatalık domates doğrar yemek yaparlar.

    3-Bulaşıklar genelde makinede yıkanır, içiniz rahat olsun fakat servis tabakları elde yalnızca sudan geçirilir, genelde yağlı olurlar ve üstlerinde yiyecek artıkları vardır fakat üstüne kahvaltı malzemeleri veya hamburger patates vs konulduğu için müşteri fark etmez

    4-Eğer acilen bardak lazım olursa kirli bardaklar çanaklar elde çalkalanır yeniden servis edilir, müşteri tabiki de fark edemez.

    5-Dışarıdan bakınca mutfak tertemiz görünür fakat işin aslı öyle değildir.Yamaklar boş kaldıkça mutfaktaki tüm tezgahları vs tek bir bez ile siler ki tüm krom aksam parıl parıl parlasın temiz gözüksün, aynı bez ile servisten önce tabaklardaki artık yağlar veya bardaklardaki taşan kısımlar, yıkanan bıçaklar silinir.Bu bezler bazen 2-3 günde bir dezenfekte edilir yani kısaca yağlı tost makinesinin üstünü altını sildiğimiz bez ile tabaklarınızı da yiyeceğiniz domatesi kesen bıçağı da siliyoruz

    6-İyi kafeler tüm gıdaların en kalitelisini kullanır ki yemeklerin tadı güzel olsun fakat malesef pek çok gıda hazır gelir.Mesela kafelerde yediğiniz pek çok yemek önceden yapılmış ve dondurulmuş yemeklerdir ve sipariş anında mikrodalgada ısıtılır.Biz etli yemekleri ve tost-sandviç salata türevlerini sipariş anında yapıyoruz, etli yemeklerin yanında verilen sıcak pilav veya garnitürler ise genelde 3-4 günlük oluyor ve benmari ısıtıcının içinde kalıyor, sürekli pişmediği ve sıcak kaldığı için müşteri tabiki kaç günlük pilav yediğini anlayamıyor.

    7-Dondurulmuş gıda güvenliği çok önemlidir ve soğuk zincir bir defa kırılırsa ürün bakteri toplamaya başlar.Kafelerde beyaz-kırmızı et sipariş yoğunluğuna göre uzun süre dışarıda kalabilir, bakteri toplayabilir, bozulmadığı sürece kullanırız, çözülmüş etleri genelde ikinci güne bırakmayız.

    8-Tüm etler margarin ile pişer, genelde en iyi margarin kullanılır.Yemeğe lezzet versin diye soğan margarin ve sarımsağı bol kullanırız, aynı yemeği hatta daha lezzetlisini evde kendiniz de yapabilirsiniz

    9-Kafelerde patates kızartması yemeyin derim.Patatesin ıskartaya çıkma süresi 10 dakikadır, biz fazla patatesi tekrar yağda kızartıp veriyoruz 1 saat kadar bekleyebiliyor patates.Ayrıca kızartma yaptığımız yağı görseniz bir daha herhalde kızartma yiyemezsiniz.Ayrıca tüm kaliteli kafeler müşterinin gözünü boyamak için çok kaliteli soslar kullanırlar mesela bizim tüm soslarımız heinz marka, maksat müşterinin gözünü boyamak.

    Genel olarak durum bu şekilde, kıyı köşe kafelerde ise daha da kötü, illaki yiyecekseniz o anda pişen şeyleri tercih etmenizi öneririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamie Hyneman -- 6 Ağustos 2015; 1:28:45 >







  • anonim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burgerking de hersey atılıyor
  • Eyvallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu aynı ak parti muhabbeti gibi, hepsi aynı kime verecez gibi işte pis ama doyuruyo falan gibi yiyin lan bakterilere karşı bağışıklığınız artar hasta olmazsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ünlü cafe dediğiniz yer neresi ve çalkalanan bardağın belli olmamasıda garip geldi bana

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

    Hocam ünlü cafe dediğiniz yer neresi ve çalkalanan bardağın belli olmamasıda garip geldi bana

    Aktarıyorum aynen
    quote:

    Çay içilen bardağı elde deterjansız yıkayıp tekrar çay dolduruyorlar, nesi garip geldi ? Kafe ismi vermiyorum, yediğim kaba pislemem
  • Heinz dedin beni zaten orada kaybettin. O ne lan öyle domates salçası gibi ketçap mı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Volkswagen Polo

    Heinz dedin beni zaten orada kaybettin. O ne lan öyle domates salçası gibi ketçap mı olur.

    ketçapları değil de mayonezi 10 numara oluyo olsa da patates kızartmayla yesek
  • Cafe ismi vermeye gerek yokki.cogu isletme ayni.ne yani hangi isletme yarim receli peyniri salatahi cope atar.sozuyorlar yikiyorlar tekrar servise.sizde zannediyorsunuzki bana ozel yapiliyor.iyi uykular.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disarida cok acikmazsam asla yemek yemem.Yiyeceksem bile belirli yerlerde 1 ya da 2 tane doner yerim eve gidene kadar idare etsin diye.

    Bu arada arkadasimin annesi bir kafede sef her kafede boyle oldugunu sanmiyorum boyle seyler olsaydi arkadasim kesinlikle anlatirdi.

    Yinede disarida yemeyin evde ki tost disarida ki pilav vb.den daha iyidir bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.