Şimdi Ara

KAHVE MAKİNALARI GENEL&..>>CARREFOUR 260 KULLANANLAR KULÜBÜ<<.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
6
Favori
30.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Deneyerek kendimce bazı teknikler geliştirdim.Mesela süt olarak kesinlikle sek kullanıyorum.Ayrıca sütü köpürtürken Cezmi arkadaşımızın gösterdiği gibi yüzeyden yapınca mükemmel oluyor.Bir de capuccino yaparken önce sütü köpürtüyorum sonra espressoya geçiyorum.Böylece hem işlem aynı fincanda yapıldığı için sütün köpüğü,yoğunluğu gitmemiş oluyor hem de ağzı yakacak kadar sıcak bir capuccino elde ediliyor.Ama buhar işleminden sonra espresso yapmadan önce bardak tuşuna basarak su akmasını beklemek lazım.Böylece cihazdaki sıcak buhar tahliye oluyor.
    Ben espresso olarak Jacobs kullanıyorum.Ama bugün Metroya uğrama ihtimalim var.Dediğiniz Lavazzaya bir bakayım.Fiyatı Jacobsa yakınsa bir poşet alıp denemek isterim.Yeni tatlar denemek her zaman iyidir.Ama 25 tl falansa almam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Blof

Selamlar.
    Deneyerek kendimce bazı teknikler geliştirdim.Mesela süt olarak kesinlikle sek kullanıyorum.Ayrıca sütü köpürtürken Cezmi arkadaşımızın gösterdiği gibi yüzeyden yapınca mükemmel oluyor.Bir de capuccino yaparken önce sütü köpürtüyorum sonra espressoya geçiyorum.Böylece hem işlem aynı fincanda yapıldığı için sütün köpüğü,yoğunluğu gitmemiş oluyor hem de ağzı yakacak kadar sıcak bir capuccino elde ediliyor.Ama buhar işleminden sonra espresso yapmadan önce bardak tuşuna basarak su akmasını beklemek lazım.Böylece cihazdaki sıcak buhar tahliye oluyor.
    Ben espresso olarak Jacobs kullanıyorum.Ama bugün Metroya uğrama ihtimalim var.Dediğiniz Lavazzaya bir bakayım.Fiyatı Jacobsa yakınsa bir poşet alıp denemek isterim.Yeni tatlar denemek her zaman iyidir.Ama 25 tl falansa almam.

Hocam nacizane bir önerim daha olacak. Ben şöyle bir yontem uyguluyorum o zaman daha sağlam krema oluyor. Biliyorsunuz süt köpürtürken bir kahve cezvesi kullanıyorum. Başlamadan once o cezvenin içini buzla dolduruyorum. Oyle 3-4 dakika kadar bekletiyorum ben espressoyu hazırlayana kadar. Sonra espresso hazır olduktan sonra cezvedeki buzları boşaltıp soğuk sütü koyuyorum. Bunu yapmamdaki amaç kremanın sütün kaynamasına kadar elde edilebilmesi. Kaynadıktan sonra sadece kopurme oluyor krema oluşumu kesiliyor. Cezveyi ve sütü tam soğutarak kaynamayı geciktiriyor ve kremayı arttırıyorum. Bunun yanında buharı hazırladıktan sonra once biraz açın ağzında su var onu atsın sadece buhar kalsın içinde haznenin. Ve açar açmaz maksimuna getirin ayarı en kısa surede kaynama olmadan krema elde edilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezmi33 -- 6 Nisan 2009; 13:13:29 >

• Bir de hocam unuttum şu da güzel oluyor. Sütü cezveye döktükten sonra içine şeker atın karıştırın ondan sonra krema yapmaya başlayın. Çok güzel tatlı krema oluyor. Ben şekerli seviyorum böyle yapılınca gerçekten güzel oluyor.
    Birde lavazza 20 ytl civarı gibi hatırlıyorum. Uzun vadede bence o maliyet yuksek. Gunde 2-3 cappucino içiyorum ben Annem Babam da zaman zaman istiyor yani haftada 1 paket jacobs gidiyor. Lavazzanın 3'te 1 fiyatına. Bir kere alınıp denenebilir lavazza ama uzun vadede çok maliyet çıkar hocam ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezmi33 -- 6 Nisan 2009; 13:19:00 >
  • quote:

Selamlar.

Amazon buralara gönderse belki alınabilir ama göndermiyorlarda.

quote:

Orjinalden alıntı: cezmi33

Hocam nacizane bir önerim daha olacak. Ben şöyle bir yontem uyguluyorum o zaman daha sağlam krema oluyor. Biliyorsunuz süt köpürtürken bir kahve cezvesi kullanıyorum. Başlamadan once o cezvenin içini buzla dolduruyorum. Oyle 3-4 dakika kadar bekletiyorum ben espressoyu hazırlayana kadar. Sonra espresso hazır olduktan sonra cezvedeki buzları boşaltıp soğuk sütü koyuyorum. Bunu yapmamdaki amaç kremanın sütün kaynamasına kadar elde edilebilmesi. Kaynadıktan sonra sadece kopurme oluyor krema oluşumu kesiliyor. Cezveyi ve sütü tam soğutarak kaynamayı geciktiriyor ve kremayı arttırıyorum. Bunun yanında buharı hazırladıktan sonra once biraz açın ağzında su var onu atsın sadece buhar kalsın içinde haznenin. Ve açar açmaz maksimuna getirin ayarı en kısa surede kaynama olmadan krema elde edilmeli

Bunu denemek lazım. evde şu köpürtmeye yarayan çubuk şeklinde karıştırıcılardan buldum. eski ev arkadaşımdan kalmış olmalı. birde onunla bir kombinasyon denerim. Bakalım nasıl olacak

• @cezmi33,
    Tavsiyeler için teşekkürler deneyeceğim.
    Bu arada bugün Hadımköy Metroya uğradım.Lavazzaya baktım.Fiyatı 19 tl civarıydı.Pahalı geldi,almadım.Ayrıca kurukahveci Mehmet Efendi de espresso yapmış.500 gr lık paketin fiyatı 10 tl falandı.Mehmet Efendi'nin Türk kahvesi iyi oluyor ama espressosu nasıldır bilemem?Denemek lazım.
  • sütü krema işine çevirme işini yapamıyorum bir türlü kopürmüş sıcak süt oluyor sadece. belki çok az kıvamlanıyor ama kremadan çok uzak. bu karıştırıcı köpük miktarını baya bir arttırıyor ama krema kısmına yararı pek olmadı açıkçası. denemeye devam
  • quote:

@cezmi33,
    Tavsiyeler için teşekkürler deneyeceğim.
    Bu arada bugün Hadımköy Metroya uğradım.Lavazzaya baktım.Fiyatı 19 tl civarıydı.Pahalı geldi,almadım.Ayrıca kurukahveci Mehmet Efendi de espresso yapmış.500 gr lık paketin fiyatı 10 tl falandı.Mehmet Efendi'nin Türk kahvesi iyi oluyor ama espressosu nasıldır bilemem?Denemek lazım.

19 TL olan amazon linkindeki Lavazza mı yoksa vakumlanmış ambalajdaki mi? Eğer kutulu olansa Carrefour'a göre bayağı ucuz fiyatı..Bu arada ben Ikea'dan 250 gr'lık vakumlanmış pakette Espresso aldım dün. Fiyatı çok uygundu 4,90TL. Tadını da beğendim, diğer denediğim espressolara göre köpürtme oranı daha fazla, 2 kişilik programı da ilk defa bu espressoyu kullanarak başarılı bir şekilde uyguladım. %85 Arabica çekirdeği olduğu yazıyor. Lavazza biliyorsunuz %100 Arabica çekirdek kullanarak özel seriler üretiyor. Jacobs'ta da Arabica exclusive yazıyor ama Arabica çekirdek oranını tam olarak belirtmiyor.

• Mehmet efendinin toz vakumlu pakette olanından aldım, geçenlerde bitince 2 adet daha aldım. Keskin bir tadı var tavsiye ederim iste dönünce birde starbuckstan kahve almak istiyorum kısmetse.
  • @scorsese75,
    Lavazza 250 gr lık vakumlu ambalajdı.
     KAHVE MAKİNALARI GENEL&..>>CARREFOUR 260 KULLANANLAR KULÜBÜ<<..

@margornn,
    Sen ok diyorsan sorun yok.Bir dahaki gidişimde Mehmet Efendi deneyeceğim.Hatta Tahtakale'ye inersem orada merkezinden de alınabilir.Açık falan olursa daha da taze olabilir.Taze çekilmiş kahvenin kokusu bir başka oluyor.
    İkeada aklımda bulunsun.Yolum düşerse bir de onu denerim.
  • İzmir Metro'da Lavazza Club 1 alana 1 Bedava 26 TL..tanesi 13TL'ye geliyor, direkt olarak aldım. Diğer yerlerde tanesi 25 TL'ye satılıyor..Bence çok iyi fiyat..Metro linkini bulamadım ama ürün bu:http://supermutfak.com/p-5776-lavazza-club-100-arabica-ogutulmus-kahve-250-gr.aspx
  • quote:

Orjinalden alıntı: scorsese75

İzmir Metro'da Lavazza Club 1 alana 1 Bedava 26 TL..tanesi 13TL'ye geliyor, direkt olarak aldım. Diğer yerlerde tanesi 25 TL'ye satılıyor..Bence çok iyi fiyat..Metro linkini bulamadım ama ürün bu:http://supermutfak.com/p-5776-lavazza-club-100-arabica-ogutulmus-kahve-250-gr.aspx

Hocam peki nasıl lavazza nasıl oldu. Kopuğu nasıl tadı nasıl. Jacobs'la mukayese edince

• Ben niye görmedim bu ürünü acaba?Bir de Güneşli Metroya bakacağım.Orası daha büyük,belki vardır.
    Denedin mi peki,Jacobs'un iki katı fiyata değiyor mu?Artık tiryakisi olduk.İyiyse bende alacağım.
    quote:

İzmir Metro'da Lavazza Club 1 alana 1 Bedava 26 TL..tanesi 13TL'ye geliyor, direkt olarak aldım. Diğer yerlerde tanesi 25 TL'ye satılıyor..Bence çok iyi fiyat..Metro linkini bulamadım ama ürün bu:http://supermutfak.com/p-5776-lavazza-club-100-arabica-ogutulmus-kahve-250-gr.aspx

• Arkadaşlar artık havalar ısınmaya başladı ice latte yapmanızı öneririm gerçekten çok leziz oluyor. Uzmantvde videosu vardı, hazırladığımız espresso shot ını büyük uzun bir bardağa ekleyip içerisine şeker buz ilave edip soğuk sütle bardağı tamamlıyoruz. 3-4 dk bekleyince buzlar sayesinde yeterli soğukluğa ulaşıyor

Bu arada internet üzerinden link bulabilen varmı acaba lavazza nın espressosu için ben Gantep metroda bulamıyorum filtre kahvesi var ama espressosu yok... Bristot 1909 markalı italyan poşet espressosu aldım tadı pek hoşuma gitmedi mehmet efendide öldürücü keskinlikte bir aroma var bundan sonra diğeri tatsız geldi ama lavazza bulabilirsem denemek istiyorum

• Bu arada linkteki lavazzayı yeni farkettim ama %100 arabica o. Arabica ve robusta kahveleri karışımıyla elde edilen espresso daha iyi bence lavazzanın sitesinde var kahve seçenekleri ama satış yok malesef.

Birde syrup (şurup) olayı var starbuckslardaki gibi bunları nasıl edinebiliriz acaba bunlarda kahveye tat katmaktalar fakat fındıklı olanı katiyen önermem gayet iğrenç çünkü kendisi

Yine aynı site üzerinden şuruplarıda buldumhttp://www.supermutfak.com/c-822-da-vinci-kahve-suruplari.aspx buradan önerebileceğiniz bir şurup var mı? Denemek istiyorum her zaman olmasa bile bazen şuruplu içmek kahvelerimizi güzel olacaktır, irish cream yada çikolata düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi margornn -- 10 Nisan 2009; 15:52:10 >

• Arkadaşlar ikinci el bolumune de yazdım ama buraya da yazayım dedim belki almak isteyen arkadaşlar orada karışıklıktan goremez. son birkaç makine kaldı. Biliyorsunuz carrefourlarda fiyat arttı ve 179 oldu. Bunlar kargo dahil 100 ytl'den verip bitiriyorum arkadaşalr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezmi33 -- 10 Nisan 2009; 16:07:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cezmi33

quote:

Hocam peki nasıl lavazza nasıl oldu. Kopuğu nasıl tadı nasıl. Jacobs'la mukayese edince

Benim aldığım Lavazza sadece espresso için üretilenlerden değil filtre kahve de yapılabiliyor. Ben de zaten filtre öncelikli düşünerek almıştım. Tadını çok beğendim, son derece yumuşak ve aroması tam aradığım gibi..Espresso olarak ise köpük oranı düşük olmasına rağmen başarılı buldum ama filtre kahve olarak çok daha fazla beğendim. Filtre kahvesi için Tchibo'dan alıp denediğim tüm kahvelerden daha iyi diyebilirim..

• quote:

Ben niye görmedim bu ürünü acaba?Bir de Güneşli Metroya bakacağım.Orası daha büyük,belki vardır.
    Denedin mi peki,Jacobs'un iki katı fiyata değiyor mu?Artık tiryakisi olduk.İyiyse bende alacağım.
    quote:

Sadece İzmir Metro'ya özel olma ihtimali var çünkü ürünü internet sitesinde bulamadım. Rafta 8-10 tane vardı ben alırken. Sadece espresso içmek için alacaksan bence Lavazza'nın espresso kahvelerini alman daha iyi olur. Ama benim gibi filtre kahveyi daha çok seviyorsan kaçırma derim..

• quote:

Orjinalden alıntı: margornn

Bu arada linkteki lavazzayı yeni farkettim ama %100 arabica o. Arabica ve robusta kahveleri karışımıyla elde edilen espresso daha iyi bence lavazzanın sitesinde var kahve seçenekleri ama satış yok malesef.

Birde syrup (şurup) olayı var starbuckslardaki gibi bunları nasıl edinebiliriz acaba bunlarda kahveye tat katmaktalar fakat fındıklı olanı katiyen önermem gayet iğrenç çünkü kendisi

Yine aynı site üzerinden şuruplarıda buldumhttp://www.supermutfak.com/c-822-da-vinci-kahve-suruplari.aspx buradan önerebileceğiniz bir şurup var mı? Denemek istiyorum her zaman olmasa bile bazen şuruplu içmek kahvelerimizi güzel olacaktır, irish cream yada çikolata düşünüyorum.

Arabica çekirdekleri robusta'dan çok daha iyi yalnız. Arabica çekirdek oranı ne kadar yüksekse kahve o kadar kaliteli oluyor genelde. Tabi arabicanın aroması da önemli..link

• http://www.harelikor.com/
    hare ile de deneyebilirsiniz arkadaşlar kahveli likör çeşitleri var macchiato ve beyaz çik.mocha güzel duruyor.Tarifler de mevcut 5-10 yemek kaşığı arası değişen ölçülerde hazırladığımız karışımlara ekleyebiliyoruz.Bu arada geçen capuccinoya ceviz ve beyaz çikolata rendeleyip ekledim köpüğün üstüne de çik.sos aman diyim deneyin mutlaka

• Dün makinenin portafilter'ını bulaşık makinesinde yıkadım. Sİz siz olun sakın herhangi bir parçasını bulaşık makinesinde yıkamayın. Üstündeki tüm parlak metal kaplaması çıktı ve şuanda üstü siyah benek benek oldu. Elle dokununca siyah is gibi leke bırakıyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.