Şimdi Ara

KAHVE MAKİNALARI GENEL&..>>CARREFOUR 260 KULLANANLAR KULÜBÜ<<.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
6
Favori
30.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @pıncır arkadaşımız sayesinde bayağı bir alan olacak gibi.Bu bölüm yine şenlenecek galiba.Umarım ilk sayfadaki bilgiler faydalı olur.
  • merhaba arkadaslar ben de bugün pıncır arkadasımız sayesinde bir tane edindim bu makinadan. Ancak videoları ve yorumları dikkatle takip etmeme rağmen espresso olayını çözemedim. İlk kullanım için su haznesine su doldurdum, daha sonra 1/2 cup a bastım (video daki gibi fincan yan, espresso ısıgı yanıp sonmuyordu) sonra espresso tusuna bastıgımda makinedne gurultulu bi ses gelmesine ragmen su bosalımı olmuyor. aynı seyi 2 cup ve poset ayarıyla da denedim, bir türlü espresso hanesindne su akıtmayı beceremedim. benzer durumla karsılasıp bana yardımcı olabilecek var mı?

edit: biraz önce tekrar baktığımda su akmaya başladı, demekki istanbuldan uzun yoldan gelince yorulmuş makina, dinlenmesi gerekiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberty Citizen -- 29 Haziran 2010; 14:54:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Liberty Citizen

merhaba arkadaslar ben de bugün pıncır arkadasımız sayesinde bir tane edindim bu makinadan. Ancak videoları ve yorumları dikkatle takip etmeme rağmen espresso olayını çözemedim. İlk kullanım için su haznesine su doldurdum, daha sonra 1/2 cup a bastım (video daki gibi fincan yan, espresso ısıgı yanıp sonmuyordu) sonra espresso tusuna bastıgımda makinedne gurultulu bi ses gelmesine ragmen su bosalımı olmuyor. aynı seyi 2 cup ve poset ayarıyla da denedim, bir türlü espresso hanesindne su akıtmayı beceremedim. benzer durumla karsılasıp bana yardımcı olabilecek var mı?

edit: biraz önce tekrar baktığımda su akmaya başladı, demekki istanbuldan uzun yoldan gelince yorulmuş makina, dinlenmesi gerekiyordu

ilk defa kullanmadan önce bir kaç defa espresso tarafını ve filtre kahve tarafını boş çalıştırın ki, makinenin borularındaki toz, vs temizlensin. Bir de içine su çekmesi o kadar sürmez normalde. Işığın yanıp sönmesi durunca su almış ve ısınmış demektir, bence ilk kullanım olduğundan dolayı oldu.

• Benim makinede de şöyle bir problem var, mutfakta tek prizi 3 alet için kullandığım için makinenin fişi genelde takılı olmuyor, filtre kahve yapmak için düğmeye 2 defa basmam gerekiyor. Normalde ilk seferde otomatik çalışma seçiliyor, 2.de de manuel çalıştırma seçiliyor, 3.'de ana ekrana dönüyor. Benimkinde 2. basmamda ana ekrana dönüyor. Sonra saati değiştirme menüsüne filan girip çıkıyorum, düzeliyor. Ben de anlamadım neden olduğunu. Acaba fişi çektiğimden dolayı elektriğin sık sık gidip gelmesi nedeniyle olabilir mi??
  • Bu arada yaptığım espressoların hiçbiri köpüklü olmuyor nedense :) Acaba kullandığım lavazza kahveden midir bilmiyorum? (250g vakumlu poşet)

Jacobs alıp onunla deniycem.
  • espresso olarak Jacobs izmirde bulamadım ama İlly ve Segafredo poşet espressoları deneme fırsatım oldu. Segafredo kesinlikle daha köpüklü bir kahve yapıyor, İlly'nin ki de latteler için iyi ama sek içmek için fazla koyu geldi bana. Süt olarak yarım yağlı sütler daha başarılı gibi, Danone Sek Pınar denedim, en iyi sonucu Sek Yarım yağlı sütle aldım
  • Bende bulamadım. Onun yerine jacobsun filtre kahvesini aldım yalnız 500 gramı 15 tl çok pahallı gibi geldi bana. Haftasonu tchibo'ya bakacağım
  • Arkadaşlar ineternetten espresso satan bir yer var mı 5 tl yi geçmeyecek:(((( bu bahsedilen(ilk sayfa) jacobs felan ya da bir baan yollayabilir mi?
  • en uygun espresso metro marketlerde satılıyor,250 gr lık vakumlu pakette rioba markasıyla, fiyatı 3,5-4 tl civarında idi. misal güneşli de bundan kalmadı aynı markanın teneke kutuda olanı satılıyor şimdi 8,5 tl civarında. başka metrolarda var mıdır bilmiyorum. bir de bunu kapsul olanı vardı o da 5 tl civarında idi o da kalmadı güneşlide. 500 gr pakette mehmet efendi espresso da var 10 tl civarında, ama ben pek tutmadım sanırım çok ince çekilmemiş.
  • Arkadaşlar şu olçek kabına filtre kahve koysak köpüklü kahve yaparmı? kahve yapmak istiyorum kahveyi koyduktan sonra köpüklü sütü üstüne mi ekleyeceğim starbuckstaki gibi köpüklü kahve yapabilmek için..
  • Pota filtre kahve değil, espresso kahvesi koyman gerekli.Önce espressoyu yapacaksın,sonra köpürttüğün sütü üstüne ekleyeceksin.Zaten ilk sayfayı incelersen nasıl yapıldığını yazmıştık.
    Ayrıca filtre kahve için de cam kavanozun üstündeki filtreye koyacaksın kahveyi.Hani amerikan filmlerinde ofiste falan içerler ya duru,köpüksüz bir kahve onlardan oluyor.Ben pek sevmediğimden yapmıyorum açıkçası.
    Yani filtre kahvenin mekanizması ayrı espressonun ki ayrı.
  • Anladım cevabın için teşekkürler.

Bu arada ice latte içiyorum artık. Bu mevsimde iyi geliyor ve müthiş bir tadı var.

Bu arada Fındık, kakao şurubunu nerden bulabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 13 Temmuz 2010; 0:33:11 >
  • bu makineden alan bir yakınım hiç kutusunu açmamış ve satmak istiyor.Makine 50 tl iken istanbuldaki arkadaşına kargo ve yol parası vererek 70 tl ye almış ve bu fiyata satlmak istiyor.Almak isteyen olursa onun yol göstermesi neticesi ile satabilirim.
  • Benim makine iyice yalama oldu :). Buhar kaciriyor her yanından ve bir cezbe sütü 10 damlada bile isitamiyor ne yazikki. Güzel alet ama dayanıklı değil ne yazikki 200 tl veripte marka makine almak istemiyorum mecbur sütü mikrodalgada ısıtıyorum biraz.
  • arkadaşlar bu espresso yaparken kenardan sızdırma ve iğrenç bir espresso çıkartma sorunu bende de var. bunun bir çaresi yok mudur???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

Arkadaşlar şu olçek kabına filtre kahve koysak köpüklü kahve yaparmı? kahve yapmak istiyorum kahveyi koyduktan sonra köpüklü sütü üstüne mi ekleyeceğim starbuckstaki gibi köpüklü kahve yapabilmek için..

Jacobs filtre kahve ile gayet güzel köpüklü espresso yapmak mümkün. Ben onu kullanıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: pusula87

arkadaşlar bu espresso yaparken kenardan sızdırma ve iğrenç bir espresso çıkartma sorunu bende de var. bunun bir çaresi yok mudur???

Kullandığınız kahve çekirdeği çok sert. Starbuckstan aldığım kahveler böyle çıkmaya başlayınca filtre kahve kullanmaya başladım bende.

• Ya arkadaşlar benim bi sorum olucak biraz aptalca gelebilir ama bu makinanın yanında veriler aparatlar var ya onlardan sadece 2 sinin ne halt a yaradığını biliyorum bi iki parça daha var böyle değişik başlıklar gibi butün aparatların ne işe yaradıklarını anlatacak biri varmı acaba şimdiden çok teşşekür ediyorum.
    Not: tamper i ve 1 ölçü yada 2 ölçü başlıkları haricindeki diğer aparatlar dan bahsediyorum :D Çok aptalca biliyorum tekrar teşekkürler...

Bi eklenti daha yapmak istedim bilgisi olanlar varsa yardım edebilir diye düşünüyorum :

Kahveyi sıkıştırmak için verilen plastik tamper hoşuma gitmiyor ama şöyle sağlam olanları nereden bulunur bilemedim çekil olanları , bide sütün sıcaklığını ölçmek için kullandıkları böyle geçmelik
    termometlereler var bu ikisini nereden bulabileceğimi bilen arkadaşlar yardın edebilirlerse çok sevinirim zira beni büyük bir dertten kurtarırlar :D Şimdiden teşekkürler tekrar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracho -- 2 Kasım 2010; 18:40:42 >

• Daha sonra olçek kabımızdan potumuza espressoyu dokuyor olçek kabının arkası ile bastırıp sıkıştırıyoruz.
  • baristasepeti.com dan bulabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.