Şimdi Ara

Kalabalik aile icin arac tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Oncelikle yazimdaki Turcke olamayan harfler icin kusuruma bakmamanizi rica ediyorum. Yurtdisinda yasisyorum ve Turkiye ye kesin donus hazirliklarimdan bir tanesi de arac secimi. Insallah 15 gune Turkiye ye tasinmis olacagim 2 senedir ziyaret bile edemedigim vatanima kavusuyorum.
    Neyse konuya gelelim. Yakin zaman once (10 ay) 3 uz bebekler babasi oldum. Cocugu olanlar bilirler kolay bir sey degildir :). Kaldigim ulkede 7 kisilik buyuk bi arac sahibiyim fakat bu tarz bi araci Turkiye de almama imkan yok. Bir fiyatlar ucuk, 2.si ise benzin in durumu malum o yuzden baska bir arac bakiyorum. Su an kullanmakta oldugum arac Turkiye sartlarina uygun olmadigi ve Turkiye de satilan araclarla alakali bilgi sahibi olmadigim icin sizden yardim bekliyorum. Aydinlatirsaniz sevinirim.
    Aractan bazi beklentilerim var onlari sizle paylasmak isterim:
    - Otomatik vites olmasi(Duz vites ile heralde artik yapamam)
    - 3 sira koltugu olmasi ve en az 3 adet isofix baglanti noktasi olmasi
    - Cok pahali olmamasi, 100km de max 10-12lt tuketmesi (pratikte sehir ici)
    - Yumusak, konforlu fakat yolda saga sola savrulmamamasi (amerikanlar gibi olmamali:))
    Aracta 3 yetiskin, 3 bebek(10 ayliklar) olacak. Yani kullanildigi sure icerisinde 6 kisi daima olacak aracta o yuzden 3. sira koltuklarda onemli. Bir iki araca netten baktim ama araclari Turkiye sartlarinda bilmiyorum. Takdir edersiniz ki Turkiye de MPV cok populer bir sinif degil o yuzden araci alirken hata yapmak istemiyorum ki satip baska arac almaya ve satarkende bir suru zarar etmeye sebebiyet vermemek icin.
    Baktigim araclar ise soyle:
    Ford S-MAX (en yakisiklisi)
    Ford Galaxy (en buyugu)
    Seat Alhambra (en mantiklisi)
    Peugeot 5008 (en ucuzu)
    Araclar benim netten oyle arastirdigim fakat cokta fazla bilgi sahibi olmadigim araclar.
    Farkindayim 5008 ayni sinifta degil ama olsun onuda dahil ettim aralarina.
    Sadece bu araclar degil herhangi baska bir oneriniz olursa farkli firma, farkli arac tabii ki fikir ve goruslerinize acigim.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkur eder, saygilarimi sunarim...

• s-max bu arabaların TAMAMININ içinden geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

s-max bu arabaların TAMAMININ içinden geçer.

+1
  • 5008 ikincielde az zarar ettirir,yakıtı ve vergisi seçeneklerden en az olanıdır
  • 5008 aynı sınıfta değil ama en az diğerlerini aratmayacak kadar geniş,donanımlı,konforlu ve ekonomik bir mpv...........
  • Yarın ağabeyimin de yurtdışından kesin dönüş yapacak olmasından (hatta bi ara acaba konuyu abim mi açtı diye ayrı bir dikkat kesildim :) ve ikiz babası olarak yeterince empati duydum.

Fazla koltuk ihtiyacı ve güvenlik beklentilerinizi tahmin ediyorum. Listenize kendi kullandığım Toyota Verso'yu da en ucuz olmasa da ona yakın etiketiyle dahil edebilirsiniz. ikinci elde -diğerleri kadar- değer kaybetmeyeceği, sağlamlığı, sorunsuzluğu gibi artıları olacaktır. Ayrıca 10-12lt dediğinize göre 2lt üstü motor istemiyorsunuz ama 1,6 ile 2lt arasında ciddi vergi dezavantajı var(ötv ve mtv miktarlarına netten bakabilirsiniz) Devamlı 6kişi kullanılacaksa ve performans beklentisi varsa (amerika gibi bir yerde 3lt civarı motorlu bir araç kullanıyorsanız 1,6lt motorlar çok zayıf gelebilir) o zaman 2lt üstünü tavsiye ederim. Ama şahsen 1,6lt lik versoyla 7 kişi çok seyahat ettim, performanslı olmasa da sıkıntısını duymadım. 1,6lt motor 7kişi ş.arası 120kms ortalamayla ~8lt ancak yakıyor.

Aynı segmentte Ford grand C-max de var, daha zengin motor seçeneği sunuyorlar. yani 5008 yazmışsanız bunlara da bakabilirsiniz. Yok eğer maddi olarak sorun olmayacaksa üst segmentten S-max, Galaxy tabii ki daha iyi, ben fiyat dezavantajından hiç bakmamıştım bunlara. Ayrıca bu kompakt MPV segmentinde 7koltuk açık olduğunda 100lt bagaj ya kalıyor ya kalmıyor. Yeterli olmazsa direk üst segmente bakmak icap edebilir.

Seat ve pejo yu 2.el değer kaybından dolayı alt sıralara koyabilirsiniz. Pejo nun malzeme kalitesi de ayrı bir soru işaretidir.

Tabi burada esas belirleyici olan bütçeniz. Bence geldiğinizde birkaç gün gezerek tüm hepsini test edebilirseniz en sağlıklı kararı verirsiniz.

Şimdiden hoş geldiniz, hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

s-max bu arabaların TAMAMININ içinden geçer.

+1 smax başkası yalan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cocuklu Aileler icin Tavsiye
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5008
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.