Şimdi Ara

Kalbine İğne Batması Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
86.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hepinizin başına geliyordur mutlaka ara sıra , fakat bir süredir bende her gün en az bir defa olmaya başladı ve uzun sürüyor bir türlü rahat derin nefes alma aşamasına geçemiyorum o batma uzun süre gitmiyor. artık normal olmadığını düşünüyorum.

başına gelen oldu mu ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kalbe İğne Batması Durumu

Kalbe iğne batması hissi, göğüs bölgesinde ani ve keskin bir ağrı olarak tanımlanır. Bu ağrı, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve ciddiyeti altta yatan nedene bağlı olarak değişebilir.

Kalbe İğne Batması Nedenleri

Kalbe iğne batması hissinin en yaygın nedenleri şunlardır:

• Kas-iskelet sistemi sorunları: Kas gerginliği, artrit veya kaburga ağrısı gibi kas-iskelet sistemi sorunları, kalbte iğne batmasına benzer bir ağrıya neden olabilir.
    • Kalp krizi: Kalp krizi, kalbe giden kan akışının kesilmesi sonucu oluşan ciddi bir tıbbi durumdur. Kalp krizi belirtilerinden biri, göğüs bölgesinde ani ve şiddetli bir ağrıdır.
    • Perikardit: Perikard, kalbi saran ince bir zardır. Perikardın iltihaplanması (perikardit), kalpte iğne batmasına benzer bir ağrıya neden olabilir.
    • Plörezi: Plörezi, akciğerleri çevreleyen zarın iltihaplanmasıdır. Plörezi, nefes alırken veya öksürürken kalpte iğne batması hissine neden olabilir.
    • Anksiyete veya panik ataklar: Anksiyete veya panik ataklar, göğüs bölgesinde sıkışma veya iğne batması hissine neden olabilir.

Kalpte İğne Batma Hissi Neden Olur?

Kalpte iğne batma hissi, kalp kası veya çevresindeki dokularda meydana gelen geçici bir tahrişten kaynaklanır. Bu tahriş, kas-iskelet sistemi sorunları, iltihaplanma veya anksiyete gibi faktörlerden kaynaklanabilir.

Ne Zaman Doktora Görünmeli?

Çoğu durumda, kalpte iğne batması hissi geçicidir ve kendiliğinden geçer. Ancak, aşağıdaki durumlarda doktora görünmeniz önerilir:

• Ağrı şiddetliyse veya geçmiyorsa
    • Ağrı ile birlikte nefes darlığı, baş dönmesi veya terleme gibi diğer semptomlarınız varsa
    • Ağrı, fiziksel aktivite ile tetikleniyorsa veya dinlenmeyle geçmiyorsa
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sigarayı bırak ve kiloluysan zayıfla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede stresin tavan yaptığı dönemlerde çok olurdu.yediğine içtiğine dikkat et uzun süre hareketsiz kalma.
  • Sürekli oluyor
  • sigara içmiyorum ve kilolu değilim.

aslında soğukta kalınca oluyordu, yaz günü o da pek mümkün değil cam açıp yatan biri de değilimdir.

eğer stres buna sebep oluyorsa muhtemelen sebebi bu olabilir çünkü 1-2 aydır stresliyim.

mesela hala geçmiş değil derin nefes alamıyorum eskiden olurdu 1-2 dk en fazla sürer geçerdi, ben konuyu açalı bile 10 dakika olmuş
  • Doktora gitmeye üşendim 2-3 aydır devam ediyor.Sınav stresi falan dedim ama gitmeyi düşünüyorum çekilmez duruma geldi
  • Adı halk dilinde "Yel Girmesi" olarak adlandırılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIRNAK BATMASI YAŞAYANLAR
    8 yıl önce açıldı
    Beyimde İğne Batma Hissi Var
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bende de olan bir durum ve bunun nedeni genelde gaz sıkışması veya fazla yediyseniz midenin kalbe yaptığı baskı. Siz yine de bir doktora görünün ama pek korkulacak bir şey olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aimp3

Arkadaşlar bende de olan bir durum ve bunun nedeni genelde gaz sıkışması veya fazla yediyseniz midenin kalbe yaptığı baskı. Siz yine de bir doktora görünün ama pek korkulacak bir şey olacağını sanmıyorum.

herkeste olduğu için ben de pek korkmuyorum açıkçası ama yine de insanı kötü hissettiriyor, 20 dakika sürdü bugünkü oturduğum yerden geçmesini bekledim. hareket edince daha da artıyor ağrı

• quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Aimp3

Arkadaşlar bende de olan bir durum ve bunun nedeni genelde gaz sıkışması veya fazla yediyseniz midenin kalbe yaptığı baskı. Siz yine de bir doktora görünün ama pek korkulacak bir şey olacağını sanmıyorum.

herkeste olduğu için ben de pek korkmuyorum açıkçası ama yine de insanı kötü hissettiriyor, 20 dakika sürdü bugünkü oturduğum yerden geçmesini bekledim. hareket edince daha da artıyor ağrı

Hocam geğirmeye çalış, suni geğirme yapabiliyorsan yap

• Kalp değil göğüsündeki kas sıkışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aqua regia

Kalp değil göğüsündeki kas sıkışıyor

kalpten iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 22 Temmuz 2013; 0:33:17 >
  • nasıl yani ? nefes alırken mi oluyor o bende de var
  • nefes çekince ağrı birden artıyor mu ?
  • Kravat hizasında mı?
  • Aynısı bendede oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana onceden cok sik oluyordu ama son birkac senedir nadiren oluyor.O zamanlar biraz korkuyordum kalpte bir sorunmu var diye ama cogu kiside oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

Aynısı bendede oluyor

aslında olması normal herkes yaşayabiliyor ama benimki artık aşırı düzeyine geldi o korkuttu.

• Yalnız değilmişim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.