Şimdi Ara

Tırnak Batması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
8.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 senedir tırnağım batıyor iltihap falan oluyor ama ben batan kısmı alıyorum geçiyor

Şimd yine battı ve batan yeri aldım ama galiba iltihap gitmedi buz falanmı koyayım nedir öneriniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tırnak Batması: Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Tırnak batması, tırnak kenarının deriye battığı ve ağrı, kızarıklık ve şişliğe neden olan yaygın bir sorundur. Ayak başparmaklarında en sık görülür, ancak diğer ayak parmaklarında veya tırnaklarında da oluşabilir.

Nedenleri:

Tırnak batmasının en yaygın nedenleri şunlardır:

• Dar ayakkabılar giymek
    • Tırnakları çok kısa veya yuvarlak kesmek
    • Yaralanma
    • Genetik yatkınlık

Belirtileri:

Tırnak batması genellikle şu belirtilerle kendini gösterir:

• Tırnak kenarında ağrı
    • Kızarıklık
    • Şişlik
    • İrin veya diğer akıntılar

Tırnak batması tedavi edilmezse enfeksiyon kapabilir veya kronik hale gelebilir.

Tedavisi:

Tırnak batmasının tedavisi, şiddetine bağlıdır. Hafif vakalarda, evde uygulanabilecek basit adımlar genellikle yeterli olur:

• Ayak parmaklarını ılık suda bekletmek
    • Enfeksiyonu önlemek için antibiyotikli krem sürmek
    • Tırnağın batan kenarını pamuk veya diş ipi ile kaldırmak

Daha şiddetli vakalarda, doktorun müdahalesi gerekebilir:

• Thiocilline Tırnak Batması Krem: Thiocilline, tırnak batmalarını tedavi etmek için kullanılan topikal bir antibiyotiktir. Enflamasyonu azaltmaya ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur.
    • Cerrahi: Bazı durumlarda, tırnak batmasını düzeltmek için cerrahi gerekebilir. Bu prosedür, fazla tırnağın çıkarılmasını ve tırnak yatağının yeniden şekillendirilmesini içerir.

Önleme:

Tırnak batmasını önlemek için şu adımları izleyebilirsin:

• Rahat, geniş ayakkabılar giy
    • Tırnaklarını düz bir şekilde kes
    • Tırnaklarını çok kısa veya yuvarlak kesmekten kaçın
    • Ayaklarını temiz ve kuru tut
    • Ayak tırnaklarına düzenli olarak bakım yap
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Buz hafifletirmi iltihabı ?
  • Doktora gitmelisin, nat. geo.'da bir programında izlemiştim adamında tırnağı iltihap yüzünden enfeksiyon kapıyordu sonrasında ayağını kesmeleri gerekiyordu, ciddiyim sansa bırakılmaz bu tür konular.
  • Her iki ayak parmagimda vardı.artık var ama hissetmiyorum...kesinlikle batan yeri alma...eğer kıl batıyor ise bir şekilde tekrar batacaktır...tırnağıni düz kes...dümdüz...ama batan yeri çok oymadan...orası kapanana kadar acıyı çekeceksin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuNatich

Doktora gitmelisin, nat. geo.'da bir programında izlemiştim adamında tırnağı iltihap yüzünden enfeksiyon kapıyordu sonrasında ayağını kesmeleri gerekiyordu, ciddiyim sansa bırakılmaz bu tür konular.

O kadar çok iltahap yok kardeşim Allaha şükür. 2 senedir iltahap oluyor ve zamanla geçiyor ayrıca ben doktor ameliyat falan aşırı tırtıyorum :)

@ngageugur

Batan yeri almasam iltahap dahada büyümezmi kardeşim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

quote:

Orijinalden alıntı: LuNatich

Doktora gitmelisin, nat. geo.'da bir programında izlemiştim adamında tırnağı iltihap yüzünden enfeksiyon kapıyordu sonrasında ayağını kesmeleri gerekiyordu, ciddiyim sansa bırakılmaz bu tür konular.

O kadar çok iltahap yok kardeşim Allaha şükür. 2 senedir iltahap oluyor ve zamanla geçiyor ayrıca ben doktor ameliyat falan aşırı tırtıyorum :)

@ngageugur

Batan yeri almasam iltahap dahada büyümezmi kardeşim ?

Hocam sonuçta tırnak batması denilen şey tırnağın deriye girmesi...o tırnağı her aldığında daha çok batacak...kes ama derin girme dediğim gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIRNAK BATMASI YAŞAYANLAR
    8 yıl önce açıldı
    TIRNAK KIRILMASI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bendede var her battığında kesiyorum. zamanında doktorun biri ameliyat edelim demişti. ameliyat şu şekilde. tırnağın batan kısmını komple alıyorlar. yani tırnağı komple değil o kısmı ve o kısımda tırnak çıkmasını engelliyorlar. ayak parmağın etliyse falan biraz kapatıyorlarmış o boşluğu. ancak bu dediğim bildiğin ameliyat. tırnak çekme falan alakası yok onla. 1 hafta falan terlikle gezmek gerekiyormuş ameliyattan sonra. yaptırmadım ben.
  • Ben 2 ay çektim
    dayanamayıp doktora gittim
    1 ayda öle çektim kurtuldum
    iyiki gitmişim
  • Benim arkadaşım vardı onun da tırnağı batıyordu sonra enfeksiyon kaptı bütün vücudu etkilendi kanser oldu öldü.
  • Bendede olmuştu.1 hafta boyunca sıcak suya koydum ayağımı bide.Yatmadan önce merhem falan sürdüm 1 haftada geçti ama bunları yaparken sakın futbol,basketbol vs oyunlardan uzak dur
  • quote:

Orijinalden alıntı: marsis

Benim arkadaşım vardı onun da tırnağı batıyordu sonra enfeksiyon kaptı bütün vücudu etkilendi kanser oldu öldü.

oha

tırnak batan arkadaş , git cerrahi polikliniğine , çeksinler tırnağını...
  • Thiocilline isminde antibiyotikli krem var.
    Şimdi hemen gidip eczaneden alıyosun.Hiç boş durmadan 2-3 gün sürüyosun sonra bana dua ediyosun.
    Banada maçta kramponla basmışlardı öyle batmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: overlord

quote:

Orijinalden alıntı: marsis

Benim arkadaşım vardı onun da tırnağı batıyordu sonra enfeksiyon kaptı bütün vücudu etkilendi kanser oldu öldü.

oha

tırnak batan arkadaş , git cerrahi polikliniğine , çeksinler tırnağını...

Arkadaş bende acayip fobi var gidemem ben ya başka yolu yokmu zaten batan yeri aldım buz falan koydum şimdi az iltihap kaldı oda gider inşallah :(

@Céltics

Hocam sıcak su yerine buz tedavisi yapıyorum ben buz iltihabı durdurur falan dediler.

@Blackankas

Hocam iltihap olan kapalı gibi , yani tırnağın battığı yere az uzak faydası olurmu kremin ? Sabahtan beri krem önerisi arıyordum alacam dediğin kremi sağolasın :)

• Kremi bacagına sür böbregindeki iltihabı kurutur

Gerçekten çok kuvvetli bir krem bu önerdiğim 7-8. kişisin ciddi söylüyorum hepsi dua ediyor şimdi :)
  • Eyvallah reis
  • pedikür yaptırman gerekli Ali çünkü tek çözüm yolu,ciddiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques

pedikür yaptırman gerekli Ali çünkü tek çözüm yolu,ciddiyim

Kesin çözüm sağlarmı kardeşim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackankas

Thiocilline isminde antibiyotikli krem var.
    Şimdi hemen gidip eczaneden alıyosun.Hiç boş durmadan 2-3 gün sürüyosun sonra bana dua ediyosun.
    Banada maçta kramponla basmışlardı öyle batmıştı.

ya tırnak bır guçle ete gırıyor bunun kremle alakası ne anlamadım aynı sorun bendede var
  • Ben tırnak batması ameliyatı olmuştum,şuan hiçbir sorun yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.