Şimdi Ara

Tırnak Batması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
8.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Utku_20

Ben tırnak batması ameliyatı olmuştum,şuan hiçbir sorun yok.

acıdımı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatixx

Dipten kesmeyin uzun kalsın biraz tırnak...

artık çok geç
  •  Tırnak Batması

böyle olmasını istemiyorsan doktora git. Şakası yok. Hafif iltihap kapar sonra bir mikrop kapar allah korusun.

Bendede vardı gittim oldum. İnan iltihaplı halinde ki acısından daha az acıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques

pedikür yaptırman gerekli Ali çünkü tek çözüm yolu,ciddiyim

Kesin çözüm sağlarmı kardeşim?

valla zamanında bana olduğunda çevremdeki bütün bayanlar bu yolu önermiştim utanıp gitmemiştim o acıyı çekmektense git yaptır kesin çözüm diyorlar

• Herkese teşekkürler doktora gitmeden halolur inş :)
  • En kesin çözüm bir hastaneye git ve ortapedi doktoruna sıkıntını söyle.Onlar tırnağın batan kısımlarını çok küçük bir operasyon ile kesip terkrar çıkarken daha düzgün çıkmasını sağlıyorlar ağrı yok sızı yok.Benim değil ama bir arkadaşımın başına geldi ve İstanbul Baltalimanındaki kemik hastanesinde bu olay uygulandı ve senelerdir böyle bir olayla karşılaşmıyor
  • arkadasim ayni olay bendede oldu hemde 2 ayak bas parmagi tirnagimda nasil berbat bisey oldugunu ben bilirim yapman gereken doktora gideceksin o ete batan kismini aliyor doktor bide tirnagin ciktigi koku gibi bisey var boyle jole kivaminda onuda ona gore daraltiyor ve bidaha %90 ihtimalle bisey olmuyor
  • Arkadaş doktora gidip tırnak çektirmene gerek yok.Biraz pamuk ve 2-3 kürdanla bu sorunu çözebilirsin.İlk başta ayağını güzelce ılık suda yıka ve tırnağın yumaşamasını sağla ve ardıntan kürdanla tırnağı bir miktar yukarı kaldırdıktan sonra batan yerin altına pamuk koy.Tırnağın artık deriye deymesini pamuk önlemiş olacak.Pamukları 1-2 günde bir değiştir.Ben 4 sene çektim bu illetten en etkili yol buydu.Birde benim 2 ayağımın başparmağında vardı tırnak batması.Bir sıra tırnağım etin içine gömüşmüş ve üzerinede iltihap kaplamış görünümü vardı.Ayakta bile duramıyordum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aCti0n`

Arkadaş doktora gidip tırnak çektirmene gerek yok.Biraz pamuk ve 2-3 kürdanla bu sorunu çözebilirsin.İlk başta ayağını güzelce ılık suda yıka ve tırnağın yumaşamasını sağla ve ardıntan kürdanla tırnağı bir miktar yukarı kaldırdıktan sonra batan yerin altına pamuk koy.Tırnağın artık deriye deymesini pamuk önlemiş olacak.Pamukları 1-2 günde bir değiştir.Ben 4 sene çektim bu illetten en etkili yol buydu.Birde benim 2 ayağımın başparmağında vardı tırnak batması.Bir sıra tırnağım etin içine gömüşmüş ve üzerinede iltihap kaplamış görünümü vardı.Ayakta bile duramıyordum..

Bunu söylemeye girmiştim konuya. Kesinlikle cok iyi geliyo pamuğu koyar koymaz ağrının hafiflediğini hissediyosun. Bende de vardı, bu yöntemle geçti.

• pedikürcüye git orda ayağının altına pamuk koysunlar sen daha da kötü yapma sağlık durumu utanılacak bir şey değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hols

quote:

Orijinalden alıntı: Utku_20

Ben tırnak batması ameliyatı olmuştum,şuan hiçbir sorun yok.

acıdımı ?

Lokal Aneztezi yaptıkları için acı hissetmiyorsun zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku_20 -- 23 Haziran 2010; 19:09:42 >
  • Benim de batıyordu, doktora gittim çekti tırnağı.Daha sonra, uzadıktan sonra tırnağın etin üzerine çıkması için altına pamuk koymam gerekiyormuş.**** kod*munun doktoru söylemedi öyle birşey, neticesinde bir daha battı.Bu sefer gittim, batan yeri kestirdim.Şu an rahatım.Ama tek bir tavsiyem var.Eğer batmıyorsa; ASLA kısa kesmeyin.Parmağın hizzasından ve düz kesin.Eğer batıyorsa; ASLA kendiniz çözmeye çalışmayın, tek yapacağınız işleri daha da kötü yapmaktır.Derhal bir doktora danışın.
  • Söktürmek iltihabın geçmesi için zaman kazandırıyor.Yani tedavi sayılmaz.
    Söktür,bir daha iltihaplandırmazsın söktürdükten sonra.
    Ben öyle yaptım.
  • bende pamukla halletmistim benim durumum cok feci degildi fakat batiyodu iltihaplanma oluyodu pamuk'un guzel yani batan kisim uzayana kadar ete batmamasini sagliyor bazen yine dayanamayip dipten kesmemin sonucu ve mac yaptiktan sonra hafif aci hissederim hemen pamugu koyarim 2 gune iyilesir unutmayalim tirnak batmasinin en buyuk nedeni hatali kesimdir eger batan kismi disariya almayi basarirsaniz bundan sonra keserken dikkatli olun derim
  • Bende de vardı yıllar önce, arkadaşların dediği gibi oksijenli sulu pamuk koyuyordum banyodan sonra kendiliğinden geçti, yaklaşık 6-7 senedir de 1 kere bile başıma gelmedi tırnak batması olayı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.