Şimdi Ara

Konuşurken kelimeleri unutuyor yada yanlış söylüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
26.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öğretmenlerimle konuşurken düzgün birşekilde konuşabiliyorum ama arkadaşlarla filan konuşurken

heyecanlanıp kelimeleri yanlış tellafuz ediyor yada unutuyorum ne yapacağım ben kitap okusam

faydası olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Konuşurken Kelimeleri Yanlış Söyleme veya Unutma

Çoğu insan zaman zaman kelimeleri yanlış söyler veya konuşurken unutur. Bu durum, farklı faktörlerden kaynaklanabilir.

Kelimeleri Yanlış Söyleme Nedenleri

• Dilsel Kusurlar: Dil gelişim bozuklukları, artikülasyon güçlüğü veya ses bozuklukları, kelimeleri yanlış söylemeye yol açabilir.
    • Psikolojik Faktörler: Anksiyete, stres veya güven eksikliği, konuşma akıcılığını etkileyebilir ve kelimelerin yanlış söylenmesine neden olabilir.
    • Nörolojik Bozukluklar: İnme, travmatik beyin hasarı veya diğer nörolojik bozukluklar, konuşma işlevlerini bozabilir ve kelimelerin yanlış söylenmesine neden olabilir.

Kelimeleri Unutma Nedenleri

• Hafıza Kaybı: Demans veya Alzheimer hastalığı gibi bilişsel bozukluklar, kelime dağarcığını etkileyebilir ve kelimelerin unutulmasına neden olabilir.
    • Stres veya Yorgunluk: Yüksek stres seviyeleri veya aşırı yorgunluk, hafızayı olumsuz etkileyebilir ve kelimelerin hatırlanmasını zorlaştırabilir.
    • Dilsel Zorluklar: İkinci bir dil öğrenmek veya uzun süredir dil kullanmamak, kelimelerin unutulmasına yol açabilir.

Konuşurken Kelimeleri Yanlış Söyleme veya Unutma Nasıl Giderilir?

• Dil Terapisi: Bir konuşma terapisi, dilsel kusurların veya psikolojik faktörlerin neden olduğu konuşma bozukluklarını tedavi edebilir.
    • Nörolojik Rehabilitasyon: Nörolojik bozuklukların neden olduğu konuşma bozuklukları, nörolojik rehabilitasyon yoluyla ele alınabilir.
    • Bilişsel Eğitim: Hafıza kaybının neden olduğu kelime unutma sorunları, bilişsel eğitim programlarıyla iyileştirilebilir.
    • Stres Yönetimi: Stresin neden olduğu konuşma bozuklukları, stres yönetimi teknikleriyle giderilebilir.

Kelimeleri yanlış söyleme veya unutma sorunları yaşıyorsanız, bir sağlık uzmanına danışın. Altta yatan tıbbi nedenlerin?? edilmesi ve uygun tedaviye başlanması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende de var bu sorun. Arkadaşa can diyeceğime dan dedim, böyle diyeceğime köleb dedim
  • Bende çok hızlı konuşuyorum.Bir söylediğimi 2-3 kere söylüyorum anca anlıyorlar Bana çok yavaş geliyor dahada hızlı konuşasım geliyor ama çevredekiler öyle diyor
  • kitap oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havf

Bende çok hızlı konuşuyorum.Bir söylediğimi 2-3 kere söylüyorum anca anlıyorlar Bana çok yavaş geliyor dahada hızlı konuşasım geliyor ama çevredekiler öyle diyor

repçi ol sen burda harcanıyosun
  • arada bende unutuyom
    heycandan değil aklıma gelmediğinden
  • özgüven eksikliği. emin olabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gfbdogukan

özgüven eksikliği. emin olabilirsin.

Peki ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pr0t0type

quote:

Orijinalden alıntı: gfbdogukan

özgüven eksikliği. emin olabilirsin.

Peki ne yapmalıyım?

bencede özgüven. Daha çok tartışmalara gir daha çok muhabbet, sohbet et pratik yap işte sosyal statünü geliştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxitcL -- 24 Aralık 2009; 22:09:58 >
  • sesli kitap oku. çok faydasını göreceksin eminim
    ve de şarkı söyle sürekli. yüksek seste aç şarkıyı senin sesin belli olmasın.
    ağzının içinde konuşma çeneni oynat konuşurken
    ağız alışkanlığı kazan yani kısaca.
  • Ya bendedede var gibiydi ama sözleri düşünerek ,yavaş ve net bir şekilde telafuz etmeye özen gösterdim. Ağzını hareket ettirmeye çalıştım konuşurken. Düzeldi yani...
  • kitap oku. komik gelicek ama bazen aynanın karşısına geç kendinle konuş falan :) ben yaptım zamanında faydasınıda görüyorum inan bana.
  • Tekerlemelere çalış.
  • evet özgüven sorunu olabilir arkadaşların dediği gibi

çözüm= bir kız arkadaşı bul romantik kelimeler türet aklından ve yavaşça söyle bunu reflex olana kadar yap hem kız mutlu olur hemde sen cümleleri kurmadan önce düşünmeyi öğrenirsin üstelik kız arkadaş ile özgüven probleminide çözmüş olursun ama dikkatli ol benim yaptığım gibi kız arkadaş bulunca insanlığını kaybetme yarıyor emin ol ve ciddiyim dalga geçmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just Silence -- 25 Aralık 2009; 1:53:01 >

• Bende bana söylenenleri unutuyorum acaba ben napmalıyım
  • şizofrensin
  • Kendi kendine konuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.