Şimdi Ara

Müslümanım ama şu soru beni çok çelişkiye düşürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müslümanım ama körü körüne inanmıyorum araştırıyorum ve benim aklımı en çok karıştıran sorulardan biri şu.
    Hz.Adem ilk insansa,neanderthaller,homo erectus lar vs vs insan sayılmıyor mu? Sonuçta Hz.Adem diye bahsedilen %99 homo sapiens.Kur'an'da da çok eskş zamanlardan kalma bilgiler yok,medeniyetten itibaren bilgiler var ama tarih öncesi çağlardan herhangi bir bilgi yok.Dinozorlar vs vs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hz. Adem ve Neandertaller

İslami inanışa göre Hz. Adem, Allah tarafından yaratılan ilk insandır. Arkeolojik kanıtlara göre Neandertaller ise yaklaşık 400.000 ila 40.000 yıl önce yaşamış bir insan türüdür.

Bazı bilim insanları, Hz. Adem'in Neandertallerle etkileşimde bulunmuş olabileceğini öne sürmüştür. Ancak bu teori hala tartışmalıdır ve bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.

Hz. Adem'in Neandertallerle etkileşime girdiğine dair bazı iddialar, genetik araştırmalara dayanmaktadır. Bu araştırmalar, modern insanlarda Neandertal DNA'sı izlerine rastlandığını göstermiştir. Ancak bu bulgular, Hz. Adem ve Neandertallerin doğrudan etkileşime girdiğini kanıtlamaz.

Diğer bilim insanları, Hz. Adem ve Neandertallerin farklı zaman dilimlerinde yaşamış olabileceğini savunmaktadır. Neandertallerin yaklaşık 40.000 yıl önce soyu tükenirken, Hz. Adem'in İslami inanışa göre çok daha sonra yaratıldığı düşünülmektedir.

Sonuç olarak, Hz. Adem'in Neandertallerle etkileşime girdiğine dair iddialar tartışmalı olup bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Bu teori, daha fazla araştırma ve kanıt gerektiren bir konudur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kur'an'da Dinazorlar,Mamutlar vs. bahsedilmemesi Kur'an'ın evrim ile çeliştiği anlamına gelmez.Mesela Kur'an'da ve hadiste Musa(as)'in kaç tane kız kardeşi ya da teyzesi olduğu da geçmiyor ama birisi diyebilir ki;''Edindiğimiz tarihi kaynaklara göre Musa(as)'in 2 tane kız kardeşi olabilir'' bu iddia sağlam kaynaklara dayanıyorsa kabul edebiliriz.
    Evrimin,Kur'an ve hadis ile ilişkisi uzun bir açıklama gerektiriyor.Bu videoyu izleyebilirsin.
    https://www.youtube.com/watch?v=s79aeGWLInA

• inanç rasyonel akılla olmaz, ona kalbinle bağlanırsın. mantık ve inanç çelişirse taraf tutmak zorunda değilsin! çünkü insan tabiatı itibariyle salt rasyonel değil. spiritüel boşluğunu islamla rasyonel boşluğunu bilimle doldurabilirsin. örn: aziz sancarın dindar olması gibi
  • Azizim, hz Adem'in ilk homo sapienslerden olma ihtimali sizce yok mudur?

Sonuçta suçlama yahut ödül saptaması yapmak icin üst bilinç, korteks, ruh gibi kavramlara sahip olunması gerekiyor. İnsanlar yaratılıp belli bir süre sonra ruh'a sahip olmuş da olabilir.

Hulâsa, her ne kadar bilimsel analizlere sahip olsalarda kesin bir kanun değillerdir. Geçenlerde 100.000 yılı askın bir insan fosili bulundu. Metroda görseniz ayırt etmeyeceğiniz bir "tip"ten Bahs ediliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabi cok basit aslinda. Kuran uydurulurken insanlar Homo Sapiens nedir, gecmisteki insanlar nasil yasiyordu, dinozorlar nedir falan bunlari bilmiyordu.

Bilmedikleri seyler üzeride birsey yada bir din kuramazlar.

Kuran 7. yüzyilda ortaya cikmis bir kitap, icerdigide 7. yüzyildan ibaret iste.
  • adem ilk insan değil ilk halife yani ilk peygamber, bazı ilahiyatçılar da bunu böyle söylüyor zaten. kronolojik olarak yanılmıyorsam adem 7 bin sene filan önce yaşadı,(belki adem diye biri yok, insanlığı ifade etmek için sembolik bir şey de olabilir, her zaman her şeyi şekil olarak düşünmeyin). dinde bazı anlatımlar yanlış yorumlanabiliyor, zaman süzgecinden geçip günümüze gelene kadar insanların müdahalesiyle farklılaşıyor yani hiç bir bilgi saf haliyle bize ulaşmıyor.
  • Tanrı var dinler yalan. Muhtemelen senin de ulaşacağın sonuç bu olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dinozorlar 65 milyon yıl yaşamış. İnsanlar sadece 200 bin yıldır var ama kutsal kitapların hiçbirinde bundan bahsetmez ilginç değil mi?

İlk insanlar konuşamaz hatta iki ayak üstünde yürüyemezdi, kuyrukları vardı. Kuranda bundan da bahsetmez.

Kurana göre zaten neandertal, homo erectus falan diye bir şey yok. İslamcılar evrimi neden müfredattan çıkarıyor sanıyorsun.

Neyse kardeş umarım gerçekleri görürsün bu dinlerin yalan dünyasından kendini sıyırırsın.
  • hawkbjk kullanıcısına yanıt
    65 milyon yıl öncenin kemikleri bu güne gelir mi acaba merak ettim Ha şimdi sen cilalı taş devri ateş devrine felan da inanırsın. Acaba nerden biliyorsun ilk insanın konuşmadığını yürüyemediğini okumuşun onun bunun kitabını öyle yazıyorsun sonrada çıkmış dinler şöyle böyle

• Bu soru butun evrimcilere kufurdur .

• İlk insan bilişsel devrim hangi türle birlikte başlamışsa o türün üyeleridir. Bilişsel devrimin tam olarak ne zaman başladığı ve hangi insan alt türü ile birlikte evrimleştiği şu an kesin olarak bilinmiyor. Burada din ile bilim arasında bir çelişki yok. Çünkü bilimin insan tanımı ile dinin insan tanımı aynı olmayabilir. Burada dine göre insan olabilmek için kendinin farkında olma, ileri seviye zeka, soyut düşünme yeteneği vs. gibi "insanı insan yapan" şeyler şarttır. Eğer bir orangutan bu özelliklere sahipse o da insandır. İlla da 46 kromozomlu, az kıllı ve iki ayak üzerinde durma yeteneği gibi özelliklere sahip olmasına gerek yok. Bunlar bilimin tanımladığı insan için aranan şartlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak335

65 milyon yıl öncenin kemikleri bu güne gelir mi acaba merak ettim Ha şimdi sen cilalı taş devri ateş devrine felan da inanırsın. Acaba nerden biliyorsun ilk insanın konuşmadığını yürüyemediğini okumuşun onun bunun kitabını öyle yazıyorsun sonrada çıkmış dinler şöyle böyle

belki fosilin ne olduğunu bilsen bu lafları etmezdin.

cilalı taş devrine tabiki inanıyorum. insanlar ilk çağlarda mağarada yaşadılar. benim konuştuklarımın hepsini bilim zaten ispatlamış. sen daha binlerce fosili bulunan dinozorlara bile inanmıyorsun. ne diyeyim kafana göre takıl.

• quote:

Cahillik zor şey.Ama haklı olduğun taraf olabilir bu cahilliğe rağmen.Göbeklitepe diye vir gerçek var

• Ben karbon testine inanmıyorum kardeşim aynı deneyde farklı iki sonuç çıkıyor o testte bu yüzden inandırıcılığı kalmıyor. Kardeşim bak dediğimiz milyon yıl dünya ya bak bakalım kaç kere altı üstüne gelmiş istediği kadar havasız kalsın elbet parçalanır elbet o havayı alır depremle şunla bunla yani o dediğiniz hayatın olağan akışına ters düşüyor. Benim aklıma yatmıyor kardeşim. Dünyanın kuruluş tarihi çok eski olabilir ancak insanlığın kuruluşunu o kadar eski görmüyorum ben

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Fosile inanmıyorum değil inanıyorum tatbiki de ancak inanmadığım bunun yılı kardeşim milyon yıl diyorlar oraya inanmıyorum sallama gibi ya da yanlış hesaplama var diyorum. O devirler zaten teoridir hocam neyin ispatı var dediğinize göre milyon yıl önceyi nerden bileceksiniz en fazla bildiğimiz m.ö 2000 ler

• avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Üstad döktürüyorsun.

Konu sahibi arkadaşa:
    Dinde 3 tip yorum var Türkiye'de
    Evrim geyiği sadece gelenekçi akım için bi sorun.
    Postmodernist taslamanlar ve Geleneği olan tarihselciler için sorun yok.
    Tarihselcilik nasıl oluyor ?

• quote:

Fosile inanmıyorum değil inanıyorum tatbiki de ancak inanmadığım bunun yılı kardeşim milyon yıl diyorlar oraya inanmıyorum sallama gibi ya da yanlış hesaplama var diyorum. O devirler zaten teoridir hocam neyin ispatı var dediğinize göre milyon yıl önceyi nerden bileceksiniz en fazla bildiğimiz m.ö 2000 ler

Neyine inanmıyorsun acaba,inanç falan mı bu? Karbon testinin sallama olduğunu sen biliyorsun değil mi? Neye dayanarak bunu söyleyebilirsin? Adamların hayatı bu sen gelmişsin sallama diyorsun.Bravo ya bildiğimiz her şey alt üst oldu şu anda

• quote:

İnsanlar fosillerin, taşların kaç yıllık olduğunu belirleyen metotlar geliştirdi. Bu konuyu merak ediyorsan mesela bir jeologa sorabilirsin. Veya senin için bir kaynak buldum okursanhttp://www.sorularlaevrim.com/makale/jeolojik-ve-arkeolojik-yas-tayin-metotlari-135.html

• Sallama demiyorum ona benziyor diyorum Yeni ölmüş canlıya bu testi yapıp 1600 yaşında olduğunu bulan sonra aynı canlıya iki kere bu testi yapıp farklı sonuçlar bulan bu testin güvenilirliği ne kadar doğrudur onu sorguluyorum ben. Kusura bakma hiçbir şeye körü körüne inanmam. Şuan bu c14 ten başka uzun yılları ölçebilecek bir test olmadığı için inanmak zorunda oluyoruz. Ha yanlış diyip çöpe mi atılsın bu kadar şey tabikide atılmasın araştırma güzel şey yarın başka bir metot çıkar doğruluğu veya yanlışlığı ortaya çıkar. Havasız kalma olayı olağan akışa aykırı kardeşim elbet o hava ile buluşacak milyon yıl diyoruz ya depremi seli yangını bakterisi vs vs bir sürü örnek var ihtimal çok düşük

Hocam okudum ben onları zaten en son yazılan 5. Yer var orayı bi oku istersen ne demek istediğimi söylemiş zaten belki kendimi anlatamadım size

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.