Şimdi Ara

Müslümanım ama şu soru beni çok çelişkiye düşürüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: burak335

Hocam okudum ben onları zaten en son yazılan 5. Yer var orayı bi oku istersen ne demek istediğimi söylemiş zaten belki kendimi anlatamadım size

Atıyorum 10 tane dinozor fosilinin 10u da aşağı yukarı aynı sonucu veriyorsa bunun artık gerçekliği kabul edilir. Kaldıki onbinlerce fosil var. Jeoloji çok gelişti. Dinozorların en küçüğünden en büyüğüne türleri saptandı. Bilim adamları bu işleri şansa bırakacak değil. Yüzlerce yıllık araştırmaların ürünü sonuçları küçümsemek küçümseyen kişiyi küçültür.
  • hawkbjk kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bilim her an yeni bir şey bulunabilir ben bilimi hiçbir zaman küçümsemedim küçümsemem de. Hani şu körü körüne bağlılık varya işte bende o yok o bilmem bir şey bulmuş ha doğrudur demem hiç bir zaman.Bilim her zaman ilerliyor ve yarın ne çıkacağı belli olmaz. Yani mutlak doğru değil hocam bunlar. 1o tanesi aynı sonucu veriyor diyorsun da bende sadece 2 tane üzerinde yapılmış deneyi söylüyorum ve farklı sonuç çıktı diyorum. Amacım yapılan her şey yanlış demek değil söylenen her şeyin salt doğru kabul edilmesi
  • quote:

Hocam bu bilim her an yeni bir şey bulunabilir ben bilimi hiçbir zaman küçümsemedim küçümsemem de. Hani şu körü körüne bağlılık varya işte bende o yok o bilmem bir şey bulmuş ha doğrudur demem hiç bir zaman.Bilim her zaman ilerliyor ve yarın ne çıkacağı belli olmaz. Yani mutlak doğru değil hocam bunlar. 1o tanesi aynı sonucu veriyor diyorsun da bende sadece 2 tane üzerinde yapılmış deneyi söylüyorum ve farklı sonuç çıktı diyorum. Amacım yapılan her şey yanlış demek değil söylenen her şeyin salt doğru kabul edilmesi

Dediğin doğru. Fakat şöyle bir gerçek var. Örneğin evrim teorisini destekleyen çok fazla kanıt, gözlem var. Bunların aksinin ortaya çıkması için yıllardır süren araştırmalar sonucu bulguların kanıtların çürütülmesi gerekiyor. Bir bilim insanının lafı var çok hoşuma gider: "şimdi elimde tuttuğum bu elmayı bırakınca yere düşüyorsa yerçekimi vardır. Evrim en az yerçekimi kadar gerçektir." Yerçekimi de bir teoridir. Dünyanın manyetik gücü belli cihazlarla ölçülebiliyor. Bilim dünyasında bir şeye körü körüne bağlılık yok. Her şey gözlemlere testlere dayanıyor. Mesela belki ileride yerçekimi teorisini çürüten bir yeni teori çıkar. Bu mümkün olabilir ama ihtimali çok az. Çıksın biri bilimsel bulgularla evrim teorisini, yerçekimi teorisini çürütsün zaten yeni çağ bile başlar. Ya da biri çıksın dinozorlar 10 bin yıllık desin atıyorum bilimsel olarak ispatlasın dünya çalkalanır. Yani diyeceğim ortada bilimsel sonuçlar var ve güvenmek zorundayız. Dünyadaki tüm bilim adamları birleşip hadi tüm dünya insanlarını trolleyelim demiyordur herhalde.

• Sümer tabletlerine bak zaten din kitaplarından eksikleri ordan okuyup uyduruyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelllll -- 17 Ağustos 2017; 11:30:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hawkbjk kullanıcısına yanıt
    Hocam bilim ilerler felsefe gibi herşeyi kabul edip ilerlemez ama yanlış bir şey varsa onu siler yerine yenisini koyarak ilerler. Bakın klasik fizikte hala çekim diyince Newton diyoruz çünkü o artık ana kaya olmuştur bizim için. İki cisim birbirini çekmesi kütlesel olarak newton kanunlarına göre yapılıyor hatta uzaya gönderilen 1976 yılındaki uydu şimdi güneş sisteminden çıkmış olan uydudan bahsediyorum bu newton kanununa göre fırlatıldı. Ancak bilim ilerledi bilim insanları baktı ki 3 cismin birbirini çekmesinde newton un söylemiş olduğu şeyler geçerli değil yeni bir çekim oluşuyor yeni bir formül oluşuyor. Şimdi Newton un dediği yanlış mı tabiki de değil 2 cisim için geçerli bir doğru ancak 3 cisim için geçerli değil. Şimdi yeni bir yöntem bulunur ve derki bin yıl ile 1 milyon yıl arasını x1 testi ile kesin sonuçlar alınıyor artık c14 testi tahminleri biraz uzak kaçtı dense bilinen her şey silinmez sadece düzenlemeler olur ve devam eder bilim böyle bir şey.

Ha bulduğumuz fosil zaten kendi özelliğini yitirmiş oluyor kısaca taşlaşmış oluyor genelde acaba bizim ölçüm yaptığımız bu taşların tarihi mi acaba ? İşte hocam inanasım gelmiyor pek ama tarihi okuma açısından yararlıdır bilimin gelişmesi vs vs gibi nedenlerden dolayı yeni bir şey bulunana kadar bu yönteme inanmak zorunda değilsek bile elde olan tek kanıt bu olduğu için inanmak gerekiyor tabi yine dediğim gibi körü körüne değil

• quote:

Ben karbon testine inanmıyorum kardeşim aynı deneyde farklı iki sonuç çıkıyor o testte bu yüzden inandırıcılığı kalmıyor. Kardeşim bak dediğimiz milyon yıl dünya ya bak bakalım kaç kere altı üstüne gelmiş istediği kadar havasız kalsın elbet parçalanır elbet o havayı alır depremle şunla bunla yani o dediğiniz hayatın olağan akışına ters düşüyor. Benim aklıma yatmıyor kardeşim. Dünyanın kuruluş tarihi çok eski olabilir ancak insanlığın kuruluşunu o kadar eski görmüyorum ben

Net cahilsin. Karbon 14 ile en fazla 50 bin yıl geriye gidilbilir.(Celal hoca geldi aklıma :) ) Bu kadar bilim adamı inanıp çalışma yapıyor senin inanmaman kimin umrunda? Takıl kendi kafana göre.

Eğer cahil kalmak istemiyorsan fosil nasıl oluşur oluşma ihtimali nedir vs araştırabilirsin.

Cevaplarsan ben tekrar cevaplamayacagim. Hiç zaman kaybedemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• milkomeda kullanıcısına yanıt
    Burası forum kardeşim ne demek cevaplarsan ben cevaplamayacağım zaman kaybedemem felan benim bildiklerim var senin bildiklerin var burada bilgi alışverişi yapıyoruz sonuçta doğru veya yanlış. Senin bu tavrın kısaca şu biz her şeyi biliyoruz bilim biziz geri kalan cahil şuan o kadar bilimle uğraşıyorum ki zamanım yok cevap veremem kusura bakma olmuyor böyle yaptığın. Bak yukarıda arkadaşlarla konuştuk o kadar hiç biri senin gibi değildi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.