Altını Ons USD bazında bayağıdır takip ediyorum, şu güvenilmez ortamda daha yükselecek gibi hissediyorum. Serbest piyasalarda 1-2 senedir işlem yapsamda kaldıraçlı işlemlere hiç girmedim, dolayısıyla teknik olarak eksiğim var. Şimdi aklımda 10x kaldıraç kullanmak gibi bir fikir yok, amacım sadece beni dolar bazında tatmin etmeyen %15 lik kâr marjını(veya zararı) %30-40 bandına çekmek. Amacım orta-uzun vade tutmak, anlayacağınız 1-3 sene arası tutmayı düşünüyorum. Bu kaldıraçlı işlemlerde aldıktan sonra liquid olmadığın sürece istediğin kadar kasanda kaldıraçlı bir şekilde emtiayı tutabiliyor musun? |
Kaldıraçlı altın almak mantıklı mı?
-
-
vadeli işlemler sözleşmeler üzerinden yapılır. voipte en uzak vade ağustos olarak görüyorum. fx piyasasında durum farklı olabilir. aracı kurumlarda 2-3 yıl vadeli kontrat var ise pozisyon alabilirsiniz. ancak bu kadar uzun vade voipte yok.
-
altın ve gümüşü fiziki almak mantıklı. diğer digital olarak tutulan tüm altınlar ekran fiyatına göre hareket eder (alım-satım makası aşırı açılırsa hiç birşey yapamazsınız).
asıl sıkıntı da vergi ve kanunlarla elinize geçecek tl karşılığı ve miktarı umduğunuzdan çok farklı olabilir.
kaldıraç riskli iş. altın uzun vadede ( 5+ yıl) enflasyonu geçiyor. şu an artış döneminde olduğundan enflasyonun çok üstünde getirme olasılığı var. gümüş de çok uzun zamandır bastırılıyor
-
Hocam getirdiği kâr tatmin etmiyor. Amacım 2 3 senede voleyi vurup zengin olmak değil tabii ki ama yüzde 5-10 dolar bazında kârlar da tatmin etmiyor. Altın savaş vs. derken çok değer kazanıyor bir yandan.
-
yav savaş falan hikaye rusya ukrayna savaşı çıktı pandeminin yarısı kadar oynamadı. pandemide karşılıksız para dağıttıkları için fırladı. sonra deli gibi baskıladılar. ufaktan artışa başladı aslında pandemiden beri. vole genelde borsadan vurulur ama ne yaptığını bilmen lazım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X