Bir şey soracağım, madem yaşadığınız yerde park problemi var. Ve siz bu sebepten "kaldırıma parketmek zorundayım" olayını yaşıyorsunuz, Acaba o sokakta yaşamak zorunda mısınız? Aracınız sizin için bu kadar değerliyse ve aracınızı uzaktaki otopark yerine evinizin dibine parketmek istiyorsanız, bu konularda daha rahat bir yerlerde yaşayamaz mısınız?
Benim için park yeri önemli, oturacağım apartmanı ona göre seçtim, apartmanın altında apartmandaki her araca yetecek kadar bir otopark var. Akşamları işten eve gelince yer arama stresinden kurtuldum.
Artık belediyeler kaldırımlara mantar veya çelik çubuk şeklinde engeller koydular da kaldırımlar gerçek sahiplerine, yayalara kaldı.
Ev alırken bakıyorsun binanın otoparkı var mı?Var..Ama bilmiyorsun ki otoparkın kapasitesi binadaki araç sayısını karşılıyor mu!Yada yan binadaki insanlar senin otoparkına parkediyor mu!Bir insan binadaki otoparkta yer olmuyor diye ev değiştirir mi?Çok saçma aslında ama ben düşünüyorum.Evin kredisi var satamıyorum ama biter bitmez satmayı düşünüyorum,hatta istiyorum,hatta para bulup krediyi kapatsam diye onlarca kez hesap yaptım.Uzun zamandır kaldırıma araç bırakmıyorum,binada aracı olan 2 komşu taşındı ve çok şükür binada yer oluyor,olmasa da caddeye bırakıyorum birkaç keredir.Birinde yan binadaki tadilat nedeniyle yeni yıkattığım araba toz toprak olmuştu ama olsun,yine yıkattım.Yine de ne olursa olsun kaldırıma araç bırakılmaz lafına karşıyım.Her ne kadar kaldırıma bırakmaya karşı olsam da bazen insan mecbur kalıyor..
quote:
Orijinalden alıntı: dranov
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
Bir şey soracağım, madem yaşadığınız yerde park problemi var. Ve siz bu sebepten "kaldırıma parketmek zorundayım" olayını yaşıyorsunuz, Acaba o sokakta yaşamak zorunda mısınız? Aracınız sizin için bu kadar değerliyse ve aracınızı uzaktaki otopark yerine evinizin dibine parketmek istiyorsanız, bu konularda daha rahat bir yerlerde yaşayamaz mısınız?
Benim için park yeri önemli, oturacağım apartmanı ona göre seçtim, apartmanın altında apartmandaki her araca yetecek kadar bir otopark var. Akşamları işten eve gelince yer arama stresinden kurtuldum.
Artık belediyeler kaldırımlara mantar veya çelik çubuk şeklinde engeller koydular da kaldırımlar gerçek sahiplerine, yayalara kaldı.
Ev alırken bakıyorsun binanın otoparkı var mı?Var..Ama bilmiyorsun ki otoparkın kapasitesi binadaki araç sayısını karşılıyor mu!Yada yan binadaki insanlar senin otoparkına parkediyor mu!Bir insan binadaki otoparkta yer olmuyor diye ev değiştirir mi?Çok saçma aslında ama ben düşünüyorum.Evin kredisi var satamıyorum ama biter bitmez satmayı düşünüyorum,hatta istiyorum,hatta para bulup krediyi kapatsam diye onlarca kez hesap yaptım.Uzun zamandır kaldırıma araç bırakmıyorum,binada aracı olan 2 komşu taşındı ve çok şükür binada yer oluyor,olmasa da caddeye bırakıyorum birkaç keredir.Birinde yan binadaki tadilat nedeniyle yeni yıkattığım araba toz toprak olmuştu ama olsun,yine yıkattım.Yine de ne olursa olsun kaldırıma araç bırakılmaz lafına karşıyım.Her ne kadar kaldırıma bırakmaya karşı olsam da bazen insan mecbur kalıyor..
Otopark yüzünden ev değiştirmek bana hiç de mantıksız gelmiyor. :)
Sizin durumunuzda yan apartmandakilere bir çözüm bulunması şart ama. Otoparkınız sizin apartmanınızın tapulu arsasında ise nasıl parkedebiliyorlar ve neden şikayetçi olmuyorsunuz?
quote:
quote:
quote:
Sizin durumunuzda yan apartmandakilere bir çözüm bulunması şart ama. Otoparkınız sizin apartmanınızın tapulu arsasında ise nasıl parkedebiliyorlar ve neden şikayetçi olmuyorsunuz?
Olmaz mıyım?Her iki apartmanı da ayağa kaldırdım kaç kere ama ne yazık ki çare bulunamadı.Normalde yapmamaları gerekiyor ama oluyor malesef.Dediğim gibi ben zaten taşınmayı düşünüyorum,bana kalsa hemen yarın taşınırım,hem de özenerek yaptırdığım ve yazın mangal yakıp çay keyfi yaptığım terasımdan vazgeçmek pahasına
Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.. park alanları ülkemizde ne yazıkki büyük bir sorun hatta insanı çileden çıkarıp cinnet geçirmesine neden olacak kadar. Gecenin bi saati işten eve yorgun argın gelip birde park çilesi çekmenin renksiz hayatımıza neşe kattığı pek söylenemez. Hele birde aracını sanki yer çokmuş gibi 3 aracın park edeceği alana çapraz bırakıp ortadan kaybolanlar varki evlere şenlik. Sanırım toplum olarak ensemize vurup ağzımızdaki lokmanın alınmasına alıştık ki tepkisiz ve duyarsız insanlar haline geldik. Sorun sadece park sorunu değil her alanda bizi yönetenler alenen her türlkü hakkımızı gaspetsede suçu hep birbirimizde arıyoruz. Toplumun ihtiyaçlarını gidermesi gerekenler sadece rant kavgasındalar ceplerine girecek paranın derdindeler. Birçokları yine birer paket makarnaya gözlerini yumacaklar sistemin çarkları kaldığı yerden dönmeye devam edecek ve biz yıllar sonrada benzer hususlarda yine birbirimizi suçlamaya devam edeceğiz
çözüm bulalım arkdaşlar araç sahipleri yarın çıkartsa aracını yetişkin biri kendini kurtarırr ama geleceğimiz çocukların kılı incinsin istemem
bu konu sadece park sorunu ile ilgili değil.. bu ülkedeki insanlar olarak ne yazık ki biz artık saygısız bir milletiz.kabul etmek gerekiyor.. sadece kaldırıma park etmekten mi ibaret durum?
1.kırmızda geçilir.. 2.yeşil yandığı anda yürümezsen korna basıır ve selektör yapılır.bazen el kol hareketleri çekilir 3.en sık rastladığım ve en sinirlendiğim şey tek yön olan bir sokağa veya caddeye girilir ve hiçbirşey olmamış gibi ilerlenir.şayet bunu yapanı uyarırsanız sizden kötüsü yoktur. 4.aşırı hızlı araç kullanılır.özellikle geceleri muhtemelen de alkollüdür bu kişiler.. yolunda nizami olarak evine ulaşmaya çalışan masum bir vatandaşa büyük bir ihtimalle zarar verirler. 5.çoğu zaman 15 km altı mesafelere bisikletle giderim.araç sürücüleri dikkat edin motorlu araç sürücüleri yolda kendilerini tanrı sanarlar.. halbuki benim de o yolda ilerlemeye onlar kadar hakkım var.üstelik kurallara dikkat ederek. 6.bir Türkiye klasiği olan Emniyet şeridinden gitmek.. nasıl olsa diğer insalar keriz enayi onlarsa akıllı. 7.Yayalara asla yol verilmez.yaya aracı gördüğünden durmak zorundadır.araç yaya için durmaz.. elbette bu yazılan Türkiye için geçerlidir.
uzun lafın kısası.. Türkiyede trafik bilinci açısından alınacak çok ama çok yol var.ama ömrümüzün bunların gerçekleştiğini görmeye vefa etmeyeceğini çok iyi biliyorum..
keko cook yaa her 81 vilaettede var ya olmazsa olmazz bunlar o derece suprız gıbı her yerden cıkıyorlar ayılar....
bu milleteki rahatlığa inanamıyorum arkasında araç beklediği halde yolun ortasında durup sohbet edenler kaldırıma park edenler mi dersiniz bitmez bunlar
quote:
quote:
quote:
quote:
Olmaz mıyım?Her iki apartmanı da ayağa kaldırdım kaç kere ama ne yazık ki çare bulunamadı.Normalde yapmamaları gerekiyor ama oluyor malesef.Dediğim gibi ben zaten taşınmayı düşünüyorum,bana kalsa hemen yarın taşınırım,hem de özenerek yaptırdığım ve yazın mangal yakıp çay keyfi yaptığım terasımdan vazgeçmek pahasına
Her Evde iki Araba.lüks semtlerde 3-4 araba Oğluna,kızına,hanımına,torunu varsa onada bir araba alınırsa sonuç bu. kimseyi kınamayın,sen yapmassın oğlun yapar,o yapmaz kız arkadaşı veya gelinin damadın yapar her neyse yani bu istanbulda herkesin başına gelebilir çok gormeyin.yine kaldırıma çıkmış hiçdeğilse itfaiye ambulans gecebilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme