Şimdi Ara

Kali Linux Hakkında Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    - Kali linux hakkında şunu soracaktım. Http ve torrent mevzusu var o mevzuda oyunları torrent den indirme gibi muhabbetmi. Yani o kısma basınca inen dosyayı utorrent programından mi indircez tekrardan. Http yazan zaten direk iniyor heralde. Format usb si yapcam da.

- Bir de bu sürümler içerisinde light, kde, lxde, xfce, mate, e17 gibi image name ler var onun muhabbeti tasarım ile alakalı mı. Yoksa içindeki detaylarla mi alakalı? Zahmet olmazsa cevaplar mısınız?

• Kardeşim ben milleti hacklıcam şifre çalcam moruq kafasında gidiyorsun bu şekilde bir yere varamazsın önce Linux un ne olduğu sonra o yazdığın şeylerin ne olduğunu araştırıp öğren. Torrent ne demek bilmeden Linux dünyasına kafa atmaya çalışıyorsun resmen yürek yemişsin
  • Moruk ben torrent ne bilmiyorum demedim. Yazdığım terimlerde de arastirilcak bisey yok arayüz ile ilgili bi durum. Torrent mevzusunda utorrent e gerek yok a getirmeye calistim bunu inkar eden varsa sebebini ogrenirim diye yani yürek mürek e girme sen linux a girme sebebimi de bilmiyon. Ama seviyosunuz böyle bilmeden konuşmaları
  • loradona kullanıcısına yanıt
    .
  • berkc1 B kullanıcısına yanıt
    Hayır dediğimi yanlış anlamışsın öğrenmek bilgi sahibi olmak isteyen adam Kali ile başlamaz. Kali nin hedefi doğrultusu bellidir nonstable dir zaten. 5-6 yıldır linux sistem kullanıyorum dual boot olmadan. Kali ile birşey öğrenemezsin ve sisteminn stable halde çalışmaz öğrenemediğin gibi milyonlarca sorun çıkar çözemezsin de bilmem anlatabiliyor muyum
    Birde olay sadece terimlerde değil kardeşim. Windowsdan geçecek bir insansın(Neredeyse herkes gibi kesinlikle buna lafım yok) burda işimizi ne olursa olsun terminal de çözeriz ve kali cidden çok sorun çıkartacak ve başın ağrıyacak sudan çıkmış balık gibi olacaksın. Kali dediğin distro sadece meta sploit vs içeriyor. Günlük kullanım olsun, ekran kartın olsun, kararlı bir sistem olsun kesinlikle değil... Ha ben kali kullanmak istiyorum illa dersen önce başka bir sistem kurup yanına kali kurman çok çok daha mantıklı. Kalide bulunan toollar nette bulması çok olay ve her türlü linux sistemine kurulabilir şeyler. Kali biraz işin kaçamak tarafı desem çok da abartmış olmam yani.

Uslubum biraz ağır olmuş olabilir özür dilerim öncelikle. Lakin böyle bir anda yok ben hekır olcam kali kurcam diye fırlayan insanlara da fena ayar oluyorum öyle basit şeyler değil bunlar Kesinlikle olabilirsin ama linux üzerinde (mükünse beyaz) şapkalı olacağım diyorsan önce bir düzgün sistem üzerinde linux kullanmayı öğrenmen gerek. Ki zaten kaliyi diğer bir sistemine dualboot olarak yüklemek isteyeceksin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 22 Ekim 2018; 9:39:36 >

Hangi ışletim sistemini onerirsin mesela linux da veya bir başka sistemde
    Mint kullanabilirsin. Kali kullanırken de rahat olur ikisi de debian temelli

Ubuntuyu neden sevdeğimi önceki konularımda bulabilirsin. Ama mint başkadır :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 22 Ekim 2018; 19:3:17 >
    Bu arada mate gnome2 yi baz alır. Cinnamon gnome3. Xfce kde nin basitleştirilmiş hali gibi düşünebilirsin :)
    Ben usb den format atmayı düşünüyordum da dönüştürücü yapan var mı program olarak bildiğin. Windows donusturuculeri var da diğerlerinde ise yaramaz heralde, yoksa kodlardan mı yazayım
    Rufus kullanmak en sağlamı ve dd olarak yaz seçeneğini kullan
    Dd ile yazdırınca format mı oluyordu veya rufusun hatası mıydı yansımada. Yanlış hatırladım o zaman dd yi. Usb den işletim sistemini açmak gibi geldi aklıma
    Dd method Linux sistemde azar gibi yazmasıdır daha sağlıklı kısaca. Usb yi eski haline çevirmek bilmiyorsan azcık araştırma gerektirir sadece
    Bakındım. Anladığım kadarı ile önceden windows için usb format yaptığımda rufus kullanmamıştım. Detaylı değildi sanırım o program. Direk usb yi takınca sağ tıklayıp biçimlendir e bastım. Oradan ntfs felan bi iki yerin ayarini değiştirip başlat a bastım. Sonra programdan iso yu aktarmıştım usb ye. Şimdi heralde onu yapmama gerek yok rufus dan yapılıyor.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.