Merhaba Donamım Haber Ailesi, Bugün telefon numarasından nasıl bilgi toplanabileceğini göstereceğim. PhoneInfoga aracını kullanacağız. Komut satırımızı açıyoruz ve aşağıda vermiş olduğum Github linkini wget komutla beraber giriyoruz. Ben her hangi bir Github linki aldım siz github.com üzerinden güncel linki alıp wget komutuyla çalıştırabilirsiniz. ls Komutuyla içindekileri kontrol ediyoruz ve aracımızı çalışabilir duruma getirmek için tar -zxvf PhoneInfoga_Linux_x86_64.tar.gz Yazıp enterliyoruz ./phoneinfoga yazarak örnek kullanımını görebilirsiniz ben kullanım komutunu veriyorum altta. ./phoneinfoga scan -n +9053******* Şeklinde numarayı yazıyoruz ve karşımıza sosyal medya hesapları dahil bir çok bilgi geliyor. Ben +90 Türkiye kodunu örnek verdim ama phoneinfoga tüm ülke kollarında çalışır. + yazıp ülke kodunu ardından da numarayı girmeniz yeterlidir. Sorumluluk kullanıcıya aittir. İyi forumlar 🙂 |
Kali Linux ile Telefon Numarasından Bilgi Toplama
Kali Linux, bilgisayar korsanlığı ve güvenlik testleri için kullanılan popüler bir işletim sistemidir. Telefon numaralarından bilgi toplamada da kullanılabilir.
Telefon Numarasından Bilgi Toplama
Telefon numaraları, adlar, adresler ve sosyal medya profilleri gibi kişisel bilgileri içerebilir. Bu bilgiler, çeşitli amaçlarla kullanılabilir, örneğin:
- Kayıp kişilerin bulunması
- Dolandırıcılığın araştırılması
- Pazarlama ve satış kampanyaları
Kali Linux Numara Sorgulama
Kali Linux, numaradan bilgi toplama için kullanılan çeşitli araçlar sağlar. En yaygın araçlardan biri PhoneInfoga'dır.
PhoneInfoga Kullanımı
PhoneInfoga, telefon numaraları hakkında bilgi toplamak için kullanılan açık kaynaklı bir araçtır. Aşağıdaki bilgileri toplayabilir:
- Telefon numarası türü (cep telefonu, sabit hat vb.)
- Ülke ve bölge bilgileri
- Operatör bilgileri
- Haritalar ve uydu görüntüleri
PhoneInfoga'yı kullanmak için şu adımları uygula:
- Kali Linux'u başlat.
- Terminal penceresini aç.
- Aşağıdaki komutu gir:
sudo apt install phoneinfoga
- PhoneInfoga'yı şu komutla başlat:
phoneinfoga -n [telefon numarası]
Kali Linux Bilgi Toplama
PhoneInfoga'nın yanı sıra Kali Linux, bilgi toplama için başka araçlar da sağlar. Bu araçlar, e-posta adresleri, sosyal medya hesapları ve web siteleri hakkında bilgi toplamak için kullanılabilir.
Telefon numaralarından bilgi toplamak, çeşitli amaçlar için faydalı olabilir. Ancak, bu bilgilerin sorumlu bir şekilde kullanılması ve yasal düzenlemelere uyulması önemlidir.