Şimdi Ara

Kaliteli 2+1 Masaüstü ses sistemi önerisi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
4.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Udenizc

Masaüstü bir çözüm arıyorsanız 1500 TL civarında bence kullanabileceğiniz en iyi Aktif sistem Audioengine A5+. F/P açısından son derece başarılı, zaten reviewlerini okursanız göreceksiniz fanatik derecesinde aşıkları var. Pasif hoparlör ve amfi istiyorsanız başka seçenekler var ama bence aktif bir sistem için güzel bir çözüm.

http://www.emavihifi.com/web_20117_1/product_tree_focus.aspx?category_id=944&product_id=5970

Gördüğünüz gibi subwoofer yok, ama wooferlar son derece iyi frekans profiline sahip. Yine de eğer gelecekte daha güçlü bir bas isterseniz aktif bir subwoofer eklenebilir sisteme.

Edit: Audioenginelerden zaten bahsetmişsiniz göderdiğim linkte havale ile KDV dahil 1600'e denk geliyor, aralığınızın biraz dışında ancak verdiğiniz fiyattan çok daha düşük. Bence sizi A5+'nın wooferları tatmin edecektik gerçek anlamda bass aşığı bir basshead değilseniz (ki olmayın da her şeyin fazlası zarar ). Ama bu sistem subwoofer'sız çok abartı ve gereksiz diyorsanız o zaman M audio AV42 önereceğim size. Yanına da aktif bir subwoofer alırsınız, fıstık gibi bir ses sistemine sahip olursunuz.

Fiyatı düşmüş çok iyi olmuş ben en son maviye sorduğumda 2000 TL idi zaten belirtmiştimde tabi bu fiyata değenlendirmek lazım.Subwoofer için ankaradan bir arkadaşım satıyor JBL'in bir modelini, araçtada JBL kullanıyorum bayadırda memnunum eğer fiyatta anlaşırsam subwooferda ondan alırım ama mavinin fiyatı aşşağıya çekmesi güzel olmuş.Mavi zaten kadıköyde, kadıköye yakınım bugün uğrayım bakayım eğer kırmızısını getirirlerse aynı fiyata çok güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Architect. -- 22 Şubat 2016; 10:54:18 >

• Creative Zxr ses kartıyla kullanılmak üzere 2+1 veya 5+1 ses sistemi araştırıyordum. Kendimde konu açabilirdim ama extra bu tarz bir konu açmak gereksiz olurdu. Konu başlığı 2+1 olmasına rağmen 5+1'leri gündeme getirmekte de bir sakınca ve herhangi bir tepki görmedim. Eski ama THX onaylı 2+1 ses sistemine zaten sahibim (Logitech X230) ama upgrade zamanı geldi diye düşünüyorum. Ses kalitesinden memnun olduğum için de eskide olsa hiç satmayı düşünmedim.
    Masaüstünde ilk öne çıkan markalar Logitech ve Creative bunların içinde Logitech'in THX onaylı olan ürünleri 750-1500tl arasında. Fiyat 1500'lere çıkınca daha iyi, yani işi sadece ses sistemleri yapmak olan markalara da bakmak yararlı olur diye düşündüm ve araştırmaya başladım. Bu konuya rastlayınca da konunun geliştirilebilir olduğunu, aynı zamanda tecrübeli arkadaşların önerilerinden ve bizim gibi arayışları olanların fikirlerinden de faydalanabiliriz diye düşündüm.
    turuncu55 arkadaşın önemli uyarılarını dikkate alarak odamın büyüklüğüne uygun olmayan kule tipi Heco'lardan vazgeçtim ama raf tipi Heco Vecta 302 ve surround amfi alıp 2.0 bir sistem ile başlayıp sonrasında uygun merkez ve surround hoparlörler ile subwoofer'da alarak 5+1'e tamamlayabilirim. Ya da;
    Film-oyun için ayrı müzik dinlemek için ayrı kaliteli ama mütevazi iki ayrı sistemde alabilirim. Örneğin :

Film-oyun için Onkyo HTX-22HDX + SKS-22X
    Müzik için Fatman by TL Audio Carbon MkII

Özetle ses sisteminde henüz kararsızım...

Architect. , R£DSTON£
    Gereksiz, anlamsız kin gütmeyin, herkes hata yapabilir, kimse kusursuz değil, en iyi dostluklar kavgayla başlar. Size güzel güncel bir örnek de vereyim Gtx 970'ler ilk çıktığında tüm donanım siteleri ve guruları yani bilgisi sağlam araştırmasına güvenilir insanlar ekran kartının özelliklerini çok güzel anlattılar yorumları da iyi gayet güzel gidiyor herşey ama kullanıcı testlerine gelindiğinde bir tuhaflık olduğu belli ama sıkıntıyı bilen yok. Nvidia kartını 4gb olarak lanse edip satıyor, Nvidia'ya da güven tam. 4gb denince 4gb anlaşılır. ABD'de mahkeme açılıyor meğer kartın bellek yapısı 3.5gb (efektif) + 500mb'mış yani Nvidia onca donanımcıyım diyen siteleri ve guru geçinenleri ters köşeye yatırmadı mı? Daha öncede 1,5gb'lık kartlar kullandık (mesela GT 230 1,5gb 192bit ) bir sorun da etmedik.

Ayrıca R£DSTON£ hazır sizi de burda yakalamışken ses sistemleri hakkında bir öneriniz varsa okumak isteriz. Ya da en azından onca oyunu oynarken, incelerken nasıl bir ses sisteminden faydalanıyorsunuz? Lara Croft'un saçlarının dalgalanmasını izlemek ya da Gta5 teki çimenlerin detaylı hareketlerini görmek kadar malum ses efektleri de önemli oyunda kırılan bir camın sesini duymak güzel fakat o kırılan camın parçalarının yere düştüğünde de çıkardığı detayları duymak, daha da güzel olmaz mı?

• Udenizc U kullanıcısına yanıt
    Audioengine A5+ sesini beğenmeyen iade etmeye veya satmaya çalışan da var
    Subwoofer da bağlanabilen HECO Ascada 2.0 Aktif Bluetooth Stereo Hoparlörlerde kafamı az kurcalamadı hani....)
  • Herhangi bir ses ürünü söz konusu olunca tabi ki her şeyden önce kişisel tercihler öncelik kazanacaktır. Herkes için uygun olan bir ses ürünü bulmak ne yazık ki mümkün olmayan bir şey. Her şeyden önce imkanınız varsa dinlemek lazım. Ancak şöyle denebilir ki A5+'lar benzer fiyatlardaki ürünlerle karşılaştırıldığında fazla analitik ve sıkıcı olmadan en renksiz ve en "flat" frekans profilini verecektir. Bazı insanların beğenmeyeceği özellikleri mid'lere göre daha renkli olan high'lar (yine de yorucu değiller) ve bass'ın çok düşük frekanslara uzanmaması. Ancak fizik kanunları dolayısıyla bu boyuttaki hoparlörlerin sub-bass frekanslara ulaşması zaten mümkün değil, bu konuda çok yapılacak bir şey yok.

Bluetooth konusunda ise önerim şu, aptX standartını destekliyorsa ve müzik dinlemek dışında fazla bir şey yapmayacaksanız alınabilir. Ancak oyun oynayacaksanız veya film izleyecekseniz latency'yi kesinlikle fark edeceksiniz. Standart bluetooth 150 ms, aptX is 40 ms gecikmeye sebep olur. Ancak bu 40 ms bile (en azından benim için) özellikle oyun oynarken inanılmaz derecede hantal ve gecikmesine hissettiren bir ses veriyor. Zaten masaüstü kullanacaksanız bluetooth'un çok da bir manası yok, uzak durmak lazım.

• Bu arada eğer kulaklıklarınızda virtual surround kullanmıyorsanız ve dinlediğiniz kaynaklar stereo ise Sound Blaster ZxR yerine iyi bir external DAC öneririm. Kulaklıklarınızla virtual surround (SBX surround yani) kullanıyorsanız da Sound Blaster'ı sadece bir DSP olarak kullanıp virtual surround sinyalini optik kabloyla bir DAC'e taşımanın yolu var. Ancak kulaklıklarınızdan virtual surround olmadan, müdahale edilmemiş stereo dinliyorsanız ZxR'dan bir an önce kurtulmanız ses kaliteniz için çok daha iyi olacaktır. Böylece hem ZxR'ın içindeki ortalama DAC'ten çok daha iyi bir DAC kullanabilirsiniz hem de kasanın içindeki interference'ın yarattığı parazitten kurtulursunuz (güvenin bana, kart her ne kadar "shielded" olsa da interference'tan ciddi anlamda etkileniyor.)
    Sese önem veren kullanıcılar ister oyun amaçlı olsun ister müzik amaçlı genelde harici ses kartlara yöneliyorlar. Bu durum düşününce mantıklı da, tam araştırmadan alınca emi koruması var nasılsa diye malesef dahili ses kartı aldım. Audioengine A5+ aktif hoparlör olmasına rağmen yine Audioengine d1 DAC ile kullanılmış bu da daha iyi performans için böyle bir DAC'a ihtiyaç var anlamına mı geliyor eğer öyleyse diğer aktif hoparlörler içinde durum aynı olmalı sonucuna varabilir miyim?
    Keza yine aynı sitede KEF X300A EU DIGITAL HIFI SYSTEM ile daha uygun fiyata hatta Audioengine A5+ ile nerdeyse aynı fiyata Q ACOUSTICS Q MEDIA BT3 de var. Q ACOUSTICS Q MEDIA BT3' ün özellikle açıklamalarında dediğiniz gibi " Bluetooth V4.0 kablosuz alıcısı yüksek ses kalitesi sağlayabilmesi için 'aptx' özelliğine sahip. DAC ünitesine bir optik kablo ile de bağlanmak mümkün. " ibaresi dikkatimi çekti.

• Yani tabi ki hiçbir şeye "ihtiyaç" yok ses sistemi kurarken ama kaliteli bir harici DAC sesin daha renksiz olmasını ve noise floorun düşük olmasını sağlar. Çok daha temiz bir analog sinyal alırsınız. Audioengine D1'i kendim hiç dinlemedim ama hakkında iyi yorumlar duydum aynı zamanda iyi bir kulaklık amfisi olarak da kullanılabilen bir ürün ama fiyatı gözüme biraz yüksek göründü. Amazon'dan aynı kalitede daha ucuz ürünler bulmak mümkün.

Aptx protokolüyle daha önce hoparlör kullanarak oyun oynadığım ve film izlediğim oldu. Dediğim gibi gecikme 150 milisaniye olan normal bluetooth protokolüyle karşılaştırıldığında sadece 40 milisaniye. Ancak bu 40 milisaniye özellikle oyun oynarken bana yine de kendini fazlasıyla hissettirdi, eğer bu tip şeylere duyarlıysanız oyun ve film için pek önermem ancak müzik dinleyecekseniz ses kalitesiyle sorun yaşayacağınızı sanmam. Burada en büyük sorun gecikme.

"DAC ünitesine bir optik kablo ile de bağlanmak mümkün" ibaresine gelirsek. Son derece anlamsız bir ifade bu. Optik kablolar dijital sinyal taşıyan kablolardır, yani ses kartınızdan çıkardığınız optik kablo hiçbir dijitalden analoga değiştirme işlemine uğramaz direk olarak kaynaktan aktarılır. Bir DAC'in amacı zaten bilgisayardan gelen dijital sinyali analoga çevirmektir. DAC'ten optik kablo çıkarmak demek de DAC'i sadece pahalı bir optik kablo adaptörü olarak kullanmak demektir. Bu da şu anlama geliyor, hoparlör sistemiyle gelen optik bağlantılı bir DAC var. Hoparlör sistemini dinlemediğim ve incelemelerini okumadığım için DAC'in kalitesine yorum yapamayacağım ama bu hoparlör sistemini kullanmanız bu DAC'i kullanmanın zorunlu olduğu anlamına gelir. Yarın öbür gün DAC'inizi upgrade etmek isterseniz bu sistemle kendi DAC'i dışında başka bir şey kullanamazsınız. Ses ekipmanımı keyfi olarak değiştirdiğim için bu benim yapmayacağım bir tercih olur.

Ancak yine de, baktınız sistemin sesini sevdiniz, sıkılmam ve uzun süre bu sistemle devam ederim diyorsunuz, o zaman alın. Ama gelecekte DAC değiştirmek isterseniz, belki aktif bir hoparlör sistemi kullanmak isterseniz (İçinde sadece entegre amfi olan, DAC olmayan bir sistem) ya da ayrı birer DAC, amfi, pasif hoparlör alayım derseniz o zaman bu tip sistemleri almaktan kaçının derim.

Güzel bir detay verdiniz belkide Audioengine A5+ alıp iade edenler kaliteli bir DAC'la kullanmamış olabilirler. Pek dinleme şansını yakalayamıyoruz malesef ses sistemlerini ama Logitech Z906 gibi bir ürünü hemen hemen her teknoloji marketinde dinlemek mümkün bu sebeple bu tarz kalitede ki benzer ürünleri kullanan tecrübeli arkadaşların yorumlarından bir şeyler yakalamaya çalışıyorum diyeyim. Aktif hoparlör alırsam da içinde ki amfinin gücüne, sürücülerine, dahili DAC bulundurup bulundurmadığına da bakarım. Örneğin Q ACOUSTICS Q MEDIA BT3 te gayet güzel...herşeyi tamam gibi

http://www.whathifi.com/q-acoustics/q-bt3/review
    http://www.qacoustics.co.uk/q-acoustics-bt3-bluetooth-speakers.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 23 Şubat 2016; 1:10:10 >

• Yolladığınız sisteme bir baktım, ben olayı çok yanlış anlamışım . İşin daha çok kulaklık tarafıyla ilgilendiğim için , dolayısıyla hoparlör sistemleriyle çok haşır neşir olamadım henüz. Gönderdiğiniz sistem hem dahili DAC'i hem de dahili amfisi olan bir aktif sistem, ayrıca sistemin kendisi sadece bluetooth değil ama başka aletlerden bluetooth streaming yapma imkanı var. Ama dahili DAC'i olmasına rağmen harici DAC kullanmak istersiniz diye line-in girişleri de var, yani DAC'i de istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz eğer ki hoparlörlerin DAC'i sizi tatmin etmiyorsa. Genel olarak gayet güzel bir sisteme benziyor, İsviçre Çakısı gibi, özellikler konusunda eksiği yok fazlası var. Whathifi'dan da olumlu bir inceleme almışsa bize laf düşmez zaten .

• quote:

Orijinalden alıntı: hlttmz

Bose Companion 50 kullanıyorum, sorularınız varsa alabilirim

Bose companion nereden alabiliriz?

• yeappa kullanıcısına yanıt
    50 serisi şu anda en uygun n11.com da kredi kartına da taksit yaptırabilirsinz
  • bose' un arkasında dişi 3,5mm giriş yok. sıkıntı orada. Yoksa dediğiniz kablo her yerde bulunuyor. Neyse zararına sattım gitti zaten Xonar'ı :)
  • yigitboylu kullanıcısına yanıt
    Bose Companion 50'nin sadece masaüstüne konulan Control Pod denen parçasının üstünde 3,5mm jak girişi var. Bose Companion 3'ün ise hem arkasında hem de Control Pod üzerinde 3,5mm jak girişi var.

Control pod;

Bu mesaja eklenen görseller:

Kaliteli 2+1 Masaüstü ses sistemi önerisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 17 Mart 2016; 11:02:55 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.