İyi geceler arkadaşlar, konu belki saçma oldu ya da geeksiz bişey gibi ama artık canıma tak etti hiç ama hiç istediğim gibi bir kalem bulamadım kafayı sıyırma durumuna geldim.
Şimdi staj defteri dolruruyorum ve iyi bir kalem olsun dedim gittim uni-ball (eye) marka bir kalem aldım siyah renk. Ama mürekkep kıvamı okadar sulu ki staj defterinin ilk kağıdını doldurdum bi bkatım arka tarafına geçmiş yazılar bütün. Öyle moralim bozuldu okadar sinirlendim ki anlatamam. Bide kaliteli diye aldım. Size tavsiyem sakın bu marka kalemi almayın.
Şimdi pilot kalem tarzı kalemlerden vaz geçtim kıvamı çok sulu olduğundan acele yazman gerekiyo kağıt hemen emio ve buseferde yazım çk kötü oluyor, tükenmez alayım dedim ama tükenmezlerde hep aynı rengi tutmuyor , yani sürekli koyu yazmıyor bazı yerlerde renk açılıyor falan görüntü bozuluyor.
Şimdi ne yapacağım şaşırmış durumdayım ya bütün dandik kalemleri ben alıyorum bana denk geliyor ya da piyasada hiç adam gibi mürekkep kıvamı koyu , rahat yazılabilen, yazı yazdın mı kağıdın araksına geçmeyen mürekkepli bir kalem yok.
Sizlerin önereceği bir marka var mı hangi marka kalemi almayım. Bazen çok ucuz dandik dediğimiz kalemlerde güzel oluyor. Kitapcıların alayıda kazıkcı zaten mal kakalamaya çalışıyorlar , eminim hiç bir kalemi denememiştir adam iyimi diyorum evet abi ayıp ettin süper dio. Allahınızdan bulun emi ayrıca bu staj deferinin kağıdını bukadar dandik yapanlarında Allah cezasını versin, okula 700 milyon harç veriyoruz verdiği deftere bak ya utanmasa saman kağıdı verecek Allahtan beyaz renk kağıt
neyse tavsiyelerinizi bekliyorum... teşekkürler
DOLMA KALEME NE DERSİN?
Burada hata kalemlerde değil, belli ki doğrudan sizin staj defterinizde. Çünkü normal A4 kağıtlara pilot kalemlerle birçok defa yazdım (hem de önlü arkalı) ama sorun yaşamadım. İnce yapılı kağıtlarda sorun olur.
Tek yapabileceğin tükenmez kalem kullanmak gibi gözüküyor. Çünkü her türlü pilot kalemde aynı sorunu yaşama ihtimalin çok yüksek.
Marka veremeyeceğim ama şu bakkalarda satılan arkadan basmalı mavi kapaklı standart tükenmez kalemleri hep sevmişimdir, kalın ve yuvarlak uçludur, yazımı kolaydır.
Eğer dediğim gibi kalın yazan bir tükenmez kalem alırsan yazın da güzel olur, ince uçlu kalemlerde el titrer ve çizgiler ince olduğu için bu titreklik hemen anlaşılır.
quote:
Orjinalden alıntı: musAKka
Burada hata kalemlerde değil, belli ki doğrudan sizin staj defterinizde. Çünkü normal A4 kağıtlara pilot kalemlerle birçok defa yazdım (hem de önlü arkalı) ama sorun yaşamadım. İnce yapılı kağıtlarda sorun olur.
Tek yapabileceğin tükenmez kalem kullanmak gibi gözüküyor. Çünkü her türlü pilot kalemde aynı sorunu yaşama ihtimalin çok yüksek.
Marka veremeyeceğim ama şu bakkalarda satılan arkadan basmalı mavi kapaklı standart tükenmez kalemleri hep sevmişimdir, kalın ve yuvarlak uçludur, yazımı kolaydır.
Eğer dediğim gibi kalın yazan bir tükenmez kalem alırsan yazın da güzel olur, ince uçlu kalemlerde el titrer ve çizgiler ince olduğu için bu titreklik hemen anlaşılır.
evet doğru haklısın bende seçimimi tükenmezden yana kullanacağım bu gidişle. Şu stabilo marka kalemler geldi aklıma ucu fitil gibi oluyor ama onlarda arkaya mürekkep geçirir çünkü staj defteri normal A4 gibi değil daha ince. Şimdi ilk sayfa siyah oldu, siyah bir tükenmez kalem almak lazım ya böyle şöylere önem veririm temiz tertipli düzenli olsun isterim ama hep bi aksilik çıkar
Hcam sağlolasın yardım etmişsinde, dolma kalemede adam gibi mürekkep almak lazım bide oda pilot gibi oluyor kaliteli dolma kalemim mevcut ama mürekkep sorunu canımı sıkıor.Sanırım pilot ve dolmadan vaz geçtim, tükenmez en iyisi olacak musakka hocamın dediği gibi
kesinlikle cross ilkokuldan beri onu kullanıyorum gerci pahalıdır biraz ama ölene kadar kullanırsın...
Grafikerim adam gibi bi cizim için kalem cok önemli tavsiyem bu olacaktır
basmalı kalemde ise graphgear ı tek geçerim benim kullandığım model 35 milyon ama