ilk sıra tabiki bendix ferodo valeo bunlar tabi orta üst segment frenler için |
Kaliteli fren diski önerirmisiniz (2. sayfa)
-
-
Gençlik aracin lastikleri değiştirildi sıfır lastik takıldı .0 balans yapildi. Ön diskleri de değiştirildi şimdi bende şöyle bir sorun hala devam etmekte araçla 140 150'ye kadar sürate çık titreme yok.vitesteyken aracın frene bastığımda yine titreme yok ancak boştayken frene basarsam 90 kilometre ve üstü hızlarda hafif bir titreme yine uzun Yolda 100 kilometre ve üstü hızlarda bostayken hafif bir titreme var yani boşta iken titreme oluyor vitesteyken hiçbir titreme yok bunun sebebi ne olabilir acaba -
quote:
Orijinalden alıntı: tolgaaaaa
Gençlik aracin lastikleri değiştirildi sıfır lastik takıldı .0 balans yapildi. Ön diskleri de değiştirildi şimdi bende şöyle bir sorun hala devam etmekte araçla 140 150'ye kadar sürate çık titreme yok.vitesteyken aracın frene bastığımda yine titreme yok ancak boştayken frene basarsam 90 kilometre ve üstü hızlarda hafif bir titreme yine uzun Yolda 100 kilometre ve üstü hızlarda bostayken hafif bir titreme var yani boşta iken titreme oluyor vitesteyken hiçbir titreme yok bunun sebebi ne olabilir acabaAks kafanızda boşluk var muhtemelen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aks kafasında boşluk olduğunda dönüşlerde tak tak diye bi ses oluyordu baska bi aracta başıma gelmişti.bunda dönüşlerde bi ses yok yinede akstan olabilirmi acabaquote:
Orijinalden alıntı: MultistradaAks kafanızda boşluk var muhtemelen
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: tolgaaaaa
Aks kafasında boşluk olduğunda dönüşlerde tak tak diye bi ses oluyordu baska bi aracta başıma gelmişti.bunda dönüşlerde bi ses yok yinede akstan olabilirmi acaba
Alıntıları Gösterhaklısınız aks kafasında boşluk çoğaldığında dönüşlerde takır takır vurur ama boşluk az ise bunu dönüşmerde yapmayabiliyor.
sizdeki gibi titreme belirtisi olarak başlar.. Genelde dikkatli olmayan kullanıcılar bunu fark etmezler ve boşluk çoğalır işte o vakit dönüşlerde takırtı başlar..
Kontrolden zarargelmez kontol ettirin. muhtemelen sorununu çözülece.
Kontrol için de basit bir yol var..
Yer balansı yapabilen bir rotbalansçıya gidin, balans cihazı ile ön tekerleri çevirttirin orada belli olur onlarda hemen anlar zaten
-
Teşekkürler baktirayim dediğiniz gibiquote:
Orijinalden alıntı: Multistradahaklısınız aks kafasında boşluk çoğaldığında dönüşlerde takır takır vurur ama boşluk az ise bunu dönüşmerde yapmayabiliyor.
sizdeki gibi titreme belirtisi olarak başlar.. Genelde dikkatli olmayan kullanıcılar bunu fark etmezler ve boşluk çoğalır işte o vakit dönüşlerde takırtı başlar..
Kontrolden zarargelmez kontol ettirin. muhtemelen sorununu çözülece.
Kontrol için de basit bir yol var..
Yer balansı yapabilen bir rotbalansçıya gidin, balans cihazı ile ön tekerleri çevirttirin orada belli olur onlarda hemen anlar zaten
Alıntıları Göster
-
TRW'nin her ne kadar balataları berbat olsa da, diskleri fena değildir.
-
Bosch tavsiye ederim. Bence aracı bi lifte kaldırıp ön takıma baktırın sorun disk balatadan ziyade ön takımdan gibi duruyor. -
Trwnin balataları nasıl berbat oluyormuş ne olduda ?quote:
Orijinalden alıntı: coskunserceTRW'nin her ne kadar balataları berbat olsa da, diskleri fena değildir.
Trw dediğiniz firmaya "fena değil, orta halli" demeniz için koskoca ZF firmasının şanzımanlarınada fena değil orta halli demeniz lazım. Zira TRW firması zf bünyesine aittir. Yani trwnin fren konusunda en ufak bi taviz ve kalitesizlik vereceğini düşünmüyorum.
Trw, brembo, ate, zimmermann bunlar iyi markalardır
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
TRW'nin balataları uzun ömürlü fakat çok serttir. Diske zarar verir, ses yapar. Buna rağmen pahalıdır. Herhangi bir fren servisine sorabilirsiniz.
Benim de yepyeni diski TRW balata zarar verdiği için tornalatmak zorunda kalmışlığım vardır.
-
Bide cotec balataları varmış onların olayı nedir ?quote:
Orijinalden alıntı: coskunserceTRW'nin balataları uzun ömürlü fakat çok serttir. Diske zarar verir, ses yapar. Buna rağmen pahalıdır. Herhangi bir fren servisine sorabilirsiniz.
Benim de yepyeni diski TRW balata zarar verdiği için tornalatmak zorunda kalmışlığım vardır.
Yav benimde disk balata bitikmiş önlerin. Ben sadece balataları değiştirsem ne olur ? Diske gözümle bakıyorumda diskin bitik olduğunu nerden anladı anlamış değilim
Sorunuzun cevabı burdaquote:
Orijinalden alıntı: MeGaDave06
Bide cotec balataları varmış onların olayı nedir ?
Yav benimde disk balata bitikmiş önlerin. Ben sadece balataları değiştirsem ne olur ? Diske gözümle bakıyorumda diskin bitik olduğunu nerden anladı anlamış değilim
Alıntıları Göster
https://www.trwaftermarket.com/tr/binek-veya-hafif-ticari-arac/fren/disk-balatalar---dtec/
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çokk tşklerrquote:
Orijinalden alıntı: Teslaa89
Sorunuzun cevabı burda
https://www.trwaftermarket.com/tr/binek-veya-hafif-ticari-arac/fren/disk-balatalar---dtec/
Alıntıları Göster
Son olarak trw ile ilgili disk ve balataları nerden aldınız hangi firmadan ? Nerde yaşıyorsunuz
-
On takıma baktır öncelikle sonra disk e bak derim -
Ben disk olarak trw kullanmıyorum sadece fren balatasını trw kullanıyorum onuda internet üzerinden almıştım.quote:
Çokk tşklerr
Son olarak trw ile ilgili disk ve balataları nerden aldınız hangi firmadan ? Nerde yaşıyorsunuz
Alıntıları Göster
Aynen öyle trw orta üst sınıf bir markadır kesinlikle alt sınıf demek doğru değil. Zimmermann disk ve trw Balata kullanıyorum ses hiç yapmıyor cotec teknolojisi sayesinde rodaj süresi çok kısa. Ve fren mesafesinden çok memnunumquote:
Trwnin balataları nasıl berbat oluyormuş ne olduda ?
Trw dediğiniz firmaya "fena değil, orta halli" demeniz için koskoca ZF firmasının şanzımanlarınada fena değil orta halli demeniz lazım. Zira TRW firması zf bünyesine aittir. Yani trwnin fren konusunda en ufak bi taviz ve kalitesizlik vereceğini düşünmüyorum.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: iCrushHaklısınız hocam kullanım çok önemli
Bugün aracı bakıma götürdüm 72 bin km'de balataların azaldığını söylediler yani bi 10 bin daha rahat gider.
Başka bir aracımızda servis işinde kullanıyorduk 50-100 mt'de bir dur kalk yapıyorduk. 20 bin km'de lastik de balata da bitmişti.
bir önceki aracım 1 serisi bmw idi balatalar 30 binde bitti..
şimdi aracım rifter PSa grubunun 30 binde diskte ses oluşmaya başladı..
söktüm balata sağlam ve daha fazla malzeme var lakin çok sert ve diski çizme eğiliminde..
trw marka..
çıkarıp attım mecburen diske torna yeni balata..
70 binler hayal..(
banamı denk geliyor benmi çok hassasım
halbukide çok nazik kullanmaktayım..)
-
quote:
Trwnin balataları nasıl berbat oluyormuş ne olduda ?
Alıntıları Göstertrw balata disk katilidir açık ve net..
sert yapısı ile kral diski biçer doğrar atar..
30 binde söktüğüm balatalar sapasağlam lakin diski haşat etmeye başlamıştı
balata değil elmas duvar delme ucu..
kesinlikle bulaşmayın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X