Merhaba. Bu konudaki ikili tartışmalar sebebiyle hem şikayet sistemimiz sürekli meşgul edilmekte, hem de konuyu okuyan okuyucu ve forum üyesi hocalarımız bu ikili tartışmalardan bunaldıklarını beyan etmektedirler. Konuda geçmişten beri sürekli ikili tartışmaya girip (tartışmak mesele değil lakin içerisinde hakaret mesajları da var) diğer üyelerin konudan faydalanamamasına sebep olan üyeler hakkında moderasyon işlemleri uygulanacaktır. Konuda konu ile ilgili tartışmalar elbette olabilir lakin bunun seviyeli bir şekilde ve düzgün bir uslup ile olmasını temenni ederiz. Böyle olmadığı takdirde üstte de bahsettiğim gibi moderasyon işlemleri uygulamak durumundayız.
|
Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (418. sayfa)
-
-
2019'da satın alınmış membranı yeni kullanmaya başladım problem yok.. Kuru ve direkt günes almayan bir yerde, kendi paketinde saklanırsa sorun olmaz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Kasım 2024; 19:5:41 > -
tavsiye link veya marka var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: cem_hakantavsiye link veya marka var mı?
Bütçeye ve değişim zamanlamasına göre değişir hocam. Bütçe yeterliyse ve sürekli değişimin önemine inanmıyorsanız, tayvandı falandı uğraşmayın bence direkt Omnipure Inline alın ve maksimum süre kullanmaya çalışın. Bütçe yeterli değilse ya da sürekli değiştirecekseniz markasız oem ve yerli filtrelerden hiçbirini önermem ancak kömür bazlı esli JF, piyasadaki diğer oem çöplere göre bence fena sayılmaz, yine aynı şekilde hindistan cevizi bazlı JF'ler de var. Üzerlerinde hindistan cevizi yazıyor farkını o şekilde anlarsınız, kömür bazlı yerine, hindistan cevizi bazlı olanlar tercih edilmeli.. Filtre alırken bunun kömürü hindistan cevizi mi diye de düşünmek gerekiyor. Kömür diye mutlaka kötü şeklinde bir kural yok bence ama hindistan cevizi daha iyidir. Daha az olası toksik madde icerir. NSF konusuna hiç girmiyorum önem veriyorsanız yine omnipure NSF konusunda en tatmin edici olanlar.. Bazı omnipure filtrelerde de NSF yok ama olanlarda, NSF'ler eksiksiz şekilde alınmış..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Kasım 2024; 11:44:17 >
-
Çetin hocam açık sistem daha çok kafama yattı gibi. Şöyle bir sistem sizce uygun olur mu? - Kasa Seçiniz: Açık Kasa (+2,000₺)
- Housing Seçimi: 3'lü Housing (+1,200₺)
- 1. Filtre: Purtrex 1 Micron (+350₺) (TDS değerim 150 olduğu için yanlış düşünüyorsam 5 mikron seçeyim)
- 2. Filtre: Omnipure GAC (+600₺)
- 3. Filtre: Kx Matriks CTO (+450₺)
- 4. Filtre (Membran) : Filmtec 75 gpd Membran (+1,180₺)
- 5. Filtre (Alkali / Mineral Filtresi) : İstemiyorum
- 6. Filtre (Post Karbon / Tatlandırıcı): Omnipure CL10ROT33 (+900₺)
- Pompa Seçimi : Basınç Pompası (+1,500₺) (Dükkan üstü oturuyorum basınç iyi gibi ama kararsızım.)
- Valf Seçimi : Selenoid Valf (+500₺)
- İkinci Membran Seçimi : İstemiyorum
- Tank Seçimi: Tankpac PAE 12 litre NSF (+1,600₺)
- Musluk Seçimi : İstemiyorum
- Kaçak Su Kesici: İstiyorum (+400₺)
- Uv Filtre : İstemiyorum
- Montaj - Kurulum: İstemiyorum
Fakat kafamda hala soru işaretleri var.
3'lü housing hangi marka NSF onaylı mı?
Fittingsler ve hortumlar hangi marka NSF onaylı mı?
Housing ve membran için anahtar gönderiliyor mu?
Pompa seçtiğim için basınç düşürücü direkt ekleniyor mu?
Selenoid valf harici başka hangi valfler var hangi marka NSF onaylı mı?
Son olarak Pro Goldline Ro cihazını almaya aradaki farka değer mi? (Filtreler aynı)
Yoksa housingten vazgeçip alttaki oluşturduğum bir kapalı sistem mi alayım?- Kasa Seçiniz: Kapalı Kasa (+2,750₺)
- 1. Filtre (Sediment - Tortu Filtresi): C.C.K sediment (+350₺)
- 2. Filtre: Omnipure 5633 (+1,100₺)
- 3. Filtre: Omnipure 5628 (+1,100₺)
- 4. Filtre (Membran): Filmtec 75 gpd Membran (+1,180₺)
- 5. Filtre (Alkali / Mineral Filtre): İstemiyorum
- 6. Filtre (Post Karbon Filtre): Omnipure CL10ROT33 (+900₺)
- Pompa Seçimi: Basınç Pompası (+1,500₺)
- Valf Seçimi: Selenoid Valf (+500₺)
- İkinci Membran Seçimi : İstemiyorum
- Tank Seçimi: Ekol tank 8 litre NSF (+850₺)
- Musluk Seçimi: İstemiyorum
- Kaçak Su Kesici: İstiyorum (+400₺)
- Uv Filtre: İstemiyorum
- Montaj - Kurulum: İstemiyorum
Bir de indirim kodunu iletirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SiTeMKaR_ -- 14 Kasım 2024; 23:50:44 >
- Kasa Seçiniz: Açık Kasa (+2,000₺)
-
merhaba hocam,iki sistemde beredeyse aynı kalite su üretir.pompalı bir cihaz almanız basınç iyi olsa bile atık suyu azaltır,üretimi hızlandırır tds oranını biraz daha düşürür.
housingler tankpac marka NSF li
hortum SWUN marka NSF Lİ
dirsekler,check valf ve atık kısıcı ,swun ve cck markalarına ait NSF li
selenoid olmassa shut off valf oluyor onunda markası seun NSF li
indirim kuponu kredi kartı ile alımda %10
havale eft alımında %15 uygulanıyor.ödeme şeklinizi belirtirseniz ona göre kupon göndereyim size -
bu yüzdelik indirimler cihazı aldıktan sonra her türlü parça (filtre vs.) alımında da oluyor mu
-
yok hayır sadece cihaz için geçerli,filtre ve yedek parçalarda %5 lik havale eft indirimi oluyor. -
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Nakit alım için kod gönderir misiniz size zahmet.
Açık sistem alacağım. Sedimenti 1 mikron mu seçeyim 5 mikron mu? (TDS değerim 150 lerde olduğu için 1 mikron seçim yapmıştım.)
Pompa seçtiğim için basınç düşürücü de gönderiyor musunuz? Gerek var mı?
Bir de housing ve membran için anahtar gönderiyor musunuz? Filtre değişimini ileride kendim yaparım diye düşünüyorum.
Bu sistemde kaç galon veya ne kadar zaman sonra filtre değişimine ihtiyacım var? -
tortu filtresi sudaki kaba kirleticilere bağlı,1 micron ile deneyin erken tıkanma olursa 5 mikronluğuna geçin.
basınç düşürücü sisteme eklerim(spariş verirken not kısmına yazarsanız sevinirim.)
yılda bir 4 lü
membranı 4-5 yılda(tds oranı önemli)
değiştirmeniz yeterli
kuponu özel mesaj olarak iletiyorum size
housing ve membran açma anahtarı ekleniyor içeriğe. -
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Gün içinde siparişi oluşturacağım. İyi çalışmalar kolay gelsin. -
Merhaba arkadaşlar .
Bütçem çok fazla değil. 2500 tl civarı ne alabilirim ?
Bu ürünler nasıl sizce ?
www.n11.com14 Aşamalı Ph Alkali Mineral Filtreli Nsf Onaylı Çelik Su Tanklı Su Arıtma Cihazı Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/14-asamali-ph-alkali-mineral-filtreli-nsf-onayli-celik-su-tankli-su-aritma-cihazi-30593864?magaza=oksijenaritma&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genelwww.n11.comPhilips Aut3060/62 Pompasız Su Arıtma Cihazı Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/philips-aut306062-pompasiz-su-aritma-cihazi-47933148?magaza=suaritmapazari&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genelwww.hepsiburada.comPromax 15 Aşamalı Mineral & Alkali Vontron Membran Nsf Çelik Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/promax-15-asamali-mineral-alkali-vontron-membran-nsf-celik-tankli-su-aritma-cihazi-pm-HBC00005A20X9
-
-
merhaba,özel mesaj olarak iletiyorum size.
-
Onların fiyatı pahalı... Cünkü pompaları yok.. Sen o bütceyle onları bırak, bunu al, 2500 liraya pompası da var basınc ne olursa olsun pompalı olmalı, basınc yeterli diye pompasız alırsın ama cok yüksek degilse iyi TDS düşürmeyebilir de.. Aşağıdaki o üçüyle aynı skalada ve daha uygun bir cihaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Kasım 2024; 21:14:46 >
-
Bu da alternatif ikisinden birini al güle güle kullan..
Fakat ilk attıgımla bunun bir farkı yok.. Bunu ekleme sebebim dik kasalı olması. Yatık kasalarda filtrelerin tank üzerinde durması sızıntı olursa tankı daha kolay cürütüyor..
Yani en ucuz hangisiyse onu tavsiye ederim ama dik kasa olayını da ben olsam düsünürdüm..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Kasım 2024; 21:14:38 >
-
Merhaba filtre değişim ne kadar sürede yapılmalı? -
kullandığınız filtre markasına ve kullandığınız su miktarına bağlı.
günde max 10-15 litre kullanımda eğer markasız bir filtre kullanıyorsanız 4 ay civarı.
omnipure-swun-cck-purefer-pentair gibi iyi filtrelerde 1 yılda değişmeli.
membran filtresi tds oranı yükselince değişir ama max 4 yılda değiştirmekte fayda var
-
Hocam detaylı bilgi için teşekkür ederim.
Filtrede marka oluyor mu hepsi aynımı bunun hakkında yorumunuz nedir?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X