Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (444. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.915
Cevap
331
Favori
572.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Ova marka diye bir filtre yok hacım. Yani üzerine ova marka etiket basmışlardır. Piyasada satılan standart filtrelerdir muhtemelen. Memnunsan kullan değilsen daha iyileri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mart 2025; 14:19:59 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Ova diye flitre yok derken.? Sitesi var,Ova markali.? İhlas magazasi sahibi ova marka satiyoruz flitre markasi o dedi .? Daha iyileri varsa nedir bakalim

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Sitesi olabilir filtre fason üretimdir üzerine ova diye etiket basmışlardır. Ova diye bir yerli üretici yok zaten. Filtek, Esli ve HSC var. Ova yok. Iflas mağazasının sahibi onu önermiş olabilir ama ben önermem. Bütçesi sınırsız olana Omnipure öneriyorum.

Not: bu iflas cihazlardaki ön filtrelerin zaten ne idüğü belirsiz. Bazıları sırf NSF'li diye, iflas cihaz kullanmadan etmeden, hayatında iflas cihaz bile görmeden, git al iflas silver'ı geç falan diyebiliyorlar ona bakarsak 500 liralık filtek filtreler de NSF'li.. Fakat iflas üste bir de maşallahlı filtre galiba..   

Neyse özetle, ne idüğü belirsiz filtre kullanıyor iflas ama ova zaten iflas markasına da ait değil. Ova diye bir şey yok.   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mart 2025; 17:35:56 >

• Çetin bey kod iletirmisiniz havale ile filtre siparişi vereceğim

• ilker80 İ kullanıcısına yanıt
    merhaba iletiyorum birazdan.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ctnuyr kullanıcısına yanıt

yüzde kaç indirim oluyor

• Mrb. Benim cihaz atık suyu kesmiyordu. Bayağı uğraştık sonunda mebran filtrenin tıkandığı tespit ettik. 3 ayda mebran tıkanmişti. Pentair mebran alıp değiştirdim. Sorunlar düzeldi. Sorunsuz 2,5 ay kullandık. Yine atık su kesmiyor. Baktım yine mebran tıkalı. Bu nasıl iş, sorun nerede acaba. Ağustosta aldığım cihaz ikinci kez mebran filtresi tıkandı. Mebrandan önce 3 tane ön filtre var. Pompa var. Bağlantılarla sorun yok.

Mebran filtre testini tankın vakasını kapatıp çeşmeyi açıyorum. Çeşme damla damla akıyor. O şekilde yaptık. Videosunu aritici aldığım yere attım. Onlar mebran tıkalı dediler. Garanti kapsamıyor dedikleri için kızdım. Artık onlarda yürütüyorum...

• trbeyazcocuk T kullanıcısına yanıt

Pentair membran filtreden kimse memnun değil. Pentair membran çakma ve düşük kaliteli olabilir. Türkiye'de satılanlar yani. Forumda bunu daha önce satın alıp, 40 TDS gibi sonuçlarla karşılaşanlar oldu. Onun yerine başka marka membran dene bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Mart 2025; 19:35:54 >
  • gs190505 G kullanıcısına yanıt
    filtrelerde havale eft indirimi oluyor %5
    cihazlarda ise %10 dh indirimine ek %5 havale edt indirimi okuyr

2,5 ay falan kullandım sorun yoktu. Yine başladı. Simdi ön filtre değişim zamanı da geldi. Ön filtrelerde mi sorun vsr anlamadım. Bu kadar çabuk mebranin tıkanması normal olmamalı. Hangi filtreleri tavsiye edersiniz? Ön filtreleri değiştireyim. Mebran da değişecek galiba.

Hocam ön filtreler kötü bile olsa, benim deneyimime göre, eğer ki, membranda bir sorun yoksa, 2,5 ayda patlamaz. Ben piyasa malı markasız ön filtreleri çok kullandım, filtek, esli, jammy, quick 1 2 3, HSC falan filan aklınıza ne gelirse, en kötü filtrelerle bile membranın 5 - 6 ay gitmesi gerekiyor. 2,5 ayda patlıyorsa, membran sorunludur. Bakın şu an esli filtre seti kullanıyorum, piyasa malı filtre, membranım 5 aylık, ilk kullanımda TDS 16 iken simdi TDS 18. Sadece 2 TDS eklendi. Yani membran patlaması o hızla olmaz. O hızla oluyorsa membran sorunludur.

Ancak burada iki tane membran patladığı için, doğal olarak başka bir yerden mi kaynaklanıyor şeklinde soru isareti olusuyor ama bu bir tesadüf de olabilir. Belki ilk membran fabrikasyon hatalıydı, ikinci membran zaten forumda sabıkası olan Pentair membran. O da o yüzden patlamış olabilir.

Membran olarak Filmtec alın kalitesinden emin olun ön filtre olarak inline cihazlarda fazla bir alternatif yok, Türkiye'de genelde hep yerli filtreler kullanıyorlar yani yüzde 90 cihaz bu şekil ama forumda farklı o zaman bütçe odaklı olarak, SC, CCK, bütçe odaklı olmayarak Omnipure filtreler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Mart 2025; 20:34:21 >

• https://puretronwater.com/

çetin beyin sitesi burası mı? Voltron marka mebran dan 2 çeşit var. farkları nedir?

merhaba evet bu site hocam

ulp serisi evsel membranlardır

ht serisi yüksek tds li sular içindir(2000 be üzeri tds lerde)

kullandığınız bu yerli filtreler içinde en iyi marka ürünleri iyi olan hangisi ve de 6 ayda 1 mi değişiyorsunuz ön filtreleri

• Şimdi bu 12 inç JF filtreler var ya, o JF filtreler, kömür bazlı yani hindistan cevizi değil, fakat hindistan cevizi olmasa da, fena filtre sayılmaz. Yani süper elbette diyemem iyi bir post ile desteklenirse daha iyi is görüyor. Fakat bir de onların, üzerinde hindistan cevizi yazan versiyonları var ama onlara internette çok rastlamıyorum genellikle kömür bazlı olan modelleri satıyorlar. Bunlar yerli olsa da içindeki malzemeyi zaten ithal olarak getiriyorlar.

Bizim burada onların hindistan cevizli olanları var, etiketi farklı, bizim buradaki arıtmacı elemanın etiketi var üzerlerinde. 12 inç boyutta oluyorlar. Yani 10 inç inline'dan biraz daha uzun filtreler. 12 inç olması daha güzel bir şey. İçinde daha çok karbon oluyor.

Ben zaten çok ucuza satın aldığım için 5 ayda bile değiştirdiğim oluyor fakat ben bu filtrelerle birlikte post olarak, GS - 10 RO da kullandığım oldu, sıradan bir post kullandığım da oldu.

Sıradan postların tadı birkaç ayda bitiyor postlar ufak ve cılız filtreler zaten bir de ucuz post olunca çok şey beklememek gerek. Eğer yerli pre filtre kullanacaksanız yanına güzel bir post da eklerseniz daha iyi olur.

sediment karbon vs en iyi marka bu mu açık kasa için ürünlerini bulamadım

• gs190505 G kullanıcısına yanıt

Hocam en iyi biraz göreceli bir şey. Bence en iyi yerli filtreler Esli üretimi filtrelerdir. Filtek falan diyorlar ama gidip NSF almışlar bence başka bir numarası yok. En memnun kalmadığım filtreler filtek filtreler zaten. Bunlar biraz da ağız tadı, şebeke kimyası vs biraz subjektif şeylerdir. Ancak o esli üretimi filtrelerde, hem plastik malzeme kalitesi, hem filtrelerin ağırlığı ( bazıları ağırlıkla kalite koordine değildir dese de ben inanmıyorum karbon az koydukları için hafif oluyor elbette ) ve suyun tadı olarak benim en memnun kaldıgım filtreler JF ve Hindistan cevizi bazlı JF'dir. Bana göre en iyi yerli filtre onlardır. Filtek ve diğer firma HSC mi neyse, onların filtrelerine tercih ediyorum.

Açık kasa dediğimiz şey için de esli üretimi filtreler var yani üzerlerinde marka yazmıyor ama ben bunları denemedim. Yıllardır housingli arıtma kullanmıyorum, o cihazların modası geçti artık, yani bazı filtreleri kullanmak isteyenler alıyor gördüğüm kadarıyla, bir de her şey açıkta olduğu için, müdahale etmek biraz daha pratik fakat, kx, ucuz omnipure, purtrex sediment falan gibi şeyleri kullanabilmek için satın alıyorlar.

Bir de filtreler daha uzun gidiyor hikayesi var ama bunlar da benim için biraz tartışmalı. O cihazlarda, normalden de kalın sedimentler var bazı karbonlar bayağı kalın falan olabiliyor ama daha cılız karbonlar da var. Yani kalın filtreler kullanma avantajı elbette var ama buna değer mi? Ben inline filtreleri de 1 sene kullabildiğim olabiliyor mesela..

Yani açık kasada esli üretimi filtreler bunlardır ama kullanmadıgım için direkt tavsiye edemem siz alıp kullanıp deneyebilirsiniz elbette.

https://productimages.hepsiburada.net/s/777/375-375/110000772899253.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Mart 2025; 9:9:36 >

• membranı değiştirmeden önce atık su borusuna bakar mısın bi ? sürekli su akışı oluyor mu ?

Diğer bir kontrol edeceğin nokta atık kısıcı dediğimiz parçanın kaçlık olduğu ?

diğer bir nokta suyun tds değeri kaç ?

membran dediğimiz ana filtre kutusundan 2 tane çıkış var , biri temiz su tarafına biri atık su tarafına gider.

Atık kısıcı dediğim parça ,membranın alt çıkış tarafından gidere giden hortumunda takılı olur , üzerinde 200-300-420 gibi rakamlar yazar . Ona bir bakar mısın ?

Bir de membranın temiz su çıkışından post filtrelere gider yerdeki çekvalf dediğimiz bir parça var onların da fotosunu ekler misin ?

1.Şebeke tds değeriniz çok yüksek ise kullandığınız membran buna uygun olmayabilir

2. çekvalf bozuk ise atık su hiç durmaz ,sürekli cihazdan su geçmesi sebebiyle tüm filtreler çok kısa sürede ömrünü tamamlamış olabilir.

3. şebeke tds değeri yüksek ise standart 300 lük atık kısıcı ,membranın kendini yıkaması için yeterli gelmiyor da olabilir . Bundan dolayı da onu da büyütmek gerekebilir.

4. Yine şebeke değeri yüksek ise atık kısıcı bölümünde atık sudan kaynaklı yoğun kireç vs varsa sistemde erkenden tıkanmış da olabilir .

Siz sizden istediğim fotoları atarsanız ve atık suyu kontrol ederseniz arkadaşlarla bir bakalım . Membranın yanında başka parçalarda değişmesi gerekebilir. cihaz pompasız ise shut of ,çekvalf, atık kısıcı ve membranı set olarak değiştirmek daha iyi olabilir.

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Şebeke suyu 110tds

Aritıcı musluk suyu 12 tds.

Shut off, çekvalf, 300 luk atık kısıcı yeni değişti. Bu parcalarda sorun yok. Testlerini yaptik. Sorun çözülmedi. Ne zaman mebran değişti, o zaman atık su kesiliyor.

Atiksu kesiliyor dediğimde şöyle. Pompa açık ken hiç kesilmiyor. Pompa kendini kapatmıyor. Pompanin fişini çekiyorum. Şebeke suyunu vanadan kapatıyorum. Tekrar açtığımda tank dolu nolunca atık su gelmiyor. Ama şebeke suyunu kapatmazsam atık su kendi kendine kesilmiyor.

Mebran da şöyle: tankı kapatıyorum, şebeke suyu açık şekilde çeşmeyi açtığımda damla damla su geliyor. Normalde ince ip gibi su gelmesi gerekiyormuş. Tıkalı diye yeni mebran alıp taktığımda ince ip gibi su akıyordu. 2,5 ayda yine tıkanmış şimdi tekrar damla damla geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trbeyazcocuk -- 18 Mart 2025; 10:49:34 >
  • 
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.