Ben olsam onunla uğraşmazdım. Sökeceksin, benzinliğe götüreceksin, ayarında PSI vereceksin. En güzeli yeni bir tank satın almak. 8 litre TR Tank Ro 2,2 en ucuz 500 - 600 liraya bulunabiliyor, nette 1000 liraya kadar bulunabilir. Uğraşmaya değmez. Ama bisiklet pompası varsa öylesine denenebilir. Ben uğraşmazdım. Sıfır tankta fabrikadan ayarlı oluyor. 4 - 5 sene azalmadan gidiyor. O azalana kadar zaten tank leş gibi olur yeniden değiştirirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mart 2025; 10:42:36 > |
Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (446. sayfa)

-
-
Bu olayı bilmiyordum.
Tank yeni aslında, daha doğrusu 2 sene önce taktırmıştım cihazı. 2 sene az değil mi tank için ? ya da sorun kesin tankta mıdır ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Filtreler yenileriyle değiştiğine göre, yanlış bir bağlantı da yoksa, yüksek olasılıkla tanktan kaynaklanıyor olabilir. O cihazda nasıl bir tank kullandıklarını bilemiyorum ama her yerli ürünün aynı kalitede olmadığı da bir gerçek. Yerli tanklarda çok farklı üreticiler var. Arıtma cihazıyla birlikte, Kalitesiz bir tank geldiyse, 2 senede de patlamış olabilir..
Ne idüğü belirsiz tanklar var gerçekten. Üzerlerinde etiket falan yok Filtek ve Esli üretimi bile değil muhtemelen
Bu aşağıdaki sorunsuz 4 sene götürür ama 4 seneden uzun kullanmayın çalışıyor olsa bile tavsiye etmem bakteri üremesi olur
https://puretronwater.com/urun/tankpac-pae-83-litre-ters-osmoz-genlesme-tanki/
Özetle TR Tank ya da bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mart 2025; 11:5:15 >
-
1 aydır zaten su çok az geliyordu. Araştırma yaptığımda filtlerinden dolayı olabileceğini okudum, zamanı da gelmişti. Değiştirdikten sonra yine aynı. Zaten filtreleri değiştirirken tanka baktım baya doluydu. Dediğiniz gibi hava basıncı düşmüş. Bisiklet pompasıya deneyeyim olmadı sizin dediğiniz gibi tank da alacağız artık. Akşama tank ın şeklini size gösteririm hocam, daha iyi yardımcı olabilirsiniz o zaman :)
Tanka bakalım hocam ne tankıymış hangi markaymış bir görelim hem de..
-
Çok teşekkürler.
akşam tank ı kapatıp denediğimde tazyik yine yoksa sorun tankta değil diyebilir miyiz ? Bunu denemedim dün.
Benim tank görünüş olarak linktekiyle aynı ama markasına bakarım akşam
Tanki sokmeden vs nasil temizleyebiliriz. kahve aparati gibi tablet varmi?
-
Tankı kapatıp musluğu açarsanız, membran musluğa yönlenir ve oradan direkt akış verir ve tazyik yine olmaz bu normaldir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mart 2025; 12:40:4 > -
Tazyiki tanktakı basınç mı yapıyor, yeni öğrenmiş oldum :)
Yani, tank sisteminin çalışma mantığı şu şekildedir: Membrandan 75 GPD ( gallon per day ) hızında su arıtılıyor, bu da oldukça düşük bir akış anlamına geliyor. Bu düşük akış, su giriş vanasını açıp tankı kapattığınızda musluktan akan hızdır.
Su giriş vanasını açıp tankı kapattığınızda, membran üretimi doğrudan musluktan gelir. Ancak tankı açtığınızda, musluktan akan tazyiksiz akış, yani üretim, tanka yönleniyor.
Tankta su saatler içinde birikiyor ve burada basınç oluşuyor. Tankın içinde lastik benzeri bir şey mevcut. Su, buradan musluğa basınçlı bir şekilde gidiyor.
Kabaca ve özetle sistem bu şekilde çalışır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mart 2025; 13:5:38 > -
Lütfen kapalı sistemler için 5li filtre seti önerebilir misiniz? Mümkünse link.
Ihlas cebilon silver cihazim için As water elit serisi aldım 3.5 ayda pert oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım hocam, çok teşekkürler.
Hocam tankın markasıhttps://taetank.com/
bu.
2 sene oldu şu an elimde pompa yok, değiştirmeli mi acaba.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X