Arkadaşlar 2000 model brava 1.6 sx aracımda lpg deyken dur kalkta gazı iyi yedirmeden kalkınca titreme yapıo bende 3000 devirde dur kalk yapıorum mecburen bazen daha da bağırttırabiliryorum geçen ustaya sordum baskı balatadan yapar dedi ama araba ilk çalıştığında benzinde hiç bi problem yok basıyorum ne titreme ne bişey araba fıstık gibi gidiyo ne oluyosa lpgye geçince rölanti arabayı kaldırmama yetmiyo devamlı ara gaz vererek kaldırıyorum bide debriyajı mecbur geç bırakıyorum istanbul trafiğinde zor oluyo bunun sebebi nedir.
Araçta debriyaj sensörü var mı bilmiyorum ama benzer problem Stilo'da debriyaj sensöründen çıkmış benim aracın bir önceki sahibinde...
aynı sorun bende de var lpg ile ilgili bi sorundan kaynaklandığını düşünüyorum, lpg ayarlarınıda yeni yaptırdım ama detaylı araştırmak lazım...
Aynı sorun bende de var niye acaba? bilen varsa söyleyebilir mi? aracım 2006 marea 118 binde.112 binde tüp taktırdım.Alırken yoktu böyle birşey?
bendede var ama tekerı sag yada sola tam kırınca yapıyor ben bunu tekerlerden sanıyordum cunku 17 jant tekerler duzken böyle bır sıkıntım olmuyor sorun aynımı acaba....
tam sağa veya sola kırma olayı tüm araçlarda var 2010 honda da bile var çünkü hidrolik pompası gücünü motordan alıyo ve tam sağa veya tam sola kırdığında direksiyonu tam güç harcadığından rölanti düşüyo ama bu ayrı bişey devamlı ara gaz vere vere toparlıyorum aracı titreme yapmasın die bakalım umarım birisi bu sorunun cevabını bulur.
Aynı sorun bendede vardı 2001 brava elx aynen sadece gazda oluyordu.eskiden sorun yoktu gaz enjektörlerini değiştirdikten bir zaman sonra meydana geldi. iyi bir ustaya götürün bence ben öyle yaptım gaz enjektörlerinin sırasını yanlış bağlamışlar 5dk da halledildi sorunum...şimdi gazda benzinden daha düzgün çalışıyor araba
Dikkatimi çekti bu topikteki kronik marea arızalarının %80ini (ABS-Hararet oynaklığı, gaza geçen soğuk motorun kalkışta devir düşüklüğü) bende 1 yıl içinde yaşamışım :)
Benim araç gaza geçince bilhassa yağmurlu havalarda ilk 5 dakikada falan bu sorunu yapıyor, daha sonra sıkıntı geçiyor. Çözüm aramadım netekim alıştım :))
quote:
Orijinalden alıntı: ercesr
Aynı sorun bendede vardı 2001 brava elx aynen sadece gazda oluyordu.eskiden sorun yoktu gaz enjektörlerini değiştirdikten bir zaman sonra meydana geldi. iyi bir ustaya götürün bence ben öyle yaptım gaz enjektörlerinin sırasını yanlış bağlamışlar 5dk da halledildi sorunum...şimdi gazda benzinden daha düzgün çalışıyor araba
Aynı sorun bende de var denemek gerek.
bende de 99 brava sx var, sabahları lpg ye geçtiğinde sarsılma,titreme başlıyor motor ısındıktan sonra normale dönüyor, sanırım kronik sıkıntılar bunlar, yani birçok kullanıcıdan aynı şeyleri duyduğumuza göre :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme