Şimdi Ara

Kalorifer Peteği delinmesinde Tamir / Değişim ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Salonda bulunan 2000 x 500 boyutundaki peteğin, akşam delinip damla damla akıttığını gördüm. Herhangi bir darbe yada çarpma yok, o noktada kendi kendine iğneden ufak bir delik oluşmuş ve dışarı su sızmaya başladı, dakikada bir damla kadar akıyor. Sanırım içten bir paslanma sonucu delindi, dıştan bir iz yok.

O peteğin vanalarını kapattım, petek içindeki suyun o seviyeye inene kadar damlayarak bitmesini bekliyorum. Kombiden peteklere ayrı hatlar olduğu için kombinin çalışmasını ve evin ısınmasını şimdilik engellemiyor.

Kalorifer Peteği delinmesinde  Tamir / Değişim ??

Kalorifer Peteği delinmesinde  Tamir / Değişim ??

Sorum şu :

Petek delinmesinde deliğin tamir edilmesi ile ilgili internette bazı videolar gördüm, kullanılan yapıştırıcılar var ama sistemde dolaşım yapacak sıcak suyun zamanla etkisi ile tekrar oradan su kaçırır mı , yapıştırıcı ile tamir işlemi ne kadar sağlıklı sonuç verir, güvenli midir bilemiyorum.

Bu deliğin tamirini yaptırmak için uğraşmalı mıyım yoksa bu kadarcık bir delikte olsa tamir ile uğraşmayıp peteği değiştirme yoluna mı gitmeliyim... (Petek 15 yıllık )

Evin özel sigortası var.

Konuyla ilgili deneyimi, bilgisi olan varsa cevaplar için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 19 Kasım 2023; 16:32:41 >

• yolcum kullanıcısına yanıt
    Hocam petek tamiri yapılır ancak delinmenin başka sebebi olabilir petek yeni gibi duruyor. Petek temizliği fln yaptırdınız mı yakın zamanda? Petek darbe aldı mı?

Geçici çözüm olarak sun-fix vb çift karışımlı epoksi bazlı yapıştırıcı kullanabilirisiniz ancak çirkin durur. Petekte sorun varsa başka yerden de tekrar patlayabilir. Sigorta ile görüşün onay verirler ise değişim en sağlıklısı.

Bkz.

Bkz.2
    youtube
    Delinmiş Radyatör'ün Onarımını Yaptık 404 rapid markalı ürün deneyimi
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=UM8Sm_fqvtA

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• yolcum kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde petek temizliği kombi için gerekli ancak petekler için pek sağlıklı değil. Kapalı devreye tekrardan oksijen sature su verdiğiniz zaman inhibitör yoksa tekrardan çürümeye sebep verebilir. Sanırım kombi önü filtre fln çıkardılar varsa uygulamanızda fayda var. Bu sac petekler için 15 yıl iyi bir süre. Diğer petekleri de kontrol etmenizde fayda var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi Kollektör borusunda çatlak
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.