Salonda bulunan 2000 x 500 boyutundaki peteğin, akşam delinip damla damla akıttığını gördüm. Herhangi bir darbe yada çarpma yok, o noktada kendi kendine iğneden ufak bir delik oluşmuş ve dışarı su sızmaya başladı, dakikada bir damla kadar akıyor. Sanırım içten bir paslanma sonucu delindi, dıştan bir iz yok. O peteğin vanalarını kapattım, petek içindeki suyun o seviyeye inene kadar damlayarak bitmesini bekliyorum. Kombiden peteklere ayrı hatlar olduğu için kombinin çalışmasını ve evin ısınmasını şimdilik engellemiyor. ![]() ![]() Sorum şu : Petek delinmesinde deliğin tamir edilmesi ile ilgili internette bazı videolar gördüm, kullanılan yapıştırıcılar var ama sistemde dolaşım yapacak sıcak suyun zamanla etkisi ile tekrar oradan su kaçırır mı , yapıştırıcı ile tamir işlemi ne kadar sağlıklı sonuç verir, güvenli midir bilemiyorum. Bu deliğin tamirini yaptırmak için uğraşmalı mıyım yoksa bu kadarcık bir delikte olsa tamir ile uğraşmayıp peteği değiştirme yoluna mı gitmeliyim... (Petek 15 yıllık ) Evin özel sigortası var. Konuyla ilgili deneyimi, bilgisi olan varsa cevaplar için şimdiden teşekkürler... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 19 Kasım 2023; 16:32:41 > |
Bildirim