Şimdi Ara

Kalorifer petekleri ısınmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
46.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asıl garip olan durum ise insanlar 3 YIL GARANTİLİ YENİ KOMBİLER 945 - 1500 Lira arası yüzlerce model marka piyasada satılık varken eski kombilerine sürekli her arızada 95 -150 - 200 - Lira servis parası ödüyorlar..Kaldır at..Beladan kurtul..Yenisi daha ucuz..Bu dünyanın en enn ennn kaliteli ve eskisi olan markaların 2 yıllık garanti anlaşmasına 450 lira 3 yıllık 650 Lira para isteniyor.Yeni kombi kaç lira ? Yüzlerce model var ?....Bu insanlar gerçek anlamda soyuluyorlar...Marka belirtmiyorum. Ünlü 3 marka GARANTİ BİTTİKTEN SONRA..çok güzel soyuyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Livington bana adres yada telefon yazarsanız burada bir komşuma çok hayırım dokunacak...VALLİANT kombileri daha 5 yıllık devamlı servis çağırıyorlar..Manometre değşiti, 115 lira aldılar.Her alo demeleri servis 65 liraya geliyor...Filtreler temizlendi....Geçen geldiler tesisatı radyaörleri temizletmeniz lazım..Bizim çalıştığımız falanca şirket var dediler...Komşum radyatörleri kendi istediği yere 100 liraya temizletti..Dün yine servis geldi...2 saat kadar çalıştılar..Ne yapıldı ?.Ne aldılar bilmiyorum.. .BEN 6 YIL DOLDU 7. YILA EKİMDE GİRDİM ECO CONFEO kombi KULLANIYORUM..Sadece bu yıl bakım yapıldı..Hava basıldı...Ne verdim ? Hepsi 65 Lira..kullandığım 7 yıla girdim.. Ödediğim para..Maşallah deyin....Sizin telefonu komşuma vereceğim...Soyulmasın..

Üstadım aslında forumda en çok tanışmak istediğim arkadaşlardan birisin.
    Şahsen bu işlerle uğraşmamaktayım forumda yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar olduğunda işini hakkıyla yapan tanıdık arkadaşlara yönlendiriyorum sağolsunlar yüzümü kara çıkartmıyorlar.
    iletişim bilgilerimi pm ile gönderiyorum yardımcı olabileceğim bir konu olursa bende memnuniyet duyarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: refikilhan

Arkadaşlar,yine kombi sorunu, filitreyi temizledikten sonra ısıtma problemi nisbeten düzeldi, ancak şimdide kırmızı ışık sorunu başladı, sık sık kırmızı ışık yanıyor, sebebi ne olabilir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Saygılarımla...

Refik bey tekrardan geçmiş olsun istanbulda olsanız sorunun çözümü kolay olurdu arkadaşlar görüştüm birçok nedenden olabilir görmeden birşey diyemem dedi.
    Basınç vs sıkıntısı yoksa iyonizer arızası olabilir görüşündeyim.
    Bu arada nazarmı değdirdik acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: livingston

quote:

Orijinalden alıntı: refikilhan

Arkadaşlar,yine kombi sorunu, filitreyi temizledikten sonra ısıtma problemi nisbeten düzeldi, ancak şimdide kırmızı ışık sorunu başladı, sık sık kırmızı ışık yanıyor, sebebi ne olabilir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Saygılarımla...

Refik bey tekrardan geçmiş olsun istanbulda olsanız sorunun çözümü kolay olurdu arkadaşlar görüştüm birçok nedenden olabilir görmeden birşey diyemem dedi.
    Basınç vs sıkıntısı yoksa iyonizer arızası olabilir görüşündeyim.
    Bu arada nazarmı değdirdik acaba.

Değerli dostum hep de sen, hızır gibi imdadıma yetişiyorsun, sorunun çözülmesinden ziyade ilgilenen birilerinin olmasının verdiği moral yetiyor da artıyor bile, hele ilgilenenin yine her zamanki dost olduğunu bilmek harika bir şey, zaten bu kırmızı ışık sorunu sıcak su kullandığımız günlerde oluyor, gerek sıcak suyu kullandığımız an, gerekse o gün içinde bir kaç kez meydana geliyor, denedim 2 gün sıcak suyu hiç kullanmadım bu 2 gün içinde hiç bir sorun yaşamadım.
    Saygılarımla can dostum...

• selam dostlar bende termodinamik kombi var peteklerin havasını alınca basınç düştü, altında birkaç vana var hangisini açmam gerekiyor bilen birisi varmı? bir de açarken nelerin kapalı olması lazım gümlemeyelim sonra
  • merhaba arkadaşlar
    bilgilendirme için yazıyorum..
    evimde diğer petekler çok iyi ısımmasna rağmen solunun büyük olan peoteği ısınmıyor hatta peteğin alt tarafı soğuk bile oluyordu. bir tesisatçı ile görüştüğümde salonun mesafesi uzaksa ve borular plastikse ve sadece bir petek bu durumda ise durum normal dedi.
    kombiye yakın petekleri mesela mutfak antre peteklerinin vanasını kapatıp sadece yarım tur yada bir tur açık kalması ve böylece salondaki peteğe daha fazla sıcak su gitmesi sağlanması gerektiğini öğrendim nitekiimde şuan mutfak ve antre petekleri biraz ılık durumda ama salonun ısınmayan peteği çok iyi ısınıyor.
  • merhaba aynı sorunlar bizdede var malesef peteklerimiz ısınmıyor şuan yazarken bile ellerim titriyor anlarsınız artık yaklaşık 2 ay önce kombimiz ariston ve tesisatımız yeni yapıldı 60 derecede yakıyorz borularımız demirden yapıldı ne havası çıkıyor ne tam ısınıyor hiç bişey anlamadık 1 ay önce servisi çagırdık kombinin suyunda kirlenme var dediler temizlendi ozaman ısınmıştı ama tekrar soguma yapınca yine çagırdık bugunde temizlediler fakat ısınma olmadı tesisatının ilaçlı su ile yıkanması lazımmış tesisatçıyı aradık yeni oldugu için sorun olmaması gerektigini söylediler 3 yıl kullanılmışları temizliyorlRMIŞ gerek yok diyorlar ücreti içinde 120 lira istediler ne yapacagımızı şaşırdık sonuç alıcagımıza inansak hemen yaptıracagız ama emin olamıyoruz temizlendiğinde yine ısınmazsa diye kaygılıyız çünkü yeni yapıldı 10 daire içerisinde sadece biz bu sorunu yaşıyoruz digerlinin böyle sorunları yok çok sıkıntıdayız anlıcanız bazen ısınmak için 70 ile 80 dereceye alıyoruz borularımız hava yapar gibi bi anlık kımıldırıyor tıkanma felan olabilirmi üstelik alt ve üst katlarımız boş nereye otursak buz gibi ya çıldıracagım bu gidişle

• quote:

Orijinalden alıntı: zambak_k

merhaba aynı sorunlar bizdede var malesef peteklerimiz ısınmıyor şuan yazarken bile ellerim titriyor anlarsınız artık yaklaşık 2 ay önce kombimiz ariston ve tesisatımız yeni yapıldı 60 derecede yakıyorz borularımız demirden yapıldı ne havası çıkıyor ne tam ısınıyor hiç bişey anlamadık 1 ay önce servisi çagırdık kombinin suyunda kirlenme var dediler temizlendi ozaman ısınmıştı ama tekrar soguma yapınca yine çagırdık bugunde temizlediler fakat ısınma olmadı tesisatının ilaçlı su ile yıkanması lazımmış tesisatçıyı aradık yeni oldugu için sorun olmaması gerektigini söylediler 3 yıl kullanılmışları temizliyorlRMIŞ gerek yok diyorlar ücreti içinde 120 lira istediler ne yapacagımızı şaşırdık sonuç alıcagımıza inansak hemen yaptıracagız ama emin olamıyoruz temizlendiğinde yine ısınmazsa diye kaygılıyız çünkü yeni yapıldı 10 daire içerisinde sadece biz bu sorunu yaşıyoruz digerlinin böyle sorunları yok çok sıkıntıdayız anlıcanız bazen ısınmak için 70 ile 80 dereceye alıyoruz borularımız hava yapar gibi bi anlık kımıldırıyor tıkanma felan olabilirmi üstelik alt ve üst katlarımız boş nereye otursak buz gibi ya çıldıracagım bu gidişle

Yeni tesisatlarda kombi dönüş suyu filtresi sıkça kirlenebilir. Arada bir temizleseniz sorun kalmaz sanırım. Çünkü yeni tesisatlarda bu kadar temizlikten sonra sorun olmaması gerekir. İlk başta ısınmasına rağmen sonradan bu duruma geldiyse tabi. Aksi halde ters bağlantıdan da şüphelenmelisiniz.

• dönüş suyu filtresinide kaç kez temizledik kombici dün açtıgında zaten pislik çıkmadı ama kombinin kendi içindeki suyundan siyah siyah baya kirli sular çıktı siyah topraklı şekilde şuan oda derecemiz 15 lerde akşam üzeri 18 ile 19 dereceye çıkıyor 60 ta yakıyoruz yeterli derecede ısınmıyor bazen bizmi sorun çıkartıyoruz diye düşünüyouz ama 60 derecede çok sıcak olması gerekmezmi üstelik şuan ısısı daha iyi gibi ama akşam çok ılık yanıyordu yatak odasındaki petegimizde diger odalara göre daha düşük ısıda buda ayrı canımızı sıkıyor ayarlanabilir termostat vana kullanıyoruz yalıtım yok ama oturdugumuz odamız küçük diger komşularımızın ısınma sorunları yok petek önüne oturduklarında terliyorlarmış hatta 40 50 lerde yakıyorlARMış uyuz oluyorum anlıcanız neden böyle anlamıyoruz galiba tesisatımızı temizlettirecegiz ama boşuna paranızı alırız diyorlar kombicide yıkattırın dedi sorun ordaymış nasıl çözüm bulucaz bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zambak_k -- 9 Ocak 2013; 8:19:22 >

• quote:

dönüş suyu filtresinide kaç kez temizledik kombici dün açtıgında zaten pislik çıkmadı ama kombinin kendi içindeki suyundan siyah siyah baya kirli sular çıktı siyah topraklı şekilde şuan oda derecemiz 15 lerde akşam üzeri 18 ile 19 dereceye çıkıyor 60 ta yakıyoruz yeterli derecede ısınmıyor bazen bizmi sorun çıkartıyoruz diye düşünüyouz ama 60 derecede çok sıcak olması gerekmezmi üstelik şuan ısısı daha iyi gibi ama akşam çok ılık yanıyordu yatak odasındaki petegimizde diger odalara göre daha düşük ısıda buda ayrı canımızı sıkıyor ayarlanabilir termostat vana kullanıyoruz yalıtım yok ama oturdugumuz odamız küçük diger komşularımızın ısınma sorunları yok petek önüne oturduklarında terliyorlarmış hatta 40 50 lerde yakıyorlARMış uyuz oluyorum anlıcanız neden böyle anlamıyoruz galiba tesisatımızı temizlettirecegiz ama boşuna paranızı alırız diyorlar kombicide yıkattırın dedi sorun ordaymış nasıl çözüm bulucaz bilmiyorum

Aynı sorunu bir yakınım yaşıyor.Çözüm bulabildiz mi ? Sürekli tesisat ve petekler temizlenince ısınmaya başlıyor.Sürekli kum kir v.s çıkıyor.Neden dir anlamadı gitsin kimse ? Peteklerin yarısı soğuk..

• quote:

Orijinalden alıntı: hardday

quote:

dönüş suyu filtresinide kaç kez temizledik kombici dün açtıgında zaten pislik çıkmadı ama kombinin kendi içindeki suyundan siyah siyah baya kirli sular çıktı siyah topraklı şekilde şuan oda derecemiz 15 lerde akşam üzeri 18 ile 19 dereceye çıkıyor 60 ta yakıyoruz yeterli derecede ısınmıyor bazen bizmi sorun çıkartıyoruz diye düşünüyouz ama 60 derecede çok sıcak olması gerekmezmi üstelik şuan ısısı daha iyi gibi ama akşam çok ılık yanıyordu yatak odasındaki petegimizde diger odalara göre daha düşük ısıda buda ayrı canımızı sıkıyor ayarlanabilir termostat vana kullanıyoruz yalıtım yok ama oturdugumuz odamız küçük diger komşularımızın ısınma sorunları yok petek önüne oturduklarında terliyorlarmış hatta 40 50 lerde yakıyorlARMış uyuz oluyorum anlıcanız neden böyle anlamıyoruz galiba tesisatımızı temizlettirecegiz ama boşuna paranızı alırız diyorlar kombicide yıkattırın dedi sorun ordaymış nasıl çözüm bulucaz bilmiyorum

Aynı sorunu bir yakınım yaşıyor.Çözüm bulabildiz mi ? Sürekli tesisat ve petekler temizlenince ısınmaya başlıyor.Sürekli kum kir v.s çıkıyor.Neden dir anlamadı gitsin kimse ? Peteklerin yarısı soğuk..

evet düzelttik tetisat borularını yıkattırdık 1 hafta oldu evin ısısı düzene girdi şuan çok iyi mutlaka tavsye ediyorum 40 derecede yakıyoruz artık ve ısınıyor evimiz ısı kaybıda olmuyorbizim borularımız demirden yapılmıştı içinde nohut tanesi kadar taş çıktı demir tozları resmen tıkanıklık yapmış sıcak su gelsin diye bekliyorduk peteklerde çok yavaşlık vardı şimdi hep sıcak petegimiz

• Kardeşim ben bu sorunu biliyorum peteğin içindeki kirli suyu boşaltman lazım yoksa olmaz büyük bi ihtimalle kirli su sıcak suyun peteğe gitmesini engelliyordur..
    kendin yapabilirsen yap ama bn servis çağır derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrimeTeam -- 21 Ocak 2013; 13:37:12 >
  • Adınıza sevindim..bahsettigim arkadas 3 ncu kez temizletti tesisati bu son temizlikte gene kum cakil v.s cikti.Nerden geliyor neden bitmiyor anlamadilar.Temizlendikten 2 hafta sonra tekrar ayni sorun petekler tam isinmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Adınıza sevindim..bahsettigim arkadas 3 ncu kez temizletti tesisati bu son temizlikte gene kum cakil v.s cikti.Nerden geliyor neden bitmiyor anlamadilar.Temizlendikten 2 hafta sonra tekrar ayni sorun petekler tam isinmiyor.

Gerçektende çok şaşırdım ama bir neden daha var hocam suyun geldiği yerden kaynaklanıyodur mesela bi kuyudan su geliyorsa binanıza kuyudan gelebilir iyice araştırın bişey bulduğunuzda bana söyleyin duruma göre bakarız.
  • Merhabalar,
    Herkese ortak bir cevap verebilmek adına şöyle bir açıklama yapayım.
    Eğer kombide sorun yok ve normal çalışıyorken (50-60°C) petekler soğuksa;

1. Ters bağlantı vardır.
    Peteklere sıcak su üstten girip, alttan çıkmalıdır. Her peteğin giriş ve çıkışını tek tek
    elleyin, eğer alt taraftaki vana üst taraftaki vanadan sıcaksa ters bağlanmıştır,
    tesisatçınıza haber verin ücretsiz değiştirtin. Onun hatasıdır çünkü.

2. Hava vardır.
    Bu en kolay sıkıntıdır kendiniz de alabilirisiniz. Ama bazen hava peteğin alt tarafınfa sıkışır ve hava alma
    pürjöründen hemen su gelince hava yokmuş izlenimi doğabilir. Eğer varsa büyük bir anahtarınız
    peteğin altına tepsi gibi birşey koyup alttaki vananın rekorunu tam sökmeden, yarım tur gevşeterek
    sıcak su gelene kadar su akıtınız. Tabi bu arada başka biri kombinin başında durup suyun
    basıncının 1 barın altına düşmemesini sağlamalı.

3. Çap daralması vardır.
    Yani yeterli miktarda sıcak su kombiden çıkıyor ama peteklere ulaşmıyordur.
    Ya da peteklere ulaşıyor ama kombiye geri dönemiyordur.
    Bu durumda ilk önce kombini filtrelri temizlenmeli sıkıntı devam ediyorsa tek tek radyatörler
    hatta tesisat basınçlı suya tabi tutlarak varsa pisliklerin tahliye edilmesi sağlanmalı.
    Aynı zaman bir takım temizleyici sıvılarda mevcuttur. 1 litresi 70-80 TL civarındadır. Tesisata
    boşaltıp 24 saat hiç kapatmadan sirkülasyon yaptırıyorsunuz. Sonra bu suyu tamamen boşaltıp
    yeni su solduryorsunuz.
    Fakat çap daralmasının nedeni her zaman pislik olmayabilir.
    Özellikle pprc tesisatlarda (kaynakla birleştirilen beyaz plastik borular) işçilik hatasından dolayı,
    3 cm olan boru çapı 0,5 cm ye kadar düşürülebiliyor. Bu da yeterli su geçişini engeller. Bunu
    anlamanın yolu ise boruları kombiden itibaren başlayarak elleyerek sıcaklığını kontrol etmektir.
    Tesisatın belli bir kısmından sonra bariz bir soğuma varsa büyük ihtimal böyle bir sıkıntı vardır.
    Bu durumda da tesisatçınızdan yardım isteyin.

4. Sirkülasyon sorunu vardır.
    Bu en pahalı sıkıntıdır ve bu durumda kombinin pompası değiştirilmelidir.
    Çünkü ya arızalıdır ya da yetersizdir.
    Eğer gürültülü bir çalışma ya da su sızıntısı varsa arızalanmıştır.
    Gereğinden fazla petek varsa da yetmiyordur (bir dubleks dairee 23 metre petek olduğuna şahit olmuştum).
    Bu durumda ya petek boyları ideal boyutlara düşürülmeli ya da tesisata bir denge tankı koyup, kombinin
    içindekinden daha büyük bir pompa ile sirkülasyon sağlanmalıdır.

Bir kişiye bile yardımcı olabildirsem ne mutlu.

• quote:

merhaba aynı sorunlar bizdede var malesef peteklerimiz ısınmıyor şuan yazarken bile ellerim titriyor anlarsınız artık yaklaşık 2 ay önce kombimiz ariston ve tesisatımız yeni yapıldı 60 derecede yakıyorz borularımız demirden yapıldı ne havası çıkıyor ne tam ısınıyor hiç bişey anlamadık 1 ay önce servisi çagırdık kombinin suyunda kirlenme var dediler temizlendi ozaman ısınmıştı ama tekrar soguma yapınca yine çagırdık bugunde temizlediler fakat ısınma olmadı tesisatının ilaçlı su ile yıkanması lazımmış tesisatçıyı aradık yeni oldugu için sorun olmaması gerektigini söylediler 3 yıl kullanılmışları temizliyorlRMIŞ gerek yok diyorlar ücreti içinde 120 lira istediler ne yapacagımızı şaşırdık sonuç alıcagımıza inansak hemen yaptıracagız ama emin olamıyoruz temizlendiğinde yine ısınmazsa diye kaygılıyız çünkü yeni yapıldı 10 daire içerisinde sadece biz bu sorunu yaşıyoruz digerlinin böyle sorunları yok çok sıkıntıdayız anlıcanız bazen ısınmak için 70 ile 80 dereceye alıyoruz borularımız hava yapar gibi bi anlık kımıldırıyor tıkanma felan olabilirmi üstelik alt ve üst katlarımız boş nereye otursak buz gibi ya çıldıracagım bu gidişle

Öncelikle kombinizi kaç yıldır kullanıyorsunuz? kombiniz aristonun hangi modeli? muhtemelen çift eşanjörlü kombi olsa gerek gelen servis elemanı sadece plaka eşanjörü temizlemiş ise ana eşanjorden gelen pislik temizlenmediği sürece plaka eşanjörü tıkar. Ayrıca borularımız demirden yapıldı yazmızsınız demir derken bakır borudanmı bahsediyoruz? eğer gelen servis cihazın ana eşanjörü plaka eşanjör ve dönüş filtresini temizlemişse ve üç yollu vana tamir takımı tam ayırıyorsa kombiden kaynaklanan bir sorun değildir.Bunlardan emin olduktan sonra mutlaka tesisatınızla ilgili bir sorun vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: iapetosster

Merhabalar,

1. Ters bağlantı vardır.
    Peteklere sıcak su üstten girip, alttan çıkmalıdır. Her peteğin giriş ve çıkışını tek tek
    elleyin, eğer alt taraftaki vana üst taraftaki vanadan sıcaksa ters bağlanmıştır,

2. Hava vardır.
    Bu en kolay sıkıntıdır kendiniz de alabilirisiniz. Ama bazen hava peteğin alt tarafınfa sıkışır ve hava alma
    pürjöründen hemen su gelince hava yokmuş izlenimi doğabilir. Eğer varsa büyük bir anahtarınız
    peteğin altına tepsi gibi birşey koyup alttaki vananın rekorunu tam sökmeden, yarım tur gevşeterek
    sıcak su gelene kadar su akıtınız. Tabi bu arada başka biri kombinin başında durup suyun

3. Çap daralması vardır.
    Bu durumda ilk önce kombini filtrelri temizlenmeli sıkıntı devam ediyorsa tek tek radyatörler
    hatta tesisat basınçlı suya tabi tutlarak varsa pisliklerin tahliye edilmesi sağlanmalı.
    Aynı zaman bir takım temizleyici sıvılarda mevcuttur. 1 litresi 70-80 TL civarındadır. Tesisata
    boşaltıp 24 saat hiç kapatmadan sirkülasyon yaptırıyorsunuz. Sonra bu suyu tamamen boşaltıp
    yeni su solduryorsunuz.
    Özellikle pprc tesisatlarda (kaynakla birleştirilen beyaz plastik borular) işçilik hatasından dolayı,
    3 cm olan boru çapı 0,5 cm ye kadar düşürülebiliyor. Bu da yeterli su geçişini engeller. Bunu
    anlamanın yolu ise boruları kombiden itibaren başlayarak elleyerek sıcaklığını kontrol etmektir.
    Tesisatın belli bir kısmından sonra bariz bir soğuma varsa büyük ihtimal böyle bir sıkıntı vardır.

Gereğinden fazla petek varsa da yetmiyordur (bir dubleks dairee 23 metre petek olduğuna şahit olmuştum).
    Bu durumda ya petek boyları ideal boyutlara düşürülmeli ya da tesisata bir denge tankı koyup, kombinin

Güzel ve faydalı bilgiler.

• quote:

Adınıza sevindim..bahsettigim arkadas 3 ncu kez temizletti tesisati bu son temizlikte gene kum cakil v.s cikti.Nerden geliyor neden bitmiyor anlamadilar.Temizlendikten 2 hafta sonra tekrar ayni sorun petekler tam isinmiyor.

bizde 2 3 kez temizettirmiştik aynen sizinki gibi 2 gün ısınıyoruk sonra yine sogumaya başlıyordu ama temizlettirdigimiz yer kombinin altındaki boru fltresiydi her defasına orda kum vs birikiyordu sonunda tesisatı kople temizlettik 4 saat sürdü sizinki nasıl olmadı şaşırdım en son durulama suyundan bütün ne varsa çıkmıştı tas vs tıkayan ne varsa şuan çok iyi devam ediyor sizin temizlettirdik dediginiz bütün boruları kastettiniz dimi 4 saat felan sürdü yaniözel ilacıyla yıkanıyor içinde ne varsa atıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: iapetosster

Merhabalar,

1. Ters bağlantı vardır.

2. Hava vardır.

3. Çap daralması vardır.
    yeni su solduryorsunuz.

bu ihtimaller her zaman olabilir.not aldık..

• Salondaki petek ısınmıyor diye 2 metre büyüklüğünde pEtek aldim.bu seferde pitin peteğin sadece üst tarafi isinip alt tarafı ısıtmıyor bunun çözümü nedir.havasini felan aldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.