Şimdi Ara

Kamerada bir sorun var, yardım ederseniz sevinirim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayır kendin takamazsın. elinin yatkın olması önemli değil. burda para parça fiyatıdır. Kendin bulsan da en ucuz 100TL ödersin.
    LCD fleksi dönen menteşesi ile birlikte bir bütündür. ek yapılamaz, lehim yapılamaz parça değişimi şart. Bu işler böyle, üzülmeye değmez.
  • arkadaş ben çok meraklı olduğum halde daha hiç kamerayı söküp içine bakmadım.içini görmeyi çok istiyorum ama bozulmayınca denemem.forumnik arkadaş haklı parçayı kendin takabilsen bile servisine taktır bir aksilik olursa extra sizden para alamazlar ya siz takarken bir aksilik oldu yeniden o parçayı almak zorunda kalacaksınız.ben telefon ekranını takabildiğim halde servisine taktırmıştım takarken film kopsa ne olacak.ver 140 tl bakımını yaptır işin garantili olsun o parça arıza yaparsa süresini sor ücretsiz tekrar yaptırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Son olarak, bu fleks kablosunu bulsam, kendim takabilir miyim kameraya? Elim yatkın.

Yani kablo, lehimle mi tutturulmuş gövde ile LCD'ye?

kabloyu kendınız takamssınız taksanız bıle koparma ıhtımalı buyuk cunkı menteselı kısmında esnek kablo dolanır bura bıraz rısklı bır ıs oyuzden takmanız bıraz zor kablo degısm ucretı kafa bakımı cıhaz bakımı dahıl 110 lıra cıvarında yasadıgın sehırde bır servıs varsa ırtıbata gecebılırsın ....www.sonyservisankara.com
  • Tüm cevaplara teşekkür ederim, önümüzdeki ay yaptıracağız artıkın, cebimde para yok çünkü...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ay81

Arkadaşlar bende de hc 19 e var.Bayadır kullanmıyordum. Kasette içindeydi. Anladığım kadarıyla benim sorunda aynı. Bu temizleme kasedini nerden bulabilirim?

Git sony yetkili servisine ver, 20 liraya alete genel bakım yaparlar, kafa temizleme kasedi sağlıklı değil...

servise verdim kamerayı.60 tl ye temizliğini yaparız remizleme kasedi sağlıklı olmaz dediler.yüzde doksan sorun çözülürmüş bakalım birkaç günde teslim edecekler inşallah çözülür
  • kafa temizliğine 60TL çok alıyorlar. 20TL yeterli. teknik servis açayım bedavaya yaparım. bu ne kazıkçı bir zihniyettir.
  • biz cihaz kafa bakımlarını ucretsız yapıyoruz...www.sonyservisankara.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

arkadaş ben çok meraklı olduğum halde daha hiç kamerayı söküp içine bakmadım.içini görmeyi çok istiyorum ama bozulmayınca denemem.forumnik arkadaş haklı parçayı kendin takabilsen bile servisine taktır bir aksilik olursa extra sizden para alamazlar ya siz takarken bir aksilik oldu yeniden o parçayı almak zorunda kalacaksınız.ben telefon ekranını takabildiğim halde servisine taktırmıştım takarken film kopsa ne olacak.ver 140 tl bakımını yaptır işin garantili olsun o parça arıza yaparsa süresini sor ücretsiz tekrar yaptırabilirsiniz.

Eski kameram bozulduğunda tamiri için çok yüksek fiyat çektiklerinden ve garanti veremediklerinden yeni kamera aldıktan sonra eskisini kadavra niyetine söküp bakmıştım.(Gerçi bazı yerlerini sonra toplayamdım elimde kaldı o ayrı ) LCD flex denen yer kopmaya kırılmaya gayet müsait bir yapı.İnce plastik yaprak gibi bir şey.içinden ince teller geçiyor.Sökülmesi ve değiştirilmesi usta eller için çok zor görülmüyor.Soket yapısı var.Zaten değiştirmeye müsait bir yapıda tasarlanmış.Demek ki buranın kolayca hasar görebileceği zaten düşünülmüş.Ancak kendi başına yapılmasını tavsiye etmiyorum.Çok hassas bir iş.Zaten forumnik'in dediğine göre de mümkün değil.Tamiri esnasında kamerada kalıcı bir zedelenme ve travma oluşmuyor merak etmeyin.Yani forumnik'in dediği gibi bunu servisine yaptırmak en doğrusu ve üzülmeye gerek yok.

• lokman hekim arkadaş kamera halen duruyorsa kameranın içini gösteren fotoğraf yükleyebilirmisin
  • Hocam kamerayı attım kuytu bir köşeye.Bir ara vaktim olunca LCD panelini falan tekrardan söküp koyarım buraya bir iki resmini.Ben açtıktan sonra pek hayır kalmadı zaten alette.Keşke o zaman alsaydım bir iki resim.Şimdi biraz uzun iş.Üşeniverdim.Kusura kalma.Bir ara bakarız çaresine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Hocam kamerayı attım kuytu bir köşeye.Bir ara vaktim olunca LCD panelini falan tekrardan söküp koyarım buraya bir iki resmini.Ben açtıktan sonra pek hayır kalmadı zaten alette.Keşke o zaman alsaydım bir iki resim.Şimdi biraz uzun iş.Üşeniverdim.Kusura kalma.Bir ara bakarız çaresine.

tamam hocam teşekkür ederim özellikle sensörü ve mercek olan yerleri merak ediyorum
  • Bugün kamerayı servisten aldım. Sonuç mu:

Kameraya HİÇ BİR ŞEY yapmamışlar. Şeritlenme sorununu da düzeltmeden geri vermişler.

Zaten kameramı incelediğini söyleyen adam, "abi kameranı kontrol et, sonra müşteriler bize geliyorlar şu sorun yoktu bu da çıkmış filan filan diye" gibi bir şeyler söyledi, anlamıştım ters bir şeylerin döndüğünü. Şu an o kadar sinirliyim ki, anlatamam. Kameranın ekranında görüntü yok, şansıma dokunmatiği çalışıyor, kör dövüşüne kasetlerden birini oynattım, yok kafa temizlemesi yapmadan verilmiş. Abi bildiğin kamerayı servise verdiğim gibi geri vermişler ya!!!

Esnaflık bu kadar mı ayağa düştü, kendine YETKİLİ SERVİS adı verenler bunu yapıyorlarsa diğer servislere nasıl güveneceğim bilmiyorum. İsterse 200 milyon olsun, o kabloyu bulup bir yerden, kendim takacağım, hiç mi hiç güvenim kalmadı artıkın. SONY bunu yapıyorsa, diğerleri napar?

20 milyon için tantana ediyorsun demeyin, burada konu yirmi lira değil, adamın sözünde durmamasıdır. Bana verilen sözün yapılmamasıdır.

Sonradan eklenen dip not : İşini düzgün yapanlara sözüm yok elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 6 Nisan 2010; 12:52:21 >

• DCR-PC55E istiyorum, bulabilirsem alacağım, minicik boyutlu, çok hoşuma gidiyor. Belki HD mini dv model de bakabilirim, harddiskli kamera istemiyorum. Kaset her zaman daha iyidir.

Para biriktirene kadar bu aleti tamir etmeye uğraşacağım. Hırsım geçmedi ya bir türlü!

Kamerada bir sorun var, yardım ederseniz sevinirim.

Kamerada bir sorun var, yardım ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 6 Nisan 2010; 0:33:32 >

• Robotica; sana ilk başta üzülmeye değmez demiştim hatırlarsan. Sen kendi kendine hırs yapmışsın. Makinenin masrafı belli lcd fleks kablosunu takınca kamera fıstık gibi çalışıyor olmayacak. Kafayı da değiştirmen gerekiyor görünen o. Kafa değişimi de nerden baksan 200TL tutar. Toplamda 350TL gibi bir meblağ sözkonusu. Kamerayı yapmadan sana teslim etmelerinde en büyük etken masrafın çok olması, yani servis bir şekilde sizden "ben bunu yaptıramam" şeklinde bir ima almış olmalı. Hangi servis olduğunu da burdan açıklarsan (belki yetkili servis bile değildir.) diğer düzgün işini yapmayan çalışanları zan altında bırakmamış olursun.

Kamerayı 880TL almış olduğunu belirtmişsin. Bu durumda önünde 2 seçenek var. Ya kameranın 3te biri veya yarısı kadar masrafı göze alacaksın ya da kamerayı bir kenara atacaksın çöp olarak. Teknoloji maalesef artık çöp. O yüzden tekrar söylüyorum, üzülmeye hırs yapmaya değmez.

• quote:

DCR-PC55E istiyorum, bulabilirsem alacağım, minicik boyutlu, çok hoşuma gidiyor. Belki HD mini dv model de bakabilirim, harddiskli kamera istemiyorum. Kaset her zaman daha iyidir.
    Para biriktirene kadar bu aleti tamir etmeye uğraşacağım. Hırsım geçmedi ya bir türlü!

kasetli kameranın başına açtığı bu beladan sonra hala kasetli istemen ilginç. harddiskli ya da sd karta kayıt yapan kameralara bak bence. Şu an kasetli kamera almak seneye kameranın çöp olması demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Robotica; sana ilk başta üzülmeye değmez demiştim hatırlarsan. Sen kendi kendine hırs yapmışsın. Makinenin masrafı belli lcd fleks kablosunu takınca kamera fıstık gibi çalışıyor olmayacak. Kafayı da değiştirmen gerekiyor görünen o. Kafa değişimi de nerden baksan 200TL tutar. Toplamda 350TL gibi bir meblağ sözkonusu. Kamerayı yapmadan sana teslim etmelerinde en büyük etken masrafın çok olması, yani servis bir şekilde sizden "ben bunu yaptıramam" şeklinde bir ima almış olmalı. Hangi servis olduğunu da burdan açıklarsan (belki yetkili servis bile değildir.) diğer düzgün işini yapmayan çalışanları zan altında bırakmamış olursun.

Kamerayı 880TL almış olduğunu belirtmişsin. Bu durumda önünde 2 seçenek var. Ya kameranın 3te biri veya yarısı kadar masrafı göze alacaksın ya da kamerayı bir kenara atacaksın çöp olarak. Teknoloji maalesef artık çöp. O yüzden tekrar söylüyorum, üzülmeye hırs yapmaya değmez.

Merhaba forumnik, ben tüm çalışanları zan altında bırakmadım. İşini elbette iyi yapan servisler de var, ama benim verdiğim yetkili servisti ve en azından benim için işini düzgün yapmadı.

Bana adamın dün söylediği cümle aynen şu: Abi kameranın dokunmatiği işlemediği için kaset oynatamazsın.

Ben kör dövüşüne kameranın dokunmatiğinin çalıştığını keşfettim, bu adam nasıl keşfedemedi ki orası teknik servis, kameranın uzaktan kumandası serviste mevcuttur, onunla bile kontrol edebilirlerdi. Hadi diyelim kumandası da yok, serviste USB kablo ya da ieee1394 de mi yok, bilgisayardan kasetin içeriğini oynatmak, ileri geri sarmak mümkün. Hiç ilgilendiklerini sanmıyorum ki zaten buna çok sinirlendim.

Yetkili servisin adını da burada açıklamayayım, PM atarım sana.

quote:

quote:

DCR-PC55E istiyorum, bulabilirsem alacağım, minicik boyutlu, çok hoşuma gidiyor. Belki HD mini dv model de bakabilirim, harddiskli kamera istemiyorum. Kaset her zaman daha iyidir.

kasetli kameranın başına açtığı bu beladan sonra hala kasetli istemen ilginç. harddiskli ya da sd karta kayıt yapan kameralara bak bence. Şu an kasetli kamera almak seneye kameranın çöp olması demek.

Profesyonel kameralarda bile kaset kullanılıyor, ki bir akrabamızın kamerası 8. senesinde, hiç bir şeyciği yok...
    Bu sefer daha dikkatli kullanırım nolcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 6 Nisan 2010; 12:49:23 >

• quote:

Profesyonel kameralarda bile kaset kullanılıyor, ki bir akrabamızın kamerası 8. senesinde, hiç bir şeyciği yok...

Teknolojiyi takip ediyorsan bilirsin, artık profesyonel kameralarda da kaset yok. bu aynen VHS kasetlerden dijitale geçmek gibi birşey. tabi sen bilirsin dikkatli kullandıktan sonra birşey olmaz, ucuz kasetler kullanma, kamerayı tozdan nemden sakın ve çantasında taşı.
  • quote:

quote:

Teknolojiyi takip ediyorsan bilirsin, artık profesyonel kameralarda da kaset yok. bu aynen VHS kasetlerden dijitale geçmek gibi birşey. tabi sen bilirsin dikkatli kullandıktan sonra birşey olmaz, ucuz kasetler kullanma, kamerayı tozdan nemden sakın ve çantasında taşı.

Bakalım kameramın akıbeti ne olacak ona göre bakacağız...
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bende de hc 19 e var.Bayadır kullanmıyordum. Kasette içindeydi. Anladığım kadarıyla benim sorunda aynı. Bu temizleme kasedini nerden bulabilirim?

Git sony yetkili servisine ver, 20 liraya alete genel bakım yaparlar, kafa temizleme kasedi sağlıklı değil...

servise verdim kamerayı.60 tl ye temizliğini yaparız remizleme kasedi sağlıklı olmaz dediler.yüzde doksan sorun çözülürmüş bakalım birkaç günde teslim edecekler inşallah çözülür

Kamerayı servisten aldım.60 tl yide bayıldım. Serviste sorun yok (tabi ayaküstü) eve geldim başladı gene aynı şeyleri yapmaya.Sardırmaya basıyorsun süre çalışmıyor.İzleme çalışmıyor.Sardırmaya devam edersen bir süre sonra sayaç çalışmaya başlıyor.O zaman görüntü başlıyor ama gene şeritler çıkıyor.Bir süre sonra düzeliyor sonra 3-5 saniye gene şeritlenme başlıyor sonra düzeliyor.Bazen şeritlenme hiç kaybolmuyor.Kısaca abuk sabuk bir kamera oldu çıktı.Şimdi servise götürsem adamlarla iyice takışacağım.Bilmiyorum ne yapmalıyım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kamerayı servisten aldım.60 tl yide bayıldım. Serviste sorun yok (tabi ayaküstü) eve geldim başladı gene aynı şeyleri yapmaya.Sardırmaya basıyorsun süre çalışmıyor.İzleme çalışmıyor.Sardırmaya devam edersen bir süre sonra sayaç çalışmaya başlıyor.O zaman görüntü başlıyor ama gene şeritler çıkıyor.Bir süre sonra düzeliyor sonra 3-5 saniye gene şeritlenme başlıyor sonra düzeliyor.Bazen şeritlenme hiç kaybolmuyor.Kısaca abuk sabuk bir kamera oldu çıktı.Şimdi servise götürsem adamlarla iyice takışacağım.Bilmiyorum ne yapmalıyım.

Size de mi sorunlu teslim edildi kamera? Of offf ne desem ki şimdi ben? Bunlar nasıl iş yapıyorlar ya?

Dostum, 60 tl az para değil git hemen.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.