Şimdi Ara

kameradan dizüstü bilgisayara veri aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim panasonic NVGS 11 (mini dv kasetli) kameram var. Yeni bir TOSHİBA notebook aldım. Kameradan notebooka DV bağlantısını kuramadım. Notebook girişleri USB. BU USB girişleri üzerinden video işlemek üzere veri aktarımı yapabilirmiyim?
    selamlar
    alper

• yapabilirsin. Fakat çok yüksek kalitede görüntü olmayacaktır. Kameranın driver ını bilgisayara kur. SOnra usb den kameranı bağlar bağlamaz makine tanıyacaktır. Movie maker da kaydetmen için sana yetecek program.
  • @vrt00

USB den DV aktarımı @AKINLASIN'ın da dediği gibi görüntü kalitesini çok düşürüyor. Görüntü aktarımı FrieWire (IEEE 1394) connector vasıtasıyla kalite kayıpsız olarak mümkün.

Sanıyorum dizüstü bilgisayarınızda bu connector yok. Masa üstü bilgisayarlar için PCI slotuna takılan kartlar piyasada rahatça bulunuyor. Dizüstü bilgisayarlar için PCMCIA(Tıklayın) kartlar var.

Eğer dizüstü bilgisayarınızda PCMCIA yuvası varsa bu kartı önerebilirim. Uygun bir aktarma kablosu ile birlikte satın alarak kaliteli görüntü aktarımı sağlayacağınızı düşünüyorum.

Hoşça kalın.

• quote:

Orjinalden alıntı: behic26

Sanıyorum dizüstü bilgisayarınızda bu connector yok. Masa üstü bilgisayarlar için PCI slotuna takılan kartlar piyasada rahatça bulunuyor. Dizüstü bilgisayarlar için ...

eğer notbuk yeni modelse olabilir. benimkinde var. ben notbuktan yazıyorum dvdlerimi... firewire girişi çok küçük birşey olduğu için arkadaşın gözünden kaçmış olabilir...

usb ile olmaz o iş. kameraların çoğu kitleniyor. kitlemenyenlerde de çok kötü oluyor görüntü kalitesi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

test

test
    test

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 22 Ocak 2021; 23:10:16 >
  • laptop ta dvd recorder varsa, --link girişi vardır.
  • Benim 4 yıllık laptopumda bile ieee1394 girişi var.Arkadaşın laptopunda da büyük ihtimalle bu girişten var..USB den aktrımda video kalitesi düşük olur.Kumlu kare atlamalı videolar ortaya çıkar.

Yapmanız gerekn 15-20 ytl ye 4pin*4pin tipindeki bir ieee1394 kablosu alın.Büyük ihtimalle kamera ile verilmemiştir.Bazı markalar beraber verebiliyor bu kabloyu.Tekno mareketlerde satılır.Kamerada ve laptopta bu kablonun takılacağı aynı tipte yuvalar vardır.Önce kameranın driverlerini bilgisayara yükleyin.USB için yüklediyseniz zaten vardır,bir daha yüklemenize gerek yok.Kamera kapalı olarak ieee1394 ile bilgisayara bağlayın.

Kamerayı açın.Yeni donanım bulundu diyecek.Bulsun tanısın.İşlemi bitirsin.Daha sonra moive maker üzerinden video aktarımını rahatlıkla yapabilirsiniz.

İsterseniz bu iş için yukarıda örneği verildiği gibi başka video düzenleme yazılımları da kullanabilirsiniz.Eğer yeni iseniz başlamak için tavsiyen movie maker...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 2 Haziran 2007; 15:36:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pcye ekran aktarımı
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • canon kameraların driveri nedir?
  • Arkadaşlar Panasonic Gs-70 Model bir kameram var laptop a movie maker la aktarım yapıyorumda tam dosya halinde 12 Gb lık dosya çıkıyor. Kayıt esnasında yaptığım pause larda dosyayı kapatıp yeni yeni kayıt yapsa, bunu yapabilecek aktarım prg si varmı

Çıkan dosyaları görüntü kalitesinden dolayı hiç sıkıştırmak istemiyorum parçalı şekilde dvd lere kaydetip arşiv yapacağım ileride Avi leri dvd ler okuyabilirse o zaman kullanırım diyorum sizce düşüncem mantıklı siz ne önerirsiniz.
  • 1 hafta sonra cevap vermek biraz saçma olacak ama gözümden kaçmış kusura bakma ...

Kaydettiğin avi dosyasının codec i DV dir . "ileride Avi leri dvd ler okuyabilirse o zaman kullanırım diyorum" Bir bilgisayarda rahatlıkla izleyebilirsiniz DV codeci ile sıkıştırılmış avi dosyasını , ama kastettiğiniz bir DVD Player ise imkansız diyebilirim . Sizin yerinizde ben olsam DV formatını DVD formatına dönüştürürdüm DVD Player da da rahatlıkla izlerdim . Tabi şu da var , kullandığınız movie maker programında sanmıyorumki kameradan capture ettiğiniz videoyu DVD ye dönüştürebilsin . Bunun için daha profesyonel programlar kullanmalısınız . Forumu takip ettiyseniz mutlaka duymuşsunuzdur . Pinnacle , ulead gibi programlar aracılığı ile elinizdeki Dv formatını bana sorarsanız DVD ye dönüştürün . Hem DVD Player larda izlersiniz , hem de görüntüden çok az bir ; göz yumulacak kadar az ; kaybınız olur . Kolay gelsin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.