4 lambalı EVEREST marka PC kamerası kullanıyorum USB girişine ve PC nin arkasında bulunan Turuncu-yeşil-mavi girişlerinden turuncu soketine takıyorum Daha önce bu şekilde kameralı görüşmeleri normal yapmakta iken
Şimdi ne oldu bilmiyorum Karşı tarafın görüntü ve sesini alıyorum Benim görüntüm gidiyor Ancak sesim karşı tarafa gitmiyor
Kameranın mikrofonu arıza olmuştur zannıyla Bugün SNOPY SN-M718 sehpalı mikrofon aldım Turuncu ve yeşil jakları var Turuncuyu turuncu girişine taktım Yeşil ucu mavi girişe taktım Daha sonra uçları değişik taktım Sesim bir türlü karşıya gitmiyor
Ses ayar denetimini açtım Mikrofon sessiz işaretlenmiş gördüm İşareti kaldırdım sesim yine gitmiyor
Windows Live Messenger i kapatıp Ses ayar denetimini tekrar açıp baktığımda Sessiz işaretini iptal bıraktığım halde Mikrofon sessiz işaretlenmiş görüyorum
Bir arkadaş yardım ederse memnun olacağım
öncelikle denetim masasındaki ses seçeneğinden üstteki menülerde donanımını sınama kısmı var oradan bir kontrol et
Denetim masası-ses konuşma müzik ayarları-ses efekti düzenini değiştir-insan sesi-donanımı sına ya geldim Ses donanımı sınanıyor işlemi bitti Konuştuğumda kaydetme ve çalma da seviye göstergesi hareket etmedi Ses ayarına geldim Mikrofonu seçip gelişmiş i açtım Mikrofon için gelişmiş denetimler sahifesinin en altında 1 Mic Boost yazıyor Tanıdığım birinde burada 2 yazıyormuş Buradaki 1 i 2 ye çeviremedim
Ses ayar sahifesinde ses ayar denetimi bölümü altındaki gelişmiş i açtım Buranın en altında 1 AC3 SPDIF ve 2 PCM SPDIF nin her ikisi de işaretli
Yardım için teşekkür ederim
.
Messenger konuşma penceresinde böyle bi ifade var buna tıklayıp ses ve görüntü ayarlarını yaptın mı?
Resimde gösterdiğiniz ses klibi kaydetme işaretine tıkladım Yazı yazdığım bölümde kayıt işareti yeşil çizgi ilerledi bu arada konuştum Bıraktığımda ‘’ kayıtta ses algılanmadığından ses klibiniz gönderilemedi ‘’ Uyarısını aldım Karşımda biri olmadığından böyle oldu düşüncesiyle Tanıdığım birisini aradım msn sini açtı Aynı işlemi karşımdaki yaptı kamera kapalı olduğu halde sesi bana geldi Ben de tekrar aynı işlemi yaptım ama sesim yine gitmedi
Burada sadece ses kayıt ediliyor Ses ve görüntü ayarları yapmak için pencere açılmadığından yapamadım
.
quote:
Orjinalden alıntı: serdaryakup
Resimde gösterdiğiniz ses klibi kaydetme işaretine tıkladım Yazı yazdığım bölümde kayıt işareti yeşil çizgi ilerledi bu arada konuştum Bıraktığımda ‘’ kayıtta ses algılanmadığından ses klibiniz gönderilemedi ‘’ Uyarısını aldım Karşımda biri olmadığından böyle oldu düşüncesiyle Tanıdığım birisini aradım msn sini açtı Aynı işlemi karşımdaki yaptı kamera kapalı olduğu halde sesi bana geldi Ben de tekrar aynı işlemi yaptım ama sesim yine gitmedi
Burada sadece ses kayıt ediliyor Ses ve görüntü ayarları yapmak için pencere açılmadığından yapamadım
.
Pc ilk kurduğunda daha önce kamera veya sesli görüşme yapmadıysan oraya tıkladığın zaman ses yüksekliği ve pc de bulunan kamerayı gösteriyorsun ölye devam ediyorsun. Belki diye yazmıştım ama olmadı. İnşallah sorunun çözülür kolay gelsin..
Messenger in son sürümünü yükledim Kameranın CD sini takıp yeniden kurdum Messenger in araçlar –ses ve görüntü kurulumundan uğraştım Aynı şekilde görüntü gidiyor ses gitmiyor
Ses denetimine bakıyorum mikrofon sessiz işaretlenmiş görünüyor Açıyorum yeniden deniyorum durum aynı Messenger i kapatıp açıyorum Tekrar Ses denetiminde mikrofon sessiz işaretlenmiş görünüyor Biraz daha idare edip format atmayı düşünüyorum
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim
Arkadaşım sen maviye turuncuya takıyorum diyosun ama; Senin ayarladığın konfigürasyona göre bu jak ların işlevi değişir. Yani mesela ses çıkışını 5+1 olarak ayarlarsan mavi olan subvoofer olur, 2 hoparlor olarak ayarlarsan aynı mavi giriş mikrofon görevi görür. Şimdi yapman gereken ses aygıtın ne marka ise(Soundmax, AC97 falan) ayarlarına gir ve kaç hoparlor kullanacaksan ona göre ayarla. Göreceksinki yaptığın ayara göre girişlerin işlevi değişiyor.
İlk mesajım daha da uzun olmasın diye yazmadığım bir konu
PC nin arkasında bulunan Turuncu-yeşil-mavi girişlerinden yeşil ses çıkış soketine Y şeklinde bir ucu erkek diğer iki ucu dişi soketler var
Bunun erkek ucunu PC nin yeşil ses çıkış soketine Diğer dişi uçlarından birisine dış hoparlöre diğerini de kulaklığa bağlamış idim
Uğraşı sonu ses gitmeğince Y şeklindeki iki çıkış sağlayan aleti çıkartıp sadece dış hoparlör kablosunu taktım
Sehpalı mikrofonu da çıkartıp kameranın kendi mikrofon kablosunu taktım Hayret sesim gidiyor
Deneme amaçlı tekrar iki çıkışlı soketi ve hem harici hoparlör Hem kulaklığı aynı anda bağladım sesim yine gitmedi Ve ses ayarlarında Mikrofon otomatik sessiz konuma geçiyor
Harici mikrofonu yeni aldığımdan geri iade etmek için Söküp kutusuna yerleştirirken sehpanın arka tarafında aynı renkte Pirinç-mercimek tanesi büyüklükte minicik aç-kapa düğmesini gördüm Tekrar geri taktım aç-kapa yı hareket ettirince sesim gitmeğe başladı
mesuthaksoy , JANT! , ucanturk41 İstemeden sizleri yordum ayrı ayrı özür dilerim Yardımlarınız için teşekkür ederim
.
öncelikle mic çalıştığından emin ol bağladığın zaman hoparlörlerden ses geliyormu
quote:
Orjinalden alıntı: krm-iks
öncelikle mic çalıştığından emin ol bağladığın zaman hoparlörlerden ses geliyormu
binbaşım arkadaş halletmiş sorununu siz görmediniz herhalde :)
Messenger –Araçlar-Ses ve görüntü kurumu- Adım 1 hoparlör ayarlarında sesi çaldığımda hoparlörlerden ses geliyor Adım 2 mikrofon ayarlarında Mikrofon sehpasında bulunan aç-kapa düğmesini açtığımda Yeşil seviye sesime göre yükselip alçalıyor Düğmeyi kapattığımda mikrofon da kapalı duruma geldiğinden Işık yükselmesi duruyor Bu durumda konuşurken düğmeği açacağım
.
Ya Arkadaşım Benikide PC leptop Zaten Everest Kulanıyom Ben Pepbe-Yeşil Kablu yokki
BinBaşım Siz Diyorsunuz
Denetim masası-ses konuşma müzik ayarları-ses efekti düzenini değiştir-insan sesi-donanımı sına ya geldim Ses donanımı sınanıyor işlemi bitti Konuştuğumda kaydetme ve çalma da seviye göstergesi hareket etmedi Ses ayarına geldim Mikrofonu seçip gelişmiş i açtım Mikrofon için gelişmiş denetimler sahifesinin en altında 1 Mic Boost yazıyor Tanıdığım birinde burada 2 yazıyormuş Buradaki 1 i 2 ye çeviremedim
Ses ayar sahifesinde ses ayar denetimi bölümü altındaki gelişmiş i açtım Buranın en altında 1 AC3 SPDIF ve 2 PCM SPDIF nin her ikisi de işaretli
Yardım için teşekkür ederim
Ama Benimki Windows7 Hiç Birşey Anlamadım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme