Şimdi Ara

Kameraya Konuşmacı Mikrofonundan Ses Alma Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eğerki tamamnı okumaya vaktiniz yoksa yalnızca kalın olarak yazdıklarımı okuyup cevap verebilirsiniz. Teşekkürler

Değerli arkadaşlar bulunduğum dernekte haftalık seminerler düzenlenmektedir.
    Her semineri kamerayla kayıt altına almaktayız.
    Benim tek istediğim şudur; seminerdeki konuşmacının mikrofonundaki sesi çok net biçimde kameraya görüntü ile parelel olarak kaydetmek.

Konuda SONY KAMERA olarak bahsedeceğim kameranın tam modeli: "Sony digital hd video camera recorder | hxr-mc2000e/mc1500p"dir.
    Konuda MİKSER olarak bahsedeceğim cihazın tam modeli: "Soundcraft markalı 8 girişli Excon24-bit digital effecli mikser"dir.

Araştırdığım kadarıyla elimdeki cihazlar alt yapı olarak istediğimi yapabilme kapasitesine sahiptir.
    Fakat benim bağlantıları yapamamdan kaynaklı olduğunu söylüyorlar.
    Yarı profesyonel olarak yapanlara sorduğumda "yaparız basittir" deyip geliyorlar "ya bu iş olurda bişeyi yanlış yapıyoruz" deyip yapamadan gidiyorlar.

Birçok yöntem ve olasılık denedim. Bir türlü istediğim sonucu elde edemedim.
    Bunları kısaca belirteyimki benim denediğim yöntemleri bana çözüm olarak tekrar söylemiş olmazsınız veya bir yanlışlık varsa düzeltmemi söylersiniz.

Denediğim 1. yöntem >
    1 adet verici 1 adet alıcı roof kablosuz yaka mikrofonu seti aldım.
    Yaklaşık ikisi 500 tl.
    Vericiye yaka mikrofonu takarak konuşmacıya verdim.
    Alıcıya 3mm jak takarak Sony kamerama 3mm jak ile giriş yaptım. (Kameram stereo girişli fakat mono olarark giriş yaptım elimde malzeme yok.)

Aldığım sonuç konuşmacı konuşunca ses güzel, fakat aralarda ne zaman duraklasa konuşmadığı her an birden bir hışırtı yükseliyor.
    Konuşma tekrar başlayınca hışırtı yok oluyor. Bu durum çok itici oluyor tekrar izleyenler için. Dolayısıyla istediğim sonucu alamadım.

Denediğim 2. yöntem >
    Mikserden beyaz ve kırmızı 4 adet yer var.
    Çeşitli kombinasyonları deneyerek elimdeki kırmızı beyaz uçları bir üsttekine bir alttakine vs. taktım.
    Kırmızı beyaz uçların diğer ucu stereo 3mm jakı kameramın mikrofonuna bağladım.

Sonuç sürekli bir hışırtı arka planda her daim devam ediyor. Konuşmacı konuşsada konuşmasada. Buda istediğim sonuç değildi

Denediğim 3. yöntem >
    Mikserden menu out 6mm jak çıkışından kamera mikrofonuna giriş yaptım.

Sonuç 1. yöntemdekinin sonucuyla aynı.

Denediğim 4. yönetm >
    Aldığım bu kötü kayıtları Adobe Audition programıyla temizlemek oldu.

Sonuç, kötü sesleri temizledim. Çıkan ses tamamen konuşmacının kendi sesi, fakat sanki konuşmacı genzinden konuşuyor.
    Burnunu kapatmış öyle konuşuyor gibi sıcak olmayan bir ses çıktı ortaya dolayısıyla buda istediğim değildi.

Denedim 5. yöntem >
    Kameraya direk yaka mikrofonu taktım arada mikser olmadan konuşmacıya verdim.

Sonuç, bunda bir problem yaşamadım. Çevre sesi denedim tüm yöntemlere göre neredeyse hiç yoktu.
    Fakat aklıma şu geldi. Seminerde 4 konuşmacı varsa ben ne yapacağım. Dolayısıyla bu sesin netliğinde mikserden ses almam gerekiyor.

Tüm bunların sonucunda, birden fazla konuşmacının olduğu seminerde kamreaya net bir ses kaydı nasıl alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ercan Araz -- 3 Temmuz 2015; 16:52:50 >

• Ortam kapalı mekan mı? bütçe ne kadar ?

Hışırtıların gelme sebepleri alternatif çoktur.Mixer, kablolar, mikrofonlar, Ayrıca kullandığınız mixer'in dip ses üretme potansiyeli de önemlidir. Eğer kalitesiz veya bozuk bir cihaz ise, ne yapsanızda bu sorunla karşılaşırsınız.

Zaten söylemişsiniz, kameraya mikrofon girişi üzerinden mixer'den ses aldım diye. Ama ne seviyede ses aldınız ? Monitor çıkışlarını kullanmanız lazım, gidip phono veya headphone yazan yükselteç üzerinden geçenler doğru sonuç vermez. Monitor çıkışları yok ise eğer, Line level out yazabilir. Bunları denemenizde fayda var.

Eğer kapalı mekan ise, studio mixer alarak iyi mikrofonlar kullanarak bu işi çözebilirsiniz, bütçe belirtmemişsiniz gerçi ama, zor iş değil. Eğer kapalı mekan ise daha da kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Serzeniş -- 5 Temmuz 2015; 0:19:28 >
  • Ercan Araz E kullanıcısına yanıt
    Hatta kısaca şöyle bir cihazla işinizi görebilirsiniz...

http://www.videomaker.com/article/15508-azden-fmx-dslr-audio-mixer-review
  • Evet kapalı mekan.

Bütçe konusunda sıkıntı yok. Fakat ben şunu düşünüyorum elimdeki malzemelerle bu işi yapılabilir. Çünkü alındığı zaman her şey düşünülerek alınmış ben alındığı esnada yoktum.

Verdiğiniz linkteki cihaza baktım fakat bunu kullanmadan istediğim sonucu alamazmıyız zaten.

Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım teşekkürler.
  • Ercan Araz E kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki mixer hakkında bilgi bulamadım.

Bütçe sıkıntısı yok ise hiç kendinizi boşa yormayın, doğru ekipmanlar ile stabil ve sorunsuz bir kayıt elde edebilirsiniz. Fazla uçuk cihazlara da gerek yok.

Linkte mevcut olan cihaz DECK Mixer'dir, herhangi bir yükselteç, ampli görevi görmez, tek merkezli çok kanal yönetimi sağlar. 4 konuşmacıya kadar mikrofon desteği sağlar. Siz ihtiyacınız kadarını belirleyin, ona göre aynı site üzerinden daha fazla girişlere sahip cihazlara bakabilirsiniz. Ama her mixer'e bakmayın, sadece deck mixer yada diğer adıyla studio mixer'lere bakın.

Fiyat fazla uçuk değil, yapacağınız tek şey buna mikrofonları bağlamak ve çıkıştan kayıt almak. Hepsi bu.

http://www.batimuzikmarket.com/Behringer-XENYX-1204-USB-Mikser,PR-9065.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Serzeniş -- 26 Temmuz 2015; 4:20:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Televizyon ses hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.