Şimdi Ara

Kamyon / Tır şoförü olmak istiyorum... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
264
Cevap
10
Favori
205.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Damarlı Kobra

Benimde tır kamyon türevlerine çok merakım var yaw:D
    Bir şeylerde ben yazayım istedim.

şöför olmak isteyen arkadaş,çıraklık ve ustalık her işte olduğu gibi bu işinde vazgeçilmezidir.Fakat ben yapacağım dersen imkanzıda değildir.Aslında arkadaşların demek istediği,işin önemi ve tecrübesidir.Ben baba yanında yetiştim.17 yaşında iken 1210 ford ile yanımda rahatça oturuyordu babam.Daha sonra 2517 mercedes 10 teker aldık.Tır kullanmadım.Kullanabilirmiyim dersem, iilla bi süre gidip gelmem gerekir bir arkadaş ile bu benim için bile geçerli.

Zira dorse olayı çok farklıdır.sağa kırarsın sola gider sola kırarsın sağa.Birde kafa kırıldımı aynalarda öldü işde burda senin tecrüben ve sezilerin öne çıkar.Çadır çek, çadır bağla,yolda arızası istirahatde sanayi ustalar, bunları saymıyorum bile rezillik...

Yol gitmek çok farklıdır.İlk başlarda yatağını ararsın.İlk gece uyuyamayıp,petrolde sandalyeleri birleştirdiğimi bilirim.Gece uykunu bile tam alamazsın.Bitsede evime dönsem dersin.Sosyal hayat felan unut.Araban borçlu ise durmak da yok.Yorucu olur bayağı.

Sonuç olarak sana tavsiyem bir arkadaş,tanıdık vss ile biraz gidip gel bakalım iş sana ne kadar uygun sen işe ne kadar.Sonra üzülmeyesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: KurtalanEkspres

Bi de yukarıdaki yorumları okudum tır şöförlüğü yok zor iş yok çok zeka ister bilmem ne falan . Bu ne bre Ben çok uzunyol adamı tanıdımAdamların tahsili en yükseği lise terk di

Alıntıları Göster
    konuyu açan arkadaş cvp yazmayı bırakmış.
    tam birsene önce böyle konu açmayı düşünürken bulmuştum burayı :))
    benim hislerime ve ihtiyaçlarıma cevap vernişti.
    ehliyeti yeni büyütmüş şoför olmaya niyet etmiştim.:)
    şimdi tebessüm ederek en baştan tekrar bütün yazılanları okudum::))
    burda yazılanların hepsini (kaza hariç)(allaha şükürler olsun ) deneyimledim.:))

• quote:

Orijinalden alıntı: serhoos

konuyu açan arkadaş cvp yazmayı bırakmış.
    tam birsene önce böyle konu açmayı düşünürken bulmuştum burayı :))
    benim hislerime ve ihtiyaçlarıma cevap vernişti.
    ehliyeti yeni büyütmüş şoför olmaya niyet etmiştim.:)
    şimdi tebessüm ederek en baştan tekrar bütün yazılanları okudum::))
    burda yazılanların hepsini (kaza hariç)(allaha şükürler olsun ) deneyimledim.:))

Alıntıları Göster
    Şöför olan ya da bilgisi olan arkadaşlar teşekkürler. İçimde uzun yol şöförlerinin çok fazla kazandığına (işçi olarak çalışıp da) dair saçma sapan duygular vardı. Artık içim rahat gönlüm ferah. Allah size sabır güç kuvvet versin kolay iş yok şu dünyada. Benim merak ettiklerim Şöföre kaç günde götüreceği, güzergahı, ya da aracı nerde durdurabileceği gibi kısıtlamalar getiriliyor mu. Polisler kafalarına göre çevirip arama yapabiliyor mu. Yükten şöför de sorumlu oluyor mu? Hiç kimse ing vs bilecen yazmamış yurt dışında nasıl anlaşıyorsunuz? Mesela yurt dışında araç arızalansa ne yapılır? ve yol ortasında lastik patlarsa yükün lastiğinden kim sorumlu kim öder?

• quote:

Orijinalden alıntı: dogukan21

Bir şeylerde ben yazayım istedim.

şöför olmak isteyen arkadaş,çıraklık ve ustalık her işte olduğu gibi bu işinde vazgeçilmezidir.Fakat ben yapacağım dersen imkanzıda değildir.Aslında arkadaşların demek istediği,işin önemi ve tecrübesidir.Ben baba yanında yetiştim.17 yaşında iken 1210 ford ile yanımda rahatça oturuyordu babam.Daha sonra 2517 mercedes 10 teker aldık.Tır kullanmadım.Kullanabilirmiyim dersem, iilla bi süre gidip gelmem gerekir bir arkadaş ile bu benim için bile geçerli.

Zira dorse olayı çok farklıdır.sağa kırarsın sola gider sola kırarsın sağa.Birde kafa kırıldımı aynalarda öldü işde burda senin tecrüben ve sezilerin öne çıkar.Çadır çek, çadır bağla,yolda arızası istirahatde sanayi ustalar, bunları saymıyorum bile rezillik...

Yol gitmek çok farklıdır.İlk başlarda yatağını ararsın.İlk gece uyuyamayıp,petrolde sandalyeleri birleştirdiğimi bilirim.Gece uykunu bile tam alamazsın.Bitsede evime dönsem dersin.Sosyal hayat felan unut.Araban borçlu ise durmak da yok.Yorucu olur bayağı.

Sonuç olarak sana tavsiyem bir arkadaş,tanıdık vss ile biraz gidip gel bakalım iş sana ne kadar uygun sen işe ne kadar.Sonra üzülmeyesin...

İşte gerçekten kısa ve öz olarak her şeyi anlatmışsınız.Söylemlerinize sonuna kadar katılıyorum..

• quote:

Bir işi yapabilmek önce o işi sevmek , o işe kendini vermekten geçer . Uzunyol şöförlüğünü yapabilirim severim diyen her insan yapar bu işi . Önce şantiyelerde orda burda küçük araçlardan muavinlikten veya şöförlükten başlarsın . Uzunyol işi gelir sonra . İsdemirden 2 tır demir çekiyoduk diğer şöför iş hayatına yeni girmiş acemiydi mesela bize öğütlemişlerdi buna yardımcı olun öğretin işi yolları falan diye . Öle herkes bu işi bilip doğmuyor . Ona bakarsanız her mesleğin kendine göre zorluğu var o zaman hiç kimse hiç bir işte çalışmasın .

Alıntıları Göster
    Şoförlüğü fazla abartmayın ama küçümsemeyinde benim dedem kaç yıllık kamyoncu kollarında pazular var direksiyon sallamaktan. Karabükte en iyi şoför seçildi Murat124 le. Yani kamyonculuk ve tırcılık her yiğidin harcı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonnedark

quote:

Orijinalden alıntı: piskopat19

quote:

evet arkadaşlar konu güncel şuan src ve psikoteknik için uğraşıyorum
    bu arada Gökboraya gittim olmadı önce tecrübe istediler ne mezunu olduğumu sormadılar bile ,varsa bu işin içinde olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

karma lojıstık yetıstırmek uzere adam arıyomus muhtarlıkta afişini gordum...

saol ama biraz detay verirmisin, firma nerede acaba netde iletişim bilgilerini buladım.

muhtarlıktakı yazıyı kaldırmıslar ama nette kısa bı arastırma sonucu personel arıyolar lınke bakarsan.

http://yamcili.com/forum/index.php?topic=103.0

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet arkadaşlar konu güncel şuan src ve psikoteknik için uğraşıyorum
    bu arada Gökboraya gittim olmadı önce tecrübe istediler ne mezunu olduğumu sormadılar bile ,varsa bu işin içinde olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

karma lojıstık yetıstırmek uzere adam arıyomus muhtarlıkta afişini gordum...

saol ama biraz detay verirmisin, firma nerede acaba netde iletişim bilgilerini buladım.

muhtarlıktakı yazıyı kaldırmıslar ama nette kısa bı arastırma sonucu personel arıyolar lınke bakarsan.

http://yamcili.com/forum/index.php?topic=103.0

Alıntıları Göster
    evet şoför adayları bu iş için yaş-tahsil gerekmiyor. (42 yaşında başladım- üni terkim ama kimse sormadı tahsilimi)
    sırasıyla git.bu işe kamyonda başla. modeline gittiğin güzargaha bakma. 6 ay 1 sene sık dişini.. hem ağır vasıtayı öğrenirsin,hem yol yordam güzergah, yasalar, evrak işlerini. tako gibi. geri plandaki mevzuatları, sonra yeteneğin varsa zaten tır senin elinden kaçamaz.
    sakin, sabırlı, dikkatli ve dürüst ol. kafa çalışıyosa öğrenirsin.f16 savaş pilotu olmuyacaksın sonuçta.
    kamyonda çalışırsan 1200-1600 arası , tırda 1500-2500 tl arası ücret alırsın.. yemek paran ıvırın zıvırın içinde. yurt dışı işini bilmiyorum seneye onuda yazarım inş.:)
    piyasada iş çok, şoför sıkıntısı var ..( işveren sıkıntısıda :) )
    ben 2000-2250 arası alıyorum,bir çok arkadaşım iş arıyor, bizim şirkette şoför arıyor:)) bir terslik var he , garip dimi.. ben 2006 axor kullanıyorum

burda yapazmazsın edemezsin diyenleri salla.. yukarda yazdım bir sene önce bende tır şoförü nasıl olurum diye bu forumları okuyordum.
    meslek yok para yok borç çok,napcaz diye 3buçuk atıyorduk. burda tuzu kurularda işkembeden sallıyodu:) sadece burda değil tabi konuştuğum danıştığım her 100 kişiden 80 i diyebilirim.. şoförlükmü başka iş yap bu iş çekilmez desinler,,başka bir işte alabileceğin alabileceğim en fazla para 800 lira ile vasıfsız işçilik...
    zor mu bence değil ,uykucu değilsen tabi. onun haricinde hep oturuyosun. :)) tabi ben çadır çekiyorum topluyorum.maden taşırsam kürek sallıyorum. ama aslanlar gibi tamamı alınteri helalinden para hem de iyi para kazanıyorum.. az yakıyo çok kaçıyorum:))) maşallah deyin garii:)
    dürüstsen bi süre sonra zaten sen değil iş seni buluyor. yada bütün kapılar sana açılıyor.
    bu arada mazot deposuna elini uzatan şerefsiz meslektaşlarımı ve şoförünün parasını vermeyen uyduruk sebeplerle parasını kesen şerefsiz işverenleride bipp bip bipliyorum..
    kendi deneyimlerimden yazdım. şükürler olsunki halimden memnunum. şimdi aylığı 2000 lira eden bir mesleğim var.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhoos

evet şoför adayları bu iş için yaş-tahsil gerekmiyor. (42 yaşında başladım- üni terkim ama kimse sormadı tahsilimi)
    sırasıyla git.bu işe kamyonda başla. modeline gittiğin güzargaha bakma. 6 ay 1 sene sık dişini.. hem ağır vasıtayı öğrenirsin,hem yol yordam güzergah, yasalar, evrak işlerini. tako gibi. geri plandaki mevzuatları, sonra yeteneğin varsa zaten tır senin elinden kaçamaz.
    sakin, sabırlı, dikkatli ve dürüst ol. kafa çalışıyosa öğrenirsin.f16 savaş pilotu olmuyacaksın sonuçta.
    kamyonda çalışırsan 1200-1600 arası , tırda 1500-2500 tl arası ücret alırsın.. yemek paran ıvırın zıvırın içinde. yurt dışı işini bilmiyorum seneye onuda yazarım inş.:)
    piyasada iş çok, şoför sıkıntısı var ..( işveren sıkıntısıda :) )
    ben 2000-2250 arası alıyorum,bir çok arkadaşım iş arıyor, bizim şirkette şoför arıyor:)) bir terslik var he , garip dimi.. ben 2006 axor kullanıyorum

burda yapazmazsın edemezsin diyenleri salla.. yukarda yazdım bir sene önce bende tır şoförü nasıl olurum diye bu forumları okuyordum.
    meslek yok para yok borç çok,napcaz diye 3buçuk atıyorduk. burda tuzu kurularda işkembeden sallıyodu:) sadece burda değil tabi konuştuğum danıştığım her 100 kişiden 80 i diyebilirim.. şoförlükmü başka iş yap bu iş çekilmez desinler,,başka bir işte alabileceğin alabileceğim en fazla para 800 lira ile vasıfsız işçilik...
    zor mu bence değil ,uykucu değilsen tabi. onun haricinde hep oturuyosun. :)) tabi ben çadır çekiyorum topluyorum.maden taşırsam kürek sallıyorum. ama aslanlar gibi tamamı alınteri helalinden para hem de iyi para kazanıyorum.. az yakıyo çok kaçıyorum:))) maşallah deyin garii:)
    dürüstsen bi süre sonra zaten sen değil iş seni buluyor. yada bütün kapılar sana açılıyor.
    bu arada mazot deposuna elini uzatan şerefsiz meslektaşlarımı ve şoförünün parasını vermeyen uyduruk sebeplerle parasını kesen şerefsiz işverenleride bipp bip bipliyorum..
    kendi deneyimlerimden yazdım. şükürler olsunki halimden memnunum. şimdi aylığı 2000 lira eden bir mesleğim var.

Alıntıları Göster
    bir zamanlar bende kamyonculuğa hevesleniyordum,yaş o zamanlar 18 falan.neyse bizim komşunun ford d1210 u vardı o zamanlar,mobilya takımı taşıyordu brandalı kasa arabasıyla,ankara istanbul arası çalışıyordu.onu gördükçe imreniyordum,neyse yanında bi 15 gün gittim,tövbeeee dedim,bi daha kamyonmu,yanına yaklaşmam dedim

sonra otobüse yöneldim,5 senedir servis memurluğu yapıyordum,şimdi biraz ara verdim,dinlenecem biraz....

• quote:

Orijinalden alıntı: kıraslan

bir zamanlar bende kamyonculuğa hevesleniyordum,yaş o zamanlar 18 falan.neyse bizim komşunun ford d1210 u vardı o zamanlar,mobilya takımı taşıyordu brandalı kasa arabasıyla,ankara istanbul arası çalışıyordu.onu gördükçe imreniyordum,neyse yanında bi 15 gün gittim,tövbeeee dedim,bi daha kamyonmu,yanına yaklaşmam dedim

sonra otobüse yöneldim,5 senedir servis memurluğu yapıyordum,şimdi biraz ara verdim,dinlenecem biraz....

Alıntıları Göster
    Bu arada Tarihe bakılırsa,arkadaş şu an ya şöför olmuştur.Olmadıysa da işinde gücünde bir zamanlar neler düşünmüşüm diyerek okuyordur.

• quote:

Bir işi yapabilmek önce o işi sevmek , o işe kendini vermekten geçer . Uzunyol şöförlüğünü yapabilirim severim diyen her insan yapar bu işi . Önce şantiyelerde orda burda küçük araçlardan muavinlikten veya şöförlükten başlarsın . Uzunyol işi gelir sonra . İsdemirden 2 tır demir çekiyoduk diğer şöför iş hayatına yeni girmiş acemiydi mesela bize öğütlemişlerdi buna yardımcı olun öğretin işi yolları falan diye . Öle herkes bu işi bilip doğmuyor . Ona bakarsanız her mesleğin kendine göre zorluğu var o zaman hiç kimse hiç bir işte çalışmasın .

Alıntıları Göster
    http://video.mynet.com/ofelya_10/Buz-ustunde-Tir-Soforlugu/1129464/

tecrübe önemlidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Occams Razor

http://video.mynet.com/ofelya_10/Buz-ustunde-Tir-Soforlugu/1129464/

tecrübe önemlidir

Alıntıları Göster
    Mesajım bulunsun istedim.

TIR şoförlüğünde deneyim olmadan adam sana nasıl ''yüzlerce bin liralık'' aracını teslim edecek diyenleri anlayamıyorum. Zaten transport çalışan araçların hemen hemen hepsi Kaskolu,sigortalı firma patronu olacak çakalın umurunda olmaz ki. O senden ne kadar keseceğine (çalacağına) kilitlenmiştir.

Sektör o kadar erozyona uğramıştır ki , işini gücünü batırıp yada farklı meslek dallarında tutunamayıp bir şekilde TIR şoförlüğü yapan bir çok tanıdığım var. Çocuksu heves ve hayallariyle ''13.60 sürdüm yok babam şoför, dayımın arabasını sürdüm ben vs bla bla... ''anlatan arkadaşlara diyecek bir sözüm yok zaten.

Anlatmaya çalıştığım bu işlere girmek hiç ama hiç zor değil.
    Kocaeli, Sakarya , Düzce bölgesinde işe adapte olmak adına belki tatmin edici olmasa da onlarca yerde Tecrübe geliştircek işler olduğunu biliyorum. , birde şuna değinmekye fayda var sürekli şoför sirküle eden firmalar vardır ki oralarda iş bulma olayı daha yoğundur.

Ama tavsiyem bulaşmayın bu lanet mesleğe; Nerede tefeci, namussuz , kalitesiz insan varsa onların elinde şu anda bu sektör.
    O çok sevdiğimiz , şehit düşünce gözyaşı döktüğümüz polislerin bile çoğunun haraçlarına maruz kalan. Yollarda ''evde bekleyeninden başka'' kaybedecek birşeyleri olmayan insanlar bunlar.

Kazancını sonuna kadar helal ettirip ev yüzü görememek hiç de öyle fotoğraflarını gördüğünüz devasa demir yığınlarını kadar hoş bir durum değil.
    Aile kavramına uzak, gün bulup gün yiyen, gelecek derdi olmayan, nerde akşam orada sabah. Ölümü dünyada pek bir şey değiştirmeyecekse bir insan, o zaman tercih etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safir_yusuf -- 27 Ağustos 2011; 16:40:00 >

• vazgecin bu sevdadan...kücükten baslayin, ondan sonra belki Allah kerim

Kamyon / Tır şoförü olmak istiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByHector

Şoförlüğü fazla abartmayın ama küçümsemeyinde benim dedem kaç yıllık kamyoncu kollarında pazular var direksiyon sallamaktan. Karabükte en iyi şoför seçildi Murat124 le. Yani kamyonculuk ve tırcılık her yiğidin harcı değil.

deden kim senin karabükte??
  • quote:

Orijinalden alıntı: safir_yusuf

Mesajım bulunsun istedim.

TIR şoförlüğünde deneyim olmadan adam sana nasıl ''yüzlerce bin liralık'' aracını teslim edecek diyenleri anlayamıyorum. Zaten transport çalışan araçların hemen hemen hepsi Kaskolu,sigortalı firma patronu olacak çakalın umurunda olmaz ki. O senden ne kadar keseceğine (çalacağına) kilitlenmiştir.

Sektör o kadar erozyona uğramıştır ki , işini gücünü batırıp yada farklı meslek dallarında tutunamayıp bir şekilde TIR şoförlüğü yapan bir çok tanıdığım var. Çocuksu heves ve hayallariyle ''13.60 sürdüm yok babam şoför, dayımın arabasını sürdüm ben vs bla bla... ''anlatan arkadaşlara diyecek bir sözüm yok zaten.

Anlatmaya çalıştığım bu işlere girmek hiç ama hiç zor değil.
    Kocaeli, Sakarya , Düzce bölgesinde işe adapte olmak adına belki tatmin edici olmasa da onlarca yerde Tecrübe geliştircek işler olduğunu biliyorum. , birde şuna değinmekye fayda var sürekli şoför sirküle eden firmalar vardır ki oralarda iş bulma olayı daha yoğundur.

Ama tavsiyem bulaşmayın bu lanet mesleğe; Nerede tefeci, namussuz , kalitesiz insan varsa onların elinde şu anda bu sektör.
    O çok sevdiğimiz , şehit düşünce gözyaşı döktüğümüz polislerin bile çoğunun haraçlarına maruz kalan. Yollarda ''evde bekleyeninden başka'' kaybedecek birşeyleri olmayan insanlar bunlar.

Kazancını sonuna kadar helal ettirip ev yüzü görememek hiç de öyle fotoğraflarını gördüğünüz devasa demir yığınlarını kadar hoş bir durum değil.
    Aile kavramına uzak, gün bulup gün yiyen, gelecek derdi olmayan, nerde akşam orada sabah. Ölümü dünyada pek bir şey değiştirmeyecekse bir insan, o zaman tercih etsin.

ağladım

• KAMYON/TIR ŞÖFÖRÜ ARANIYOR 100 TANE GAZETELERDE NE VARMIŞ OLMASI paran çoksa önce ehliyete para ödersin sonra src ye para ödersin birde psikoteknik e ödersin haa daha işe başlamadın 1yıl kadar da orda burda bedavaya koşturursun işi öğrencem diye sonra belki birgün şansın yaber giderse iyi bir işveren bulursan aç kalmazsın bu arada işin getirdiği ve götürdüklerini yaşarsan görürsün dışarıdan çok güzel meslek gibi gelir adama ama hayatını götürür insanın aile arkadaş sosyal hayat die birşey bırakmaz adamda haa bu işi yapanlar var ama kendi tırı kamyonu olanlar rahat yapıyor senin gibi çalışmak isteyenler yılda 10 tane iş değiştiriyorlar nelerle karşılaşıyorlar tahmin edemezsin hani böyle haberlerde tır yoldan çıktı otomobili biçdi haberleri varya neden oluyor yavrum tır şöförü uyuttularmı hiç sor bakalım gariban çocuğuna olur adamın arabası kaskolu seni orda bırakır arkasına bile bakmazlar daha ne kadar anlatsam hikaye bu memlekette bu işler böyle yürür kimse bu gerçekleri değiştiremez ben burda çok şeyler yazıcam ama herşey boş bence yaşa ve gör teoriisi var

• quote:

Orijinalden alıntı: bergam

KAMYON/TIR ŞÖFÖRÜ ARANIYOR 100 TANE GAZETELERDE NE VARMIŞ OLMASI paran çoksa önce ehliyete para ödersin sonra src ye para ödersin birde psikoteknik e ödersin haa daha işe başlamadın 1yıl kadar da orda burda bedavaya koşturursun işi öğrencem diye sonra belki birgün şansın yaber giderse iyi bir işveren bulursan aç kalmazsın bu arada işin getirdiği ve götürdüklerini yaşarsan görürsün dışarıdan çok güzel meslek gibi gelir adama ama hayatını götürür insanın aile arkadaş sosyal hayat die birşey bırakmaz adamda haa bu işi yapanlar var ama kendi tırı kamyonu olanlar rahat yapıyor senin gibi çalışmak isteyenler yılda 10 tane iş değiştiriyorlar nelerle karşılaşıyorlar tahmin edemezsin hani böyle haberlerde tır yoldan çıktı otomobili biçdi haberleri varya neden oluyor yavrum tır şöförü uyuttularmı hiç sor bakalım gariban çocuğuna olur adamın arabası kaskolu seni orda bırakır arkasına bile bakmazlar daha ne kadar anlatsam hikaye bu memlekette bu işler böyle yürür kimse bu gerçekleri değiştiremez ben burda çok şeyler yazıcam ama herşey boş bence yaşa ve gör teoriisi var
    ben bu forumu arama motorunda rasgele girdim buradan genç kaptan adaylarına başarılar diliyorum kimsenin ekmeğiyle oynamayı istemem hayat şartları ne yapabiliriz ben üniversite mezunu insanlarla karşılaşıyorum çoğu zaman kimisi ihtiyaçtan çalışıyor kimisi hobi olarak yani bu sektör karışık bir sektör iyiside var kötüsüde şans meselesi diyelim fazla kafa bulandırmayalım herkes kendi kaderini yaşar bu hayatta

• bu isler dikkat ve tecrübe ister...
    Kamyoncunun dikkatsizligi sonucu berlingodaki vatandas rahmetli oldu..
    cümlemize kazasiz belasiz yolculuklar

• quote:

Alıntıları Göster
    tır şöförü olmak istiyorsanız uluslar arası yada avrupa ya çalışan firmalara girmeye çalışın çünkü buzamanda ilerde iyibiri firmaya girmeye çalışırsanız hangi firmadan ve nereye çalıştın gibi sorular altında kalbilirsiniz
    çalıştığınız firmayın azda olmaasına dikkat edin her zman büyük firmalar iyi para veriri tabi herşey para değil ama az bi para içinde bu iş çekilmez ben gökborada çalışıken italyaya gidiyordum 3 ayda felan eve geliyordum ama temiz 5 bin euro getiriyordum ama insan evinde 3 ay uzak kalması çoluğunda çocuğundan çok zorr geliyor elmasa başladım şuan elmasta balkanlar çalışıyorum sefer başı para alıyorm ne kadar iyi bir firmada bide eski şöför olursanız siz değil şirketler sizi bulur yılardır bu işi içindeyim bnde kendim öğrendim kimse öğretmedii yalız 3 defa bi akrabamla gitmiştim ama oda toplasan 3 4 saat sürmüşümdür ilk işe girdiğimde şirketten 3 araba çekildik romanyaya arkadaşlarımın hepsi birer birer çıktılar garajdan bnde çalıştırıdm arabayı bnde çıktım tabi ilk çıkmadan arabayın bi sağına bi soluna baktımm insan binek arabadan ona biince çok zor geliyo bizaman ama şuan işimden çok memnunum düşünen arkadaşlar tavsiye ederm ama çok uzaklara gitmesinlerr parası iyi olsada çekilmiyor ayda 2 2.5 bin tl alsın yeterli bncee

• quote:

Orijinalden alıntı: cengiz1996

tır şöförü olmak istiyorsanız uluslar arası yada avrupa ya çalışan firmalara girmeye çalışın çünkü buzamanda ilerde iyibiri firmaya girmeye çalışırsanız hangi firmadan ve nereye çalıştın gibi sorular altında kalbilirsiniz
    çalıştığınız firmayın azda olmaasına dikkat edin her zman büyük firmalar iyi para veriri tabi herşey para değil ama az bi para içinde bu iş çekilmez ben gökborada çalışıken italyaya gidiyordum 3 ayda felan eve geliyordum ama temiz 5 bin euro getiriyordum ama insan evinde 3 ay uzak kalması çoluğunda çocuğundan çok zorr geliyor elmasa başladım şuan elmasta balkanlar çalışıyorum sefer başı para alıyorm ne kadar iyi bir firmada bide eski şöför olursanız siz değil şirketler sizi bulur yılardır bu işi içindeyim bnde kendim öğrendim kimse öğretmedii yalız 3 defa bi akrabamla gitmiştim ama oda toplasan 3 4 saat sürmüşümdür ilk işe girdiğimde şirketten 3 araba çekildik romanyaya arkadaşlarımın hepsi birer birer çıktılar garajdan bnde çalıştırıdm arabayı bnde çıktım tabi ilk çıkmadan arabayın bi sağına bi soluna baktımm insan binek arabadan ona biince çok zor geliyo bizaman ama şuan işimden çok memnunum düşünen arkadaşlar tavsiye ederm ama çok uzaklara gitmesinlerr parası iyi olsada çekilmiyor ayda 2 2.5 bin tl alsın yeterli bncee

Alıntıları Göster
    eski tırcılık kalmadı artık eskiden tırcı kahveye girdimi millet ayağa kalkardı şimdi tırcı dedinmi millet başka gözle bakıyor hırsız muamelesi görüyor.eski paralarda yok bitirdiler mesleği.adamlar karın tokluğuna çalışıyor çektiği rezillikle kalıyor

• yaw kardeşim git allan seversen yollar sizin gibi çaylaklar yüzünden kazalarla doluyo git kendine başka iş bul
    AHAN BUNUDA YAZAN 11 YILLIK TIRCI HABAŞDA GAZ TANKERİ KULLANIYOM
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.