Şimdi Ara

Kamyonetten otomobile çevirme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
41.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

Hâlâ kıvranıyorsunuz,harika Yahu,tamam yanlış söylemişim demek zor mu ? İlla yazdıracaksınız bunları.Size otomobil ruhsatlı diyorum,yasal gelmedi diyorsunuz.E bunu biz kendimiz yazmadık herhalde,kitabına göre yapıldı;aracın koltukları değişti.

Araç 2004 model 10 yaşında

2400 küsur CC, 1.623,00 TL senelik vergisi.Önceden daha düşüktü sanırım

Citana 1.6 motor 1-3 yaş seçersek senelik 859,00 TL

İyi akşamlar.

Çok teşekkür ederim gidip bayiiye başvurup öyle yapıcaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hâlâ kıvranıyorsunuz,harika Yahu,tamam yanlış söylemişim demek zor mu ? İlla yazdıracaksınız bunları.Size otomobil ruhsatlı diyorum,yasal gelmedi diyorsunuz.E bunu biz kendimiz yazmadık herhalde,kitabına göre yapıldı;aracın koltukları değişti.

İyi akşamlar.

hafif ticarileri aile arabası gibi kullananların trafikte yaptıkları ortada beni söyletmeyin şimdi ha falçatayla ekmek kesip makasla salatalık soymuşsun ha citan ı aile yada şahsi araç olarak kullanmışsın benim gözümde farkı yok ne yazıkki milletimiz böyle usul erkan bilmez bi şekilde yaşıyo neyse bu konuya daha fazla yazmıycam kim naparsa yapsın hep yan yolları araştırın hiç genel kanı lara uymayın çok büyük kar edersiniz(!)

Öyle bir şey yapmak istesek ticari yerine standart otomobil bakardık ki bu hareketlerin yanlış olduğunun farkındayız. Hem işte hem aile olarak kullanıcaz iki araç alabilecek durumumuzda yok şuan o yüzden böyle bir şey düşünüyoruz. Birde bunu burda söyleyeceğine önce yapanlara söyle sonra burda bu adam hangi amaç için kullanacak diye bir sor bakalım oma görede bize düzgünce cevap verirsin.

• Tırın altından geç cabrio olsun
  • 2014 model Doblo panorama (otomobil ruhsatlı):
    PREMIO BLACK 1.6 105 HP MJET E5 68.110 TL

2014 model Doblo kombi (ticari panelvan):
    1.6 105 HP MJET E5 PREMIO BLACK 50.110

Aradaki fark 18 bin TL.

Güncel ÖTV oranları:

Otomobil : Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler -> 45
    Ticari: Motor silindir hacmi 3000 cm³'ü geçmeyenler -> 10

Şimdi geleyim Doblo örneğine: Ticari alıp ÖTV farkını ödeyip hususi yapmak istesek 50.110 / 1.1 = 45554 TL (ÖTVsiz fiyatı.)

Şimdi otomobil ÖTVsi ekleyim: 45554*1.45 = 66,053 TL. Kabaca farkı yakalamış olduk.

Ticariyi hususiye çevirme önünde engel olduğunu duymadım. Geçtiğimiz yıllarda bir engelleme oldu o da koltuksuz araca koltuk attırıp ruhsata işletme. Artık o iş yapılamıyor. O tarihten önce işleten işletti, işletmeyen kaçak biniyor.

Siz 2. el alacaksınız. Fatura bedeli üzerinden diye birşey okumuştum. Aracın alındığı tarihteki fatura bedeli esas alınacaksa güncel liste fiyatına göre daha az bir fark ödersiniz.

• aradaki ötv farkı ile aynı araç 10-15 bin pahalı olarak yetkili bayiiden otomobil olarak alınabilir başka yolu yoktur ,başka yolu olsaydı herkes kamyonet (panelvan) araç alıp otomobile çevirip millete 10 bin pahalıdan ittirirdi yok öyle bir dünya
  • quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

aradaki ötv farkı ile aynı araç 10-15 bin pahalı olarak yetkili bayiiden otomobil olarak alınabilir başka yolu yoktur ,başka yolu olsaydı herkes kamyonet (panelvan) araç alıp otomobile çevirip millete 10 bin pahalıdan ittirirdi yok öyle bir dünya

+1 saatlerdir anlatamadım siz güzel açıklamışsınız

@Gökhan G.
    @OtomobilCanavarı
  • Aracın otomobil olarak ithal edilmiş/üretilmiş versiyonu olması gerekiyor. Yani doblo ile doblo panorama aynı araç olsa da kağıt üstünde farklı araçlar. Eğer mercedes resmi olarak otomobil citan ithal ediyorsa %45 ötvli fiyatı verir, aracı alırsınız. Yok mercedes otomobil citan ithal etmiyorsa ötv farkını vererek aracı alamazsınız.
  • quote:

quote:

quote:

İyi akşamlar.

hafif ticarileri aile arabası gibi kullananların trafikte yaptıkları ortada beni söyletmeyin şimdi ha falçatayla ekmek kesip makasla salatalık soymuşsun ha citan ı aile yada şahsi araç olarak kullanmışsın benim gözümde farkı yok ne yazıkki milletimiz böyle usul erkan bilmez bi şekilde yaşıyo neyse bu konuya daha fazla yazmıycam kim naparsa yapsın hep yan yolları araştırın hiç genel kanı lara uymayın çok büyük kar edersiniz(!)

Hocam böyle diyorsunuz da, bir tanıdığım da mesela 1.3 Doblo almış, 4 tane küçük çocuğu var (Çocukların yaşları birisi 4 diğerleri 8-9-10) aile arabası olarak kullanıyor. Hem iç hacmin genişliği, hem küçük yerde yaşaması hem de memleketine falan giderken çocuklara arabanın arkasını yatak yapması gibi faydaları var.

Herkes araç alırken çeşitli amaçları göz önüne alabilir. Ben mesela Hatchback aracımı satıp hafif ticariye geçebilirim. Station arabaya göre çok daha ucuza gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OtomobilCanavarı

quote:

quote:

quote:

İyi akşamlar.

Öyle bir şey yapmak istesek ticari yerine standart otomobil bakardık ki bu hareketlerin yanlış olduğunun farkındayız. Hem işte hem aile olarak kullanıcaz iki araç alabilecek durumumuzda yok şuan o yüzden böyle bir şey düşünüyoruz. Birde bunu burda söyleyeceğine önce yapanlara söyle sonra burda bu adam hangi amaç için kullanacak diye bir sor bakalım oma görede bize düzgünce cevap verirsin.

Kamyonetten otomobile çevirme

Buyrun.

• Usta arac van sa eger olmaz o is. Ama koltuklular otomobile cevriliyor bilgin olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Usta arac van sa eger olmaz o is. Ama koltuklular otomobile cevriliyor bilgin olsun.

Konuyu okumadım.
    Örneğin palio vana cam ve koltuk taktırdık otomobil oluyor mu?Yada Transporter'a sonradan cam açtırdık bide koltuk taktırdık(9+1) onu ruhsatta minibüs yapabiliyomuyuz?
  • TRangulity kullanıcısına yanıt
    Onu yaptirabilmen icin proje cizdirmen gerekiyor bildigim kadariyla. Hani aracta degisiklik yapilacak sonucta. O da ucuz bisey degilmis diye duydum. Yalan olmasin 5 6 bin gibi rakamlar telaffuz ediliyordu. Nekadar dogrudur bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Onu yaptirabilmen icin proje cizdirmen gerekiyor bildigim kadariyla. Hani aracta degisiklik yapilacak sonucta. O da ucuz bisey degilmis diye duydum. Yalan olmasin 5 6 bin gibi rakamlar telaffuz ediliyordu. Nekadar dogrudur bilemem.

Çokta hesaplı değilmiş yani aradaki farkı üstüne koyup Caravelle alınabilir
  • Fiyat minibus, kamyonet veya van araclar icin illaki degisir. Hocam. Mesela transporter veya connect alip onu hususi yapmaniz daha uygun olacaktir. Tabiki koltuklu ve camli ise.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.