Şimdi Ara

KAMYONLARIN SOKAK ARASINA PARK ETMESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
29.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Belediye zabıtası da ilgilenebilir. Karşımızdaki apartmanın önüne bir otobüs parketmiş bir hafta da yerinden kımıldamamıştı. Birinci katta oturanların ışığını engelliyordu. Belediyeye şikayet edildi gelip çektiler.

Yola demir veya zincir de takamazsınız. Karşımızdaki apartmanda oturan iki komşum beyaz çizgilerle asfaltta kamuya ait park yerlerini taksimatlandırıyorlardı. Bir kaç komşu uyardıktan sonra ben zabıtayı aradım. Zabıta geldi gerçekten, bayağı konuştular... Önce tinerle denediler, çıkmayınca siyah boyayla sildirdiler.
  • yola zaten demir yapmak cok sacma olur sonucta araba gecyo ordan kamyonların sokak arasına parketmesi yasaksa o zman bir şeyler yapılabllir.bu olayı çözücem bi daha parketdemızcekler
  • 17-
    Bir trafik işareti ile izin verilmiş olması, duraklama ve arızalanma halleri dışında, yerleşim birimleri içindeki karayollarında; kamyon, çekici, otobüs veya bunların römorkları, lastik tekerlekli traktörler ile her türlü iş makinelerinin bulundurulmaları ve park edilmeleri yasaktır. Köy kasaba gibi küçük yerleşim birimleri bu hükmün dışındadır. Sürücülerin ilkyardım eğitimi almış olmaları zorunludur

sokak araları yasakmış
  • kamyon garajı denen bişey var, ama yere kilit takmak falan yasal değil devletin sokağı apartmanın değil sonuçta
  • Aynı sorun bizim sokaktada vardı.

Komşu ayın 15-20 günü dışarda. Geldiğinde de koca kamyonu sokağa park ediyordu. Hadi biz sokağın diğer tarafından girerek sorunu çözüyorduk, komşumuz zor durumda kalmasın diyorduk. Ama bir müddet sonra çöp arabaları kamyondan dolayı sokağa girememeye başlayınca olayın boyutu değişti.

Defaten ikaz edilmesine rağmen komşumuz kamyonu sokağa parketmeye devam etti. Sokakta kamyon dururken yanından başka bir aracın geçmesi mümkün değil.

3-5 komşunun ikazlarından sonra vatandaşın yüzü değişmiş, ikaz edeni tehdit eder hale gelmiş. Gücünüz yetiyorsa kaldırın arabamı sokaktan demiş.

Babamın "komşu hakkı" konusundaki hassasiyetinden dolayı başlarda karışmamıştım ama sonra bizzat gidip komşuyu uyardım. Bir daha buraya park etme, git garaja park et dedim. Bu ikazımdan sonra komşum "garaja para vermek zorundayım, zaten karnımızı zor doyuruyoruz, bir de oraya para ödersek bize yazık" dedi.

Durumu düzgünce ikaz edip diğer komşuların haklarına tecavüz ettiğini, ısrarcı olursa polisle bu işi çözeceğimi söyledim.

2-3 gün sonra hareketinde ısrar edince, bağlı bulunduğumuz karakolu ve aynı zamanda trafiği aradım. Trafiğe park ihlali olduğu için şikayetçi olduğumu, karakol'a da daha önceki tehditlerinden dolayı vatandaşın olay çıkarabileceğini söyledim.

10 dk sonra trafik ekibi ve asayiş ekibi geldi. Aracını oradan çektirdiler. Bir miktar da ceza yazdılar. Asayiş ekibi de kendisiyle konuştu.

Sonuç, komşu hepimizde özür diledi. Şimdi geldiğinde sokağın çıkışına, sokak lambasının altına park ediyor.

Tavsiyem sakın kabakuvvetle veya aracına zarar vermekle v.s. değil, mutlaka kanun yoluyla hakkınızı arayın.

Gerekirse hergün hem trafiğe hem de asayişe telefon edin. Birkaç gün içinde sorununuz kesin çözülecektir.

• Bizim mahalle de resmen tır kamyon otobüsa garajı mübarek.Abartısız söylüyorum akşam vakitlerinde geldiğim zaman %90 yer bulamam.Kaç defa ilgili mercilere şikayette bulundum ama ''özel mülk değil sonuçta herkese ait bir sokak o yüzden müdahale demeyiz'' dediler ...
  • Emniyete şikayet dilekçe yoluyla oluyor mu bilmiyorum ama nereye ne şikayette bulunursanız bulunun muhakkak yazılı olsun. Genelde söylemle yapılan şikayetleri resmi kurumlar önemsemeyebiliyorlar. Ama yazılı şikayette bulununca mecburen ilgilenmek zorunda kalıyorlar.
  • Arkadaşlar dağ başında mı yaşıyoruz nasıl yorumlar bunlar yok tekerleğini kesin yok aracına zarar verin yok sokağa beton dikin. Haklıyken haksız konuma mı düşeceksiniz. Gidip polise şikayet edersiniz bir çözüm alamazsanız daha üst mercilere giderseniz olay çözülür. Kaba kuvvetle bugüne kadar ne halloldu da bu hallolsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mosan

Emniyete şikayet dilekçe yoluyla oluyor mu bilmiyorum ama nereye ne şikayette bulunursanız bulunun muhakkak yazılı olsun. Genelde söylemle yapılan şikayetleri resmi kurumlar önemsemeyebiliyorlar. Ama yazılı şikayette bulununca mecburen ilgilenmek zorunda kalıyorlar.

evet aynen öyle. Dilekçe verildiği zaman yasal olarak 15 gün içinde cevap vermek zorundalar. Dilekçe'nin dosya numarasını da elde edebilirseniz çok iyi olur. 15 iş günü içinde cevap vermezlerse bir üst makama, o da cevap vermezse bir üste... Hepsinde bir önceki dilekçenin dilekçe numarasını belirtin ama. Mutlaka cevap alırsınız...
  • Bu durum samsunda otururken bizim apartmanda vardı, adam kamyonu apartmanın önüne çekiyordu, birinci katta oturan komşum kamyonun üzerine hırsız çıkıp benim balkonumdan evime girebilir şeklinde bi şikayette bulundu sonra daha koymadılar kamyonu oraya, sanırım polis çağırıp söylemişti... böyle bişeyler öne sürebilirsiniz o zaman polis ilgilenebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geshu -- 31 Mayıs 2010; 2:17:46 >
  • çok yerinde bir davranış, çok güzel bir öğüt olmuş.
    elinize sağlık.

quote:

Orijinalden alıntı: adanaliyik

Aynı sorun bizim sokaktada vardı.

Komşu ayın 15-20 günü dışarda. Geldiğinde de koca kamyonu sokağa park ediyordu. Hadi biz sokağın diğer tarafından girerek sorunu çözüyorduk, komşumuz zor durumda kalmasın diyorduk. Ama bir müddet sonra çöp arabaları kamyondan dolayı sokağa girememeye başlayınca olayın boyutu değişti.

Defaten ikaz edilmesine rağmen komşumuz kamyonu sokağa parketmeye devam etti. Sokakta kamyon dururken yanından başka bir aracın geçmesi mümkün değil.

3-5 komşunun ikazlarından sonra vatandaşın yüzü değişmiş, ikaz edeni tehdit eder hale gelmiş. Gücünüz yetiyorsa kaldırın arabamı sokaktan demiş.

Babamın "komşu hakkı" konusundaki hassasiyetinden dolayı başlarda karışmamıştım ama sonra bizzat gidip komşuyu uyardım. Bir daha buraya park etme, git garaja park et dedim. Bu ikazımdan sonra komşum "garaja para vermek zorundayım, zaten karnımızı zor doyuruyoruz, bir de oraya para ödersek bize yazık" dedi.

Durumu düzgünce ikaz edip diğer komşuların haklarına tecavüz ettiğini, ısrarcı olursa polisle bu işi çözeceğimi söyledim.

2-3 gün sonra hareketinde ısrar edince, bağlı bulunduğumuz karakolu ve aynı zamanda trafiği aradım. Trafiğe park ihlali olduğu için şikayetçi olduğumu, karakol'a da daha önceki tehditlerinden dolayı vatandaşın olay çıkarabileceğini söyledim.

10 dk sonra trafik ekibi ve asayiş ekibi geldi. Aracını oradan çektirdiler. Bir miktar da ceza yazdılar. Asayiş ekibi de kendisiyle konuştu.

Sonuç, komşu hepimizde özür diledi. Şimdi geldiğinde sokağın çıkışına, sokak lambasının altına park ediyor.

Tavsiyem sakın kabakuvvetle veya aracına zarar vermekle v.s. değil, mutlaka kanun yoluyla hakkınızı arayın.

Gerekirse hergün hem trafiğe hem de asayişe telefon edin. Birkaç gün içinde sorununuz kesin çözülecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

quote:

Orijinalden alıntı: mosan

Emniyete şikayet dilekçe yoluyla oluyor mu bilmiyorum ama nereye ne şikayette bulunursanız bulunun muhakkak yazılı olsun. Genelde söylemle yapılan şikayetleri resmi kurumlar önemsemeyebiliyorlar. Ama yazılı şikayette bulununca mecburen ilgilenmek zorunda kalıyorlar.

evet aynen öyle. Dilekçe verildiği zaman yasal olarak 15 gün içinde cevap vermek zorundalar. Dilekçe'nin dosya numarasını da elde edebilirseniz çok iyi olur. 15 iş günü içinde cevap vermezlerse bir üst makama, o da cevap vermezse bir üste... Hepsinde bir önceki dilekçenin dilekçe numarasını belirtin ama. Mutlaka cevap alırsınız...

evet dosya numarası almadan verdiğiniz dilekçeler işleme koyulmamış bile olabilir

• evet haklıyken haksız duruma düşmemek için meseleyi kanuni yollarla halletmek biraz zaman alıcı ve yorucu olsa da en doğrusudur, yoksa, lastik yarmaktan başka çok daha etkili yöntemler var, kül bile edersiniz 5 dk da, at balkondan molotofu, ne kamyon kalır, ne kasası, hiçbirşeyde ispat edemez ...
  • lastik patlatmak falan benim de içimden gelir ama polisle çözmeniz gerek bu işi. siz haklısınız sonuçta
  • valla bzimde evin önüne park ediyolardı biz kullanamıyorduk binanın önünü arabayı 3 günlük yola cekmek zorunda kalıyoduk ama lastiklerinin havasnı indirince 2-3 defa kurtulduk :)
  • Ne insanlar var şu forumda... Kendilerini elit göstermek için ellerinden geleni yaparlar, ardından da yok lastiğini kes, yok araca zarar ver...

Konuyu açan arkadaşa gelince; ara 155'i, hemen gelip işlem uygulasınlar ve 61 lira cezayı yapıştırsınlar. Kamyonu mahalleye getirdiğim için, kalleş komşu yüzünden(sanmayın ki adamın evinin önünü kapatıyorum) iki sefer ard arda ceza yemiş biri olarak; artık kamyon mahalleye giremez.
  • Bomba yüklü kamyon ihbarı yapın
  • Peki bu kamyonların bir ölçü sınırı var mı? Mesela bu hyundai vb markaların kamyonetleri oluyor. Yani bunların ölçüleri küçük değil ancak bunlar içinde aynı yasak söz konusu mu? Şu açıdan söylüyorum. Mahallede daha önce oldu. Bu araçların üstüne çıkıp evlere girdiler. Bu sebeple soruyorum. Ya da bu kırmızı ekmek kamyonu dediğimiz dodgelar için aynı kural geçerli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagoluyuz

17-
    Bir trafik işareti ile izin verilmiş olması, duraklama ve arızalanma halleri dışında, yerleşim birimleri içindeki karayollarında; kamyon, çekici, otobüs veya bunların römorkları, lastik tekerlekli traktörler ile her türlü iş makinelerinin bulundurulmaları ve park edilmeleri yasaktır. Köy kasaba gibi küçük yerleşim birimleri bu hükmün dışındadır. Sürücülerin ilkyardım eğitimi almış olmaları zorunludur

sokak araları yasakmış

Evet, kesinlikle yasak. Babamın iş yaptığı kamyoncu yer bulamadığı için sokağa soktu. Adam gündüz sabahın köründe hemen bindi kamyona polislere yakalanmadan gitti. Cezası varmış.

Bahsettiğim kamyon bu büyüklükteydi. Ama damperi daha da büyüktü. Damperden öte bu büyüklükteki araçların girmesi yasak sanırım.

@byatunga

Hocam kırmızı dodge bizim arka sokakta birinde var yıllardır orada.. Sanırım şikayet edilmediği için. Cadde'de çok görüyorum park edilmiş dodge tipi araç. Belki yasak olmayabilir. Tam bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 5 Haziran 2010; 8:34:22 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.