Şimdi Ara

Kan Testi Sonuçlarım Kreatinin ve Kolesterol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Meraktan dolayı bütün kan testlerini yaptırdım. Ben evde kendimce spor yapan biriyim cardiomu ve evdeki nacizane 2 tane 10 kiloluk dambılla kendi çapımda spor yapıyorum (yetmiyor ama elden gelen bu) spor salonuna gitmediğim için. Pandemi başından beri düzenli cardio ve ağırlık çalışıyorum. 12 kilo neredeyse tamamını yağdan verdim vs. 

Beslenmeme gelecek olursak arkadaşlar, kızarmış yağ hayatımda yok neredeyse. Zeytinyağı tüketirim ve balık yağı kullanırım. Diğer margarin ayçiçek hayatımda yok. Şeker hayatımda yok denecek kadar az. Düzenli sporum var. Sigarayı bırakalı 3-4 ay oldu. Her gün 4 yumurta yiyorum yulaf vs. sebze yemekleri..

21 yaşındayım boy 185 kilo 90 günlük kalori alımım çok düştü. Her neyse arkadaşlar doktor creatinine seviyelerini görünce çok şaşırdı 80-90 yaşında insanda görmedim ben bunu hiç su içmiyor musun falan dedi. Ben de günde 3-4 litre içtiğimi söyledim. Düzeltelim bunu acil falan dedi. Diğerlerini sorduğumda diğer değerlerimin iyi olduğunu söyledi. Ama ben kendim baktığımda;

HDL kolesterol : 31 (referans: 35-70)

LDL kolesterol : 141 (referans: 90-125)

total : 195 (referans: 140-200)

Kreatinin: 1.36 (referans: 0.7-1.3) Doktor dedi ki "1 in üstü çok risklidir sayılara bakma".

çıktığını gördüm. Benim hayatımda beslenmeme vs baktığımda iyi olan yüksek kötü olanın düşük olmasını beklerken tam tersi çıktı gerçekten dumura uğradım. İkisini de düzeltmek için teker teker araştırdım ve baktığımda maddelerin hepsini zaten yaptığımı gördüm. Acaba günlük 4 yumurta tükettiğimden mi kaynaklıdır? Fakat öyleyse de o kadar diğer her şeyim olması gerektiği gibiyken sadece bu yüzden dolayı bütün emeklerim boşa mı gitti yani çok ilginç bir durum. Sebebi nedir sizce?

Ve ben hayatımda protein tozu ve kreatin kullanmadım. Geçen ay L-carnitine kullandım o farklı bir şey diye biliyorum yanlışsam aydınlatın. Ona rağmen benim creatinin neden bu kadar fazla çıktı. Bir kaç araştırmamda sporcularda fazla olabileceği normal vs yazmışlar ama bilemedim. Bütün bunların sebebi nedir cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ediyorum okuduğunuz için zamanınızı ayırıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quavox -- 7 Şubat 2021; 15:51:24 >

• Doktorların böbrek sağlığını tahmin etmede kullandıkları belirteçlerden biri kandaki kreatinin konsantrasyonu fakat kandaki kreatinin'in yüksek olması, direk olarak bir böbrek problemi olduğunu göstermez. Sporla uğraşanlarda kreatinin'in referans düzeyden yüksek çıkması oldukça yaygındır çünkü özellikle egzersiz ve diyet gibi stresler bunu arttıran mekanizmaları tetikler. Memlekette o kadar az egzersiz ve diyet yapan insan var ki, doktorlar artık ' kreatinin yüksek=sorunlu böbrek ' ön yargısını geliştirmişler. Çok düşürmek istiyorsanız sadece düzenli yürüyüş yapın ve ağır diyet yapmayın, sağlıklı kilonuzu koruyacak şekilde beslenin bir süre ve tekrar test yaptırdığınızda yüksek olmadığını göreceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 8 Şubat 2021; 10:24:11 >
  • Do Squats kullanıcısına yanıt

Spor yaptığımı belirtmeme rağmen böyle tepk verdi bir de. Çok ilginç gerçekten.

• Bir çok sebebi olabilir yaşam tarzı dahi etki edebilir, yeşillik tüketimi ne durumda?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alerji testi sonucu...
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.