Şimdi Ara

Kan üre azotu , Ürik asit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar ,bilgi sahibi olan arkadaşların anlayabileceği üzere fitness sporuyla 5 aydır ilgileniyorum ancak bunun ilk 3 ayı kardiyo yaptım sonraki 1 ay boyunca vücudu orta seviye bir antrenman ile ağırlık altına girebilecke pozisyona getirdim yani bir nevi orta seviye ısınma şimdi 15 gün oldu bugün ağır antrenmana başlayalı

15 gün önce yani ağır antrenmanı başladığım zaman salondaki hocanın önerdiği bir protein tozunu aldım markası bodymax gold whey (pişmanmısın diye sorarsanız evet keşke optimum nutrition alsaymışım diyorum çünkü genelde o öneriliyor ) ve 15 gün boyunca düzenli olarak bu ürünü gece yatmadan ve spordan hemen sonra 1 er ölçek olmak üzere tüketiyorum

bunun yanında günlük yediklerime oldukça dikkat ediyorum orta seviye karbonhidrat ve sağlam protein alıyorum her gün (boyum 2.10 kilom 105 yaşım 21) ve çıkardığım listeye göre günlük aldığım protein miktarı 210-230 gr. arası değişiyor.

Sadede gelirsek , dün bir kan testi yaptırmıştım ve sonuçları bugün aldım kan üre azotu(BUN):24.3 Ürik asit ise 10.27 çıkmış aile hekimi çok yüksek böbreklerin taş yapar kraciğer iflas eder eklemlerin biter falan filan diyip gözümü baya bi korkuttu protein bırak et yeme 15 gün sebze yüklen dedi ancak sporda yapıyorum ne yapmam gerekli yani protein tüketimi olması gerekiyor kas geliştirmek istiyorum lütfen bilgisini doğru aktaracak bir arkadaş yardımcı olabilirmi ?

Dipnot: gelipte protein öldürür süründürür yazıcak adamlar yorum bile yapmasın lütfen o seviyeleri çoktan aştım doğru kullanım yöntemini bulmaya çalışıyorum.

• kan testinden önce spora 2 gün ara ver protein miktarını kg x 1 seviyesinde tutmaya çalış ve bol su tüket normal seviyelerine dönmüş olur büyük ihtimal. eğer normale dönmüş olursa yine kgx2 civarlarına çekersin sorun olmaz su tüketimin düzgün ise.fazla pürin içeren yiyecekler tüketiyorsan ondan dolayı ürik asit yükselir. mesela yulaf ezmesi çok tüketiyorsan onu pirinç ile değiştirebilirsin.yulaf ezmesi orta-yüksek seviyede purin içeriyor. aynı şekilde bazı balık ürünleri ve etler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 8 Mayıs 2015; 18:33:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CONQUER.

kan testinden önce spora 2 gün ara ver protein miktarını kg x 1 seviyesinde tutmaya çalış ve bol su tüket normal seviyelerine dönmüş olur büyük ihtimal. eğer normale dönmüş olursa yine kgx2 civarlarına çekersin sorun olmaz su tüketimin düzgün ise.fazla pürin içeren yiyecekler tüketiyorsan ondan dolayı ürik asit yükselir. mesela yulaf ezmesi çok tüketiyorsan onu pirinç ile değiştirebilirsin.yulaf ezmesi orta-yüksek seviyede purin içeriyor. aynı şekilde bazı balık ürünleri ve etler.

şimdi bahsettiğin şeylerle ilgili bir araştırma yaptımda tamamen purin içeren yiyeceklerden alıyorum proteini kırmızı etten başka birşey yemiyorum neredeyse sabah kahvaltısı hariç , 1 hafta toza falan ara verip üre ev ürik asit seviyesini düşüreceğim daha sonra bilinçli bir protein diyeti yapmayı düşünüyorum , bu arada protein tozunun purin içeriği nedir biliyormusunuz ?

• kubiman1994 K kullanıcısına yanıt
    protein tozu ve süt ürünlerinde pürin yoktur onlarda dikkat edilmesi gereken kalsiyum miktarları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CONQUER.

protein tozu ve süt ürünlerinde pürin yoktur onlarda dikkat edilmesi gereken kalsiyum miktarları.

peki çok teşekkürler cevaplarınız için
  • günde neden 200 gram protein alıyorsun 100 kiloluk birinin ihtiyacı bu kadar olabilir kaçkilosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

günde neden 200 gram protein alıyorsun 100 kiloluk birinin ihtiyacı bu kadar olabilir kaçkilosun

Adam 105 kiloyum yazmış konuyu okusaydın keşke.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

günde neden 200 gram protein alıyorsun 100 kiloluk birinin ihtiyacı bu kadar olabilir kaçkilosun

Adam 105 kiloyum yazmış konuyu okusaydın keşke.

Ne kadar protein aldığını bildiğime göre okumuşum zaten insalik hali gözden kaçabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bol bol su ve sebze tüketimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Bol bol su ve sebze tüketimi

sebze olarak ne tüketmemi önerirsiniz domates salatalık tüketiyorum bunun yanında hangi sebzeler faydalıdır purin değerlerini düşürmek açısından
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.